مشهد می‌تواند الگوی شهر دوستدار کودک شود

مشهد- ایرنا - رییس اداره سازمانها و مجامع بین الملل وزارت کشور گفت: با توجه به فعالیتهای انجام شده در مشهد، این ظرفیت ویژه در این شهر وجود دارد تا به عنوان یک الگو برای شهرهای اطراف خود در موضوع شهر دوستدار کودک انجام وظیفه کند.

دکتر فاطمه جوانی روز پنجشنبه در نهمین نشست‌ تخصصی گفتمان توسعه شهری با موضوع "طراحی شهری و کودک" که به صورت مجازی و با همکاری شورای شهر مشهد برگزار شد افزود: در عصر کنونی، نقش دولت‌ها در تعاملات فرهنگی و اجتماعی در عرصه بین المللی کاهش یافته و شهرها در این موضوع به عنوان بازیگران اصلی شناخته می‌شوند بر همین اساس با نظر مثبت و با هدف افرایش این تعاملات بین المللی دستور العملی در دست تدوین است.

او ادامه داد: امیدواریم با همکاری خود شهرها بتوانیم از این فرصت استفاده شود تا شهرهای کشور ما به شهرهای جهانی تبدیل شوند.  

عضو کمیته ملی شهرهای دوستدار کودک گفت: بر اساس اسناد مرتبط با حقوق کودک، یکی از وظایفی که وزات کشور در این موضوع تعیین کرده است انتخاب شاخص‌ها و همچنین ایجاد دبیرخانه مرتبط با شهرهای دوستدار کودک است تا ضمن استفاده از تجربه سایر کشورها، بتوانیم دستاوردهای خود را با سایر کشورها در میان گذاریم.

جوانی افزود: با توجه به این که برخی از شهرها علاقه‌مند بودند تا عضو شهر دوستدار کودک قرار گیرند با این وجود برای تعیین شاخص‌ها  نیاز به دقت بسیار داشت و بر همین اساس ۱۲ شهر کشور به عنوان آزمایشی انتخاب شدند که شهر مشهد نیز با فراگیری اقدامات و الگوهای موفق یکی از شهرهایی است که برای قرار گرفتن در مجموعه شهرهای دوستدار کودک گام‌هایی را  برداشته است.

وی ادامه داد: با همکاری سازمان یونیسف و با توجه به نیاز به اقلام بهداشتی برای جلوگیری از شیوع  کرونا، هفته گذشته هفت قلم از اقلام بهداشتی برای پنج هزار کودک از ۶ استان دارای شهر دوستدار کودک توزیع شد.  

 یک سوم جمعیت شهر مشهد زیر ۱۸ سال است 
در ادامه این نشست، عضو کمیته ملی شهر دوستدار کودک وزارت کشور نیز گفت: یک سوم جمعیت شهر مشهد را کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال تشکیل می‌دهند که باید به خواست و حقوق این جمعیت بزرگ توجه شود.

دکتر موسی پژوهان افزود: فضای زیست این افراد در سه حوزه خانواده، مدرسه و فضای شهری محدود می‌شود، مسوولیت خانواده که با والدین است و مدرسه نیز متولی مشخص خود را دارد اما متاسفانه کودکان ما در فضای شهری بدون متولی هستند و هیچ برنامه و ایده‌ای برای آنها وجود ندارد تا پاسخگوی نیازهای آنها باشد.

وی ادامه داد: یکی از برنامه‌های اصلی شوراهای شهر باید پرداختن به شهر دوستدار کودک باشد و بر همین اساس  اطلسی از اطلاعات حوزه کودکان باید داشته باشیم تا اطلاعات و داده‌های این اطلس مبنا و اساس سیاست‌گذاری‌ها قرار گیرد.  

عضو کمیته ملی شهر دوستدار کودک وزارت کشور گفت: طرح تفصیلی شهر مشهد در حال تهیه، بررسی و تصویب است و این اتفاق، بزرگترین فرصت را پیش روی شهرداری مشهد قرار داده است تا فضاهای فیزیکی را به فضاهای دوستدار کودک تبدیل کند.

پژوهان افزود: فضاهای شهری ما ناامن، تهدیدکننده و ضدکودک هستند و لذا دستورالعملی با موضوع توجه به کودکان در فضاهای شهری، برای نخستین بار ویژه شهرداری‌ها مدنظر قرار گرفت.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد نیز گفت: تحقق شهر همگان پیش از اینکه نیازمند ساختار و قوانین باشد، نیازمند گفتمان و مطالبه‌گری در اذهان متخصصان و عموم جامعه است تا در جامعه ما حائز اهمیت شود.

محمدهادی مهدی‌نیا افزود: یکی از شاخص‌ترین دستاوردهای شورای پنجم شهر مشهد، منشور حقوق شهروندی است که در آن توجه ویژه‌ای به حقوق گروه‌های خاص شهروندی اعم از سالمندان، کم‌توانان و زنان و کودکان شده است.

وی ادامه داد: از این شهروندان به عنوان گروه‌های بی صدا یاد می‌شود زیرا آن گونه که باید، حقوقشان در شهر رعایت نمی شود و از زیرساخت‌های شهری نیز همچون سایر افراد بهره‌مند نیستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha