محمدحسین محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه فاضلاب روستای سراب قامیش به صورت مستقیم وارد خط انتقال فاضلاب ۱۹ کیلومتری سنندج و تصفیهخانه فاضلاب این شهر خواهد شد، اظهار داشت: تلاش ما این است تا ۲ ماه آینده این پروژه را نهایی کرده و برای همیشه از ورود فاضلاب این روستا به دریاچه سد قشلاق ممانعت کنیم.
وی ورود پسابهای کشاورزی، کود حیوانی و شیمیایی به سد قشلاق را از دیگر عوامل آلودهکننده آب این سد اعلام و اضافه کرد: ورود این مواد باعث رشد جلبک در سد و بدطعم شدن آب شرب سنندج میشود که نیاز است جهاد کشاورزی و محیط زیست هم برای آن چارهای بیندیشند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان به دلایل بدطعم و بود شدن آب شرب سنندج اشاره کرد و افزود: هر سال به دلیل تغییرات هوا در فصول بهار و پاییز، لایهبندی آب سد قشلاق دچار تحولاتی میشود که همین عامل در تغییر طعم آب شرب سنندج تاثیر میگذارد.
محمدی با اشاره به وجود و رشد جلبک در برخی لایههای آب سد، یادآور شد: در سایر فصلها لایه مناسب برای برداشت آب شرب وجود دارد اما در بهار و پاییز واگردانی اتفاق میافتد و بخاطر یک سری فعل و انفعالات در سد، لایه مناسب از دسترس خارج میشود و لایه مورد استفاده نیز دارای جلبک بوده و جلبک هم مولد طعم و بو است.
وی اظهار داشت: هر چه سطح آب سد قشلاق پایین میآید، طعم و بوی آن هم شدیدتر میشود، بنابراین انتقال آب از سد آزاد به آن، باعث خواهد شد سطح آب قشلاق کمتر افت کند و به طور قطع مانع از شدیدتر شدن طعم و بوی نامطلوب آب شود.
مدیرعامل شرکت آبفا کردستان مطلوب شدن طعم و بوی آب شرب سنندج را نیازمند تغییرات هوا و آغاز بارندگی اعلام کرد و گفت: انتقال آب از سد آزاد باید تا بهبود شرایط ادامه پیدا کند، ضمن اینکه همیشه اواخر پاییز این مشکل رفع میشود.
ظرفیت تصفیه خانه آب سنندج، ۲.۵ مترمکعب در ثانیه و میانگین مصرف شهروندان سنندجی هم حدود ۲ مترمکعب در ثانیه است. فرآیند تصفیه در آن از نوع لجن فعال متعارف با اختلاط کامل در بخش مایع و هضم بیهوازی با آبگیری مکانیکی در بخش لجن است.
در حال حاضر ۳۸۳ هزار و ۱۳۷ مشترک در کردستان از خدمات شرکت آب و فاضلاب بهرهمند هستند که ۱۷۰ هزار مشترک آن مربوط به سنندج است.
نظر شما