به گزارش ایرنا، آیتالله علیرضا اعرافی پنجشنبه در همایش حوزه انقلابی، حوزه منتظر در شیراز، با اشاره به اینکه علمای بزرگی در استان فارس درخشیدهاند، گفت: در طول بیش از هزار سال چراغ حوزه خاموش نشده و این نهاد فراز و فرودها را تجربه کرده است.
وی ابراز داشت: استان فارس از قرن دوم تاکنون گام به گام با علم و دانش و اندیشه پیش رفته و همواره مهد حوزه بوده است؛ چنانکه در مقاطعی به قلههای بلند علمی و معرفتی و حوزوی رسید که سند بزرگ افتخار شیراز و مردم آن است.
مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره به جایگاه مراکز علمی و دانشگاهی شیراز، اظهار کرد: ما به عنوان حوزه، قدر دانشگاه را میدانیم و برای دانشگاه بهعنوان یک بال با ارزش علم و دانش کشور ارزش قائلیم و امیدواریم حوزه و دانشگاه در تعالی دانش استان و کشور و گفتمان انقلاب اسلامی به حرکت درآیند.
آیتالله اعرافی با بیان اینکه حوزه انقلابی از دو بعد عام تاریخی و خاص معنا مییابد، گفت: مگر میشود حوزه به عنوان مدافع مردم و اندیشههای الهی از روحیه فداکاری، ایثار و دوراندیشی تهی باشد.
وی ابراز کرد: با طلوع انقلاب اسلامی، انقلابی بودن معانی اخصی پیدا کرده است و مقام معظم رهبری میفرمایند حوزه عصر انزوا و حوزه عصر انقلاب، از این رو ذات حوزه انقلابی است.
مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره به اینکه در عصر انقلاب اسلام، حوزه باید همه آن ممیزات پیشین را صیانت کند، عنوان کرد: در عین حال، حوزه باید بر پرونده خود شاخصهای جدیدی بیفزاید.
وی ویژگیهای حوزه انقلابی را مترقی، دلیر و شجاع برشمرد و افزود: اولین ویژگی یک حوزه عمیق و انقلابی آن است که دانشبنیان و در پی تولید علم، فکر و اندیشه باشد.
عضو شورای نگهبان با بیان اینکه تا پیش از شکلگیری دانشگاه مدارس دینی پایگاه همه علوم بشری بودند، اظهار کرد: در این مسیر علامهحلیها، خدمات بسیاری را به بشریت ارائه دادند؛ از همین رو طلاب باید به خود افتخار کنند، چراکه در مرکزی تحصیل می کنند که نه تنها به شیعه، بلکه به کل عالم خدمت علمی کرده است.
آیتالله اعرافی با تاکید بر اینکه حوزه انقلابی باید مجد و عظمت تاریخی عینی و دانشی خود را صیانت کند، گفت: بار آمدن تحصیلکردههای سطحی از تهدیدهای حوزه علمیه است و حوزه انقلابی باید بداند که توقف در فرایندهای علمی گذشته کافی نیست و با همه وجود از فقه سنتی و اجتهاد اصیل دفاع میکنیم.
وی ابراز داشت: حوزه انقلابی حوزهای است که هم از اصالت کهن یاد میکند و هم در سکوهای نو حضور مییابد، حوزهای که شهید مطهری، شهید صدر و چهرههایی از این دست وارد قلمروهای نو میشوند و حرفهای جدید میآورند و از منابع کتاب و سنت به نیازها پاسخ میدهند.