به گزارش ایرنا، بهلول تکلوی روز پنجشنبه در جلسه ستاد کنترل و پیشگیری بیماری آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان افزود: بیماری آنفلوآنزای فوق حـاد پرندگان در کمـین بوده و مزارع پرورش طیور استان را تهدید میکند.
وی بیان کرد: شروع فصل سرما و آغاز مهاجرت پرندگان مهاجر به مناطق مختلف استان از یک طرف و رخداد بیماری در کشورهای روسیه و قزاقستان از طرف دیگر احتمال ورود ویروس این بیماری و درگیری طیـور صنعـتی و بومی استان را تشدید میکند و ضرورت دارد مرغداران، صاحبان مـزارع پـرورش مرغ و نیز فعالان صنعت طیور هوشیار بوده و ضمن رعایت مقررات بهداشتی و موازین امنیت زیستی، هشدارهای دامپزشکی را جـدی گـرفته و همکاریهای لازم را با این اداره کل انجام دهند.
وی اضافه کرد: پرندگان آبزی، وحشی و مهاجر بدون ابتلا بـه ایـن بیماری میتوانند ویروس را تا مسافتهای طولانی انتقال دهند و لازم است اقدامات پایش بیماری به صورت مستمر تشدید شود.
تکلوی با بیان اینکه سهلانگاری در رعایت اصول امنیت زیستی و قرنطینهای توسط مدیریت واحـدهای پرورش طیور میتواند منـجر به فاجعهای جبران ناپذیر شود افزود: با رعایت پروتکلهای بهداشتی دامپزشکی، توجه فعالان صنعت طیور به مسایل بهداشتی، جلوگیری از جابجایی هر گونه طیور، تخممرغ و نهادههای مرتبط بـدون مجوز دامپزشکی، همکاری بین بخشی دستگاههای مرتبط و ایجاد زیرساختهای مناسب میتوان از شیوع این بیماری در استان پیشگیری کرد.
او افزود: لازم است مرغداران ضمن بیمه طیور خود وجود هرگونه تلفات احتمالی و غیرعـادی یا افت معنیدار و کاهش مصرف آب و دان طیور واحدهای پرورش خود را به دامپزشکی اطلاع دهند تا با انجام نمونهبرداری و ارسال نمونه اقدامات لازم در قالب معیارهای بهداشتی در سریعترین زمان ممکن انجام شود.
وی از شهروندان و روستاییان هم خواست از ورود به زیستگاههای پرندگان مهاجر و وحشی و از هرگونه تماس مستقیـم بـا ایـن پرندگان و شکـار آنها خودداری کرده و ضمن گزارش هرگونه تلفات غیر عادی به نزدیکترین مرکز دامپزشکی از خرید طیور روستایی و بومی خودداری کنند.
نظر شما