محمدعلی شجاعی عصر پنجشنبه در شورای مهارت استان خراسان شمالی اظهار داشت: برای این مهم باید فراتر از سازمان فنی و حرفه ای استان کار انجام شود، تمامی دستگاه ها، دانشگاه ها و آموزش و پرورش باید به کمک این سازمان بیایند.
وی با بیان اینکه تاکنون از بخش مهارت آموزی غافل شدهایم افزود: این غفلت باعث ایجاد مشکلاتی در جامعه از جمله بیکاری شده که چالش های به همراه داشته است.
وی با بیان اینکه ۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری استان در روستاها سکونت دارند اظهار داشت: نرخ باسوادی استان نسبت به متوسط کشور در روستاها پایین است، نیروی مولد هنوز در خراسان شمالی سواد ندارد.
استاندار خراسان شمالی گفت: اکنون در دنیا بحث مهارت مطرح است اما بی تعارف در این شاخص عقب افتاده ایم زیرا که ما هنوز در بحث سواد آموزی معضل داریم.
مهارت باید اجبار شود
شجاعی بر اجبار بودن مهارت تاکید کرد و افزود: باید بخشی از اقشار جامعه را اجبار کنیم تا دنبال مهارت بروند.
وی پیشران اقتصادی استان را نیز حوزه کشاورزی دانست و اظهار داشت: بخش گردشگری نیز در رتبه دوم قرار دارد، مهارت آموزی را باید با توجه به این دو حوزه مهم ارتقا دهیم، سند توسعه استان در بحث مهارت آموزی باید از جایگاه ویژه ای برخوردار باشد.
استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه مسیر بدون مهارت از بین بردن سرمایه کشور است گفت: باید تمامی اجزای کشور در آموزش مهارت آموزی بسیج شوند و برنامه راهبردی مهارت در استان باید با محوریت تمام دستگاه های اجرایی تدوین شود.
شجاعی با بیان اینکه تاکنون اقدامی در راستای مهارت آموزی و داشتن فن نداشته ایم افزود: باید تلاش کنیم مهارت فنی را به سمتی برای گرفتن تسهیلات و کسب و کار ببریم، باید این مهم را به اجبار و الزام تبدیل کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی در این نشست به جذب ۱۱ هزار و ۳۶ دانش آموز متوسطه در شاخه های علوم نظری کار و دانش و فنی و حرفه ای اشاره کرد و گفت: بیش از ۶۷ درصد دانش آموزان در شاخه نظری و ۳۴ درصد در شاخه کار و دانش و فنی و حرفه ای مشغول به تحصیل هستند.
عباس سعیدی در خصوص سهم آموزش های مهارتی استان تا پایان برنامه نظام آموزشی رسمی آموزش متوسطه افزود: تا سال ۱۴۰۰ میانگین رشد کشور به ۵۰ درصد و خراسان شمالی به ۴۰.۴۹ درصد باید برسد که تاکنون کشور به ۴۷ و استان به ۳۳.۴۹ رسیده است و نتوانسته ایم به شاخص تعیین شده برسیم.
فرمانده نیروی انتظامی استان هم در این نشست با اشاره به اینکه ۸۰ درصد مجرمان دستگیر شده بیکار هستند گفت: مهارت آموزی و داشتن مهارت لازم باعث ایجاد اشتغال و کاهش جرایم و هنجارهای اجتماعی می شود.
علیرضا مظاهری افزود: ۳۷۲ سرباز در سال گذشته و ۱۳۴ سرباز در سال جاری در رشته های مختلف فنی و حرفه ای آموزش ها و مهارت های لازم را فرا گرفته اند.
وی اظهار داشت: سربازان بیشتر خواهان فراگیری مهارت ها در زمینه سنگ تراشی صنایع مختلف هستند که به بخش خصوصی واگذار شده است.
نظر شما