به گزارش ایرنا از المیادین، این رسانهها در عین حال اعلام کردند که عادیسازی روابط با سودان یک حادثه چندان مهمی نیست و به گفته آنان "در شرایط راهبردی اسرائیل" تغییر ایجاد نخواهد کرد.
این رسانهها اعلام کردند که ایالات متحده سودان را مجبور کرده تا بدون داشتن هیچ گزینهای با "اسرائیل" توافق کند.
رییس جمهوری آمریکا شامگاه جمعه در کاخ سفید بطور رسمی اعلام کرد که عادی سازی روابط میان اسرائیل و سودان آغاز شده است.
به دنبال این اقدام، گروههای مختلف فلسطینی ضمن محکوم کردن این اقدام، این را خیانت دیگری به ملت فلسطین دانسته و آن را مغایر با سابقه درخشان کشور سودان در حمایت از مردم فلسطین و آرمان آن دانستند.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین (حماس) جمعه شب در بیانیهای به عادیسازی روابط سودان و رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد و افزود که این اقدام با پیشینه سودان که همواره حامی ملت فلسطین بوده است، همخوانی ندارد.
جنبش حماس نیز جمعه شب به دنبال اعلام عادیسازی روابط خارطوم و تلآویو این اقدام را تهدید کننده هویت و آینده سودان و خیانت به فلسطین دانست.
محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در واکنش به این اقدام سودان که به فهرست خائنان به مسأله فلسطین پیوسته است ، ضمن محکوم کردن این اقدام دولت خارطوم اعلام کرد که هیچ کشوری حق ندارد به جای مردم فلسطین و آرمان آن سخن بگوید.
پس از اعلام عادیسازی روابط خارطوم و تلآویو بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز گفت که آسمان سودان اکنون به روی "اسرائیل" باز است تا پروازهای مستقیم و کوتاهتر به آفریقا و آمریکای لاتین را امکان پذیر میکند.
گشودن روابط میان سودان و اسرائیل پس از اعلام کردن ترامپ به کنگره مبنی بر اینکه وی قصد دارد سودان را از لیست حامیان مالی تروریسم خارج کند و پرداخت ۳۳۵ میلیون دلار خسارت توسط سودان برای جبران خسارت قربانیان آمریکایی تروریسم صورت گرفت.
پیشتر روزنامه واشنگتن پست گزارش داده بود، وزارت خارجه دولت ترامپ بشدت در حال وارد کردن فشار به دولت سودان برای اعلام عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی است تا ترامپ بتواند از آن بهره برداری انتخاباتی کند.
به گفته ناظران، روند عادی سازی روابط رژیم های عربی با تل آویو بشدت به منافع سیاسی ترامپ و نتانیاهو گره خورده است که هر کدام به دلیل دردسرهای سیاسی نیازمند یک مانور دیپلماتیک برای مصرف داخلی بوده اند.
توافق مقامات سودانی و صهیونیستی برای عادیسازی روابط در حالی صورت میگیرد که از امضای دو توافقنامه ابوظبی و منامه با تل آویو در واشنگتن بیش از یک ماه میگذرد، اقدامی که خشم و اعتراضات گسترده مردم عربی و اسلامی را با شعار خیانت به آرمان فلسطین و ادامه اشغال سرزمینهای عربی توسط اسرائیل به دنبال داشته است.
نظر شما