علیرضا آذریان چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: هوای اهواز امروز با حداکثر ۱۶۴ در شرایط ناسالم برای تمام گروهها قرار داشته و آلاینده اصلی در این شهر، ذرات با اندازه ۲.۵ میکرون ناشی از فعالیتهای صنعتی و خودروهاست.
وی افزود: بازدیدهای میدانی نیز نشان میدهد که در سه روز گذشته هوای شهر اهواز در شرایط نزدیک به وارونگی قرار داشته است.
آذریان اضافه کرد: هوای شهرهای ماهشهر، آبادان، شادگان، هندیجان، سوسنگرد، اندیمشک، شوش و شوشتر در یک روز گذشته در شرایط ناسالم برای گروههای حساس بوده و آلاینده اصلی در این شهرستانها گرد و غبار با اندازه ۲.۵ میکرون بوده است.
وی با اشاره به راهاندازی ایستگاه پایش هوا در شهرستان کارون گفت: هوای کارون در شرایط ناسالم برای گروههای حساس است اما آلاینده اصلی در این شهرستان گرد و غبار با ذرات ۱۰ میکرون بوده است.
آذریان اظهار داشت: در سالهای اخیر برخی از ایستگاههای پایش هوا در شهرستانها به سیستم اندازه گیری ذرات ۲.۵ میکرون نیز مجهز شدهاند و مابقی ایستگاهها تنها میتوانند ذرات با اندازه ۱۰ میکرون را سنجش کنند، به همین دلیل شرایط پاک و یا قابل قبول در برخی شهرستانها به دلیل نبود سیستم اندازه گیری ذرات ۲.۵ میکرون است.
مسئول آزمایشگاه هوا اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان همچنین با اشاره به تشدید پایش صنایع آلاینده استان از هفته گذشته، گفت: با توجه به شرایط آلرژی تنفسی و کرونا، پایش صنایع آلاینده در راستای قانون هوای پاک توسط کارشناسان این اداره کل آغاز شده است که بر اساس پروتکلها در صورت تخلف این صنایع، تذکر و برخورد قضایی با آنها صورت میگیرد.
وی در ادامه خواستار همکاری و انسجام بیشتر دستگاههای عضو کارگروه کاهش آلودگی هوا شد و افزود: برای تحقق مصوبات این کارگروه و به ویژه در شرایط اینورژن و مشکلات تنفسی باید میان دستگاههای مرتبط با آلودگی هوا اعم از محیط زیست، بهداشت و صنایع انسجام و هماهنگی بیشتری وجود داشته باشد، ما داریم فعالیت خود را در این زمینه انجام میدهیم اما اگر انسجام لازم میان این دستگاهها نباشد، صنایع همچنان به خود اجازه تولید آلودگی را میدهند.
هواشناسی خوزستان، تا اوایل هفته آینده، جوی پایدار در استان و افزایش غلظت آلایندهها در شهرهای صنعتی و بزرگ را پیش بینی کرده است.
همچنین اداره کل بحران استانداری خوزستان دیروز در اطلاعیه ای نسبت به افزایش غلظت آلایندهها در شهرهای صنعتی هشدار داده و به شهروندان به ویژه بیماران تنفسی و قلبی، کودکان، سالمندان و گروههای حساس، توصیه کرده است: از تردد غیرضروری خودداری کنند.
وارونگی دما یا وارونگی گرمایی یا اینورژن به پدیدهای گفته میشود که در آن برخلاف حالت طبیعی با افزایش ارتفاع، دما نیز زیاد میشود و در این شرایط درجه حرارت پائین جو کمتر از طبقه فوقانی است.
نظر شما