محمد سلیمانی روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت : هدف از اجرای این پروژه تغذیه مصنوعی آبخوان دشت هشتگرد و شهرستان نظرآباد به میـزان بیش از پنج میلیون متر مکعب است.
احداث حوضچه های مصنوعی شهرستان ساوجبلاغ، نقش اساسی در پیشگیری از وقوع سیلاب های فصلی منطقه دارد ضمن آنکه موجب ساماندهی رودخانه کردان شده است.
مدیر امور آب شهرستان ساوجبلاغ گفت: در فاز های یک و ۲ این پروژه یک سد مخزنی انحرافی، تعدادی دیوار حائل سد انحرافی، مجرای تخلیه رسوبات و سازه آبگیر احداث شده است.
وی افزود: در اجرای این پروژه، حوضچه رسوبگیر، کانال انتقال آب، حوضچه های تغذیه مصنوعی و تجهیزات هیدرومکانیکال احداث و نصب شده است ضمن آنکه ساختمان های نگهداری و ساماندهی انهار سنتی بخش دیگر این پروژه در حوضه آبریز گردان است.
سلیمانی گفت: ظرفیت مخزن سد انحرافی ۲۵۰ هزار متر مکعب آب، حوضچه رسوبگیر ۱۵ هزار متر مکعب، حوضچه شماره ۲ مقدار۶۰ هزار متر مکعب، حوضچه شماره یک ۵۰ هزار متر مکعب و حوضچه شماره سه مقدار ۴۰ هزار متر مکعب آبگیری انجام شده است.
مدیر امور آب منطقه ای ساوجبلاغ افزود: در هر بار آبگیری حدود ۴۱۵ هزار متر مکعب آب ذخیره می شود که در سال های گذشته این آب به هدر می رفت.
وی گفت: ساماندهی رودخانه کردان از نظر کنترل فرسایش و حفاظت کناره ها، پاکسازی منطقه از نخاله ها و باقیمانده سازه های تخریب شده و فرسوده، ایجاد اشتغال در منطقه در دوره ساخت و پس از آن، احداث دریچه آبگیر و کانال انتقال آب در ساحل چپ به منظور تأمین حق آبه سنقرآباد، هشتگرد، ینگی امام و چهار جوب از اقدامات امور آب شهرستان ساوجبلاغ است.
سلیمانی گفت: پاکسازی بستر مرکزی و لایروبی بخش هایی از رودخانه در محدوده مورد نظر برای هدایت جریان به بخش مرکزی آبراهه و کنترل جریان هم در دستور این اداره قرار گرفته است.
وی افزود: تاکنون ۱۷ میلیارد تومان برای ساخت حوضچه های مصنوعی در رودخانه کردان مشرف به گلسار و تهراندشت هزینه شده و برای تکمیل آن به ۱۴ میلیاد تومان دیگر نیاز است.
سلیمانی اضافه کرد که برای ساماندهی ساحل چپ رودخانه کردان بین ۲ پل بزرگراه کرج قزوین و جاده قدیم حدود ۱۰ میلیارد تومان نیز نیاز است.
رودخانه کردان از ارتفاعات البرز جنوبی سرچشمه می گیرد که در فصول بارندگی برمیزان و شدت آب این رودخانه افزوده می شود.
شرکت آب منطقه ای استان البرز از ۲ سال پیش طرح ساماندهی این رودخانه را با هدف پیشگیری از طغیان رودخانه و استفاده بهینه از آن برای تغذیه سفره های آب زیر زمینی شهرستان های ساوجبلاغ و نظرآباد در دستور کار قرار داده که انجام این پروژه الگویی موفق برای مهار آبهای سطحی و تغذیه سفره های زیر زمینی کشور به شمار می رود.
نظر شما