وحید نیکخواه آزاد روز جمعه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا افزود: مدیریت این نوع سینما کارشناسی و همراه با دانش و تخصص نیست و در این زمینه درست و مطلوب عمل نمیشود.
وی با اشاره به اینکه شکل بهینه مدیریت سینمای کودک و جشنواره فیلم های کودکان و نوجوان خیلی فاصله وجود دارد، اظهارداشت: با این حال تصور پول در نیاوردن از سینمای کودک واقعی نیست چون در دوران رکود نیز مخاطب این گونه از سینما همیشه وجود دارد.
وی ادامه داد: زمانی که بنیاد سینمایی فارابی تاسیس شد، برای ساخت شهر موش ها سرمایه گذاری کرد و موفق شد با الگوسازی بخش خصوصی به این سینما روی آورند که در سالهای بعد حضور این بخش کمرنگ شد.
این کارگردان سینما با اشاره به ضرورت ارتقای سینما در آموزش و پرورش اظهارداشت: یکی از مشکلاتی که در سینمای کودک مورد غفلت واقع شده این است که مخاطبین این سینما ۹ ماه از سال در اختیار آموزش و پرورش هستند که باید این موضوع یک بار برای همیشه حل شود و در مورد حضور آنان در سینما چاره اندیشی کنند.
نیکخواهآزاد یادآور شد: با این حال در طول سالهای گذشته برگزاری جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان خیلی نتوانسته کمک موثری به ارتقای سینمای کودک کند زیرا دلیل این موضوع این است که این دو حلقه جدای از هم برنامه ریزی می شوند.
وی با بیان اینکه جزو افرادی نیستم که معتقدند در شرایط بیماری کرونا جشنواره برگزار نشود، گفت: این رویداد هنری کودکان یکی از حلقه های ضروری سینمای کودک است و جایگاه خودش را دارد که باید برگزار شود.
وی اضافه کرد: در مورد اینکه چقدر توانست نقش خود را در توسعه سینمای کودک به خوبی ایفا کند یک مقدار دچار تردید هستم.
نیکخواه آزاد با بیان اینکه امسال شکل مجازی برگزار کردن این جشنواره تاثیر کمتری بر سینمای کودک خواهد گذاشت بیان کرد: در سالهای گذشته همین جمعی که در اصفهان جمع می شدند در کنار هم فیلم ها را می دیدند تبادل نظر می کردند و حضور واقعی داشتند که در رشد این سینما بی تاثیر نبودند.
وی اضافه کرد: در سال جاری این رویداد هنری بر کلیت جریان سینمای کودک و نوجوان تاثیر کمتری دارد.
وی با بیان اینکه در سی و سه دوره برگزاری جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان شاهد افت وخیزهای زیادی در سینمای کودک بودیم گفت: در زمانی با رونق فلیم های سینمایی در گونه کودک مواجعه هستیم و زمانی نیز با افت ساخت فیلم روبه رو بودیم.
سوم شخص غایب، یک کیلو و بیست و یک گرم ،گنجشکک اشیمشی، فرزندخوانده ،دیو و دلبر ،نصف مال من، نصف مال تو ، دم صبح،علی و دنی ،کودک و سرباز ، ننه لالا و فرزندانش ، نان و شعر از جمله آثار نیکخواهآزاد در مقام تهیه کنند و کارگردان است.
سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان براساس توافقنامه سازمان سینمایی، بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان، از ۲۷ مهر تا دوم آبان در ۲ بخش "مسابقه سینمای ایران" و "مسابقه سینمای بینالملل" برگزار شد.
اکران آنلاین و برنامههای جشنواره از ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۹۹ در پلتفرمها اجرا شد و همچنین ۱۰۷ فیلم بخشهای مختلف در سه پلتفرم: "نماوا"، "فیلیمو" و "تیوا" بر اساس جدول برنامهها به نمایش درآمد.
آیین اختتامیه این جشنواره شامگاه امروز مجازی برگزار می شود.
نظر شما