جواد خزائی روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: سهم بخش صنعت استان از منابع آب ۱.۴ درصد و معادل ۸۵ میلیون مترمکعب در سال است، در حالی که سالانه ۶ میلیارد مترمکعب آب در خراسان رضوی مصرف میشود که سهم بخش کشاورزی از این میزان ۸۸ درصد است.
وی ادامه داد: میانگین سهم صنعت کشورهای دیگر از آب حدود ۲۲ درصد است.
سرپرست معاونت برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: رسانههای استان بارها اعلام کردهاند که "با توجه به کمبود آب در استان چه نیازی به فولادسازی با توجه به مصرف زیاد آب آن است" این در حالی است که ۵۰ درصد از ذخایر معدنی سنگ آهن کشور (ماده اولیه تولید فولاد) معادل ۱.۲ میلیارد تن در این استان قرار دارد که بضاعتی منحصر به فرد است.
وی افزود: ذخایر سنگ آهن خراسان رضوی یا باید در استان فرآوری و به محصولات صنایع معدنی تبدیل شود یا به صورت خام از استان خارج شده و در مناطق دیگر فرآوری گردد.
خزائی ادامه داد: با پیش بینی برداشت سالانه ۳۴ میلیون تن سنگ آهن از معادن خراسان رضوی و حمل آن به استانهای دیگر با استفاده از ارزان ترین نوع حمل و نقل که ریل میباشد، هزینه این حمل بسیار بیشتر از هزینه احداث یک کارخانه و فرآوری این محصول است، حال آنکه به کارخانههای استان آب تازه تعلق نمیگیرد و عمده آب مورد نیاز خود را از طریق تصفیه خانه و بازچرخانی آب تامین میکنند.
وی گفت: یکی از زیرساختهای مهم بخش تولید، آب است و برای تحقق توسعه تولید و اشتغال باید نیاز صنعت استان به آب را تامین کرد.
نظر شما