توحید آذربد روز چهارشنبه در آیین معارفه سرپرست اداره کل گمرک بازرگان اظهار داشت: در نیمه نخست سال جاری، به ارزش ۹۳ میلیون و ۸۶۲ هزار دلار کالا از این مرز صادر شد که رقم مناسبی با وجود مشکلات تجاری ناشی از کرونا در این مرز است.
وی ادامه اداد : در این مدت اقلام صادراتی سایر گمرکات کشور ۲۸۰ هزار و ۸۰۹ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۳۱۹ میلیون و ۲۶۱ هزار دلار از طریق این گمرک به خارج از کشور صادر شد که از نظر وزن ۷۱ درصد و ارزش دلاری ۳۰ درصد کاهش دارد.
ناظر گمرکات آذربایجانغربی اضافه کرد: همچنین در این مدت ۱۱۶ هزار و ۵۴ تن کالا از این مرز وارد کشور شده که البته به علت شیوع بیماری کرونا، ۵۳ درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل بوده است.
وی بیان کرد: مرز بازرگان به عنوان بزرگترین مرز زمینی کشور و دروازه تجارت با اروپا در این برهه زمانی نقش مهمی ایفا می کند و این مقدار صادرات در کمترین زمان ممکن صورت گرفته است و هر ماه نیز نسبت به ماه قبل بهتر می شود.
سرپرست فرمانداری ماکو نیز در این آیین با قدردانی از تلاش مدیرکل گمرک سابق بازرگان تاکید کرد: در بدترین شرایط تحریمی قرار داریم و این مرز به عنوان دروازه مهم اقتصادی کشور به کشورهای اروپایی می تواند نقش اساسی ایفا کند.
رعنا قربانی ادامه داد: گمرک بازرگان می تواند با ایجاد روابط کاری مناسب با طرف مقابل، بهره برداری حداکثری از منابع و امکانات و همچنین تدوین ساز و کارهای قانونی، شرایط مطلوبی را برای تجار، بازرگانان و فعالین اقتصادی فراهم آورد.
در این آیین، "مجتبی بازگیر" به عنوان سرپرست جدید اداره کل گمرک بازرگان معرفی و از تلاشهای "صادق نامدار" مدیرکل سابق قدردانی شد.
گمرک بازرگان یکی از مبادی سهگانه تجارت مرزی ایران و ترکیه به شمار میرود که به صورت شبانهروزی در شمال آذربایجانغربی فعال است؛ این مرز که دروازه ورود ایران به کشورهای اروپایی به شمار میرود، در فاصلهٔ یک کیلومتری شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربایجانغربی قرار دارد.
گمرک بازرگان در سال ۱۳۰۵ شمسی راهاندازی شد و تنها مرز ۲۴ ساعته و بینالمللی مابین ایران و ترکیه است.
آذربایجانغربی ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با ترکیه، عراق و نخجوان دارد.
نظر شما