به گزارش روز سهشنبه آستان قدس رضوی، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در پیامی به این سوگواره آورده است: حضرت امام رضا (ع)، آفتاب درخشان امامت و ولایت که کشور و ملت عزیز ایران به ویژه از عنایت و انوار آن متنعم هستند، رسالت و نقش ممتاز دارند که شناخت و تاسی به آن حضرت، گفتمانسازی و فرهنگسازی در این زمینه از اولویتهای حوزه علمیه، نخبگان و اندیشمندان است.
آیتالله اعرافی در پیام خود با اشاره به کتاب عیون اخبار الرضا (ع) به عنوان یکی از جامعترین کتب شیعی و حدیثی افزود: در شناخت آستان ملکوتی حضرت امام رضا (ع) بدون تردید، کتاب عیون اخبارالرضا(ع) از بهترین کتب به شمار میآید و یکی از جامعترین کتب شیعی و حدیثی است که معارف بلندی در ابواب حکمی، کلامی، فقهی، اخلاقی، تربیتی، سیاست و مدیریت دارد.
این پیام ادامه داد: این کتاب که از یادگارهای سدید و ماندگار شیخ صدوق است در طول تاریخ مورد توجه بسیاری از عالمان، شارحان و مترجمان قرار گرفته و از نعمتهای الهی برای شناخت سیرت و فکرت حضرت امام رضا (ع) است. رسالهها، نوشتهها، مناظرات و پاسخها و نکات ناب تفسیری و ادبی و هنری منسوب به امام رئوف (ع) این کتاب را به دایرهالمعارفی مختصر درباره آن امام تبدیل کرده است.
رییس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی نیز در این مراسم گفت: کتاب عیون اخبار الرضا (ع) باید جایگاه ویژهای در مجامع علمی، حوزوی و دانشگاهی داشته باشد و به عنوان سند ارزشمند و دایرهالمعارف امامشناسی در دسترس همگان قرار گیرد.
حجت الاسلام محمد حسن مهدوی مهر افزود: شیخ صدوق مولف این کتاب از جایگاه ویژهای در انتقال معارف اهل بیت(ع) به نسلهای بعدی برخوردارند، از همین رو این کتاب باید در زمره کتب برجسته قرار گرفته و در دسترس علاقهمندان و عموم مردم باشد.
وی ادامه داد: نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه در مجامع علمی و فرهنگی و دانشگاهی جایگاه ویژهای دارد و کتاب عیون اخبارالرضا (ع) نیز که از تألیفات نزدیک به عصر معصومین (ع) است، باید چنین جایگاهی داشته باشد.
رییس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: آنچه در اولین سوگواره علمی و فرهنگی امام رضا (ع) رخ داد فرصت خوبی فراهم آورد تا این اثر به عنوان کتابی مرجع در اختیار پژوهشگران و محققان حوزه تعالیم و فرهنگ رضوی قرار گیرد.
وی افزود: کتاب عیون اخبارالرضا (ع) باید در دستور کار مطالعات علمی و فرهنگی و میزگردهای مختلف در آستان قدس رضوی قرار گیرد.
حجت الاسلام مهدوی مهر ادامه داد: این اثر میتواند موضوعات مختلف دایرهالمعارفی را برای نشستهای علمی عرضه کند و جلسات متعدد علمی درباره آن برگزار شود تا معارف آن در عرصه اعتقادی و کلامی و گفتوگوهای بینالادیانی، معرفتی و اخلاقی واکاوی و جامعه بشری از این زلال رضوی سیراب شود.
اولین سوگواره علمی و فرهنگی امام رضا(ع) همزمان با دهه پایانی صفر از ۱۹ مهرماه کار خود را آغاز کرد و آخرین نشست از سلسلهنشستهای این سوگواره نیز ۲۸ مهرماه، برگزار شد.
نظر شما