علی اصغری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری ایرنا اظهار داشت: مطالعات اولیه این سد در سال ۱۳۲۸ انجام و ساخت آن در سال ۱۳۳۶ آغاز و سال ۱۳۴۰ به بهره برداری رسید.
این مقام با اشاره به اینکه؛ هم اکنون بر روی این سد گردشگری علمی و فنی صورت میگیرد، گفت: دانشجویان و دانش آموزان از بخش های مختلف این سد بازدید می کنند.
اصغری ابراز داشت: امکان گردشگری آبی در این سد وجود ندارد چراکه آب شرب استان تهران را تامین می کند.
وی درباره خصوصیات سد امیرکبیر گفت: حجم اولیه این سد ۲۰۵ میلیون متر مکعب بود که اکنون با وجود رسوبات به ۱۸۳ میلیون متر مکعب رسیدهاست.
مدیر سد و نیروگاه امیرکبیر با بیان اینکه از این سد سالانه ۴۷۰ میلیون متر مکعب تنظیم و انتقال آب انجام میشود، گفت: ۳۴۰ میلیون متر مکعب از این آب، صرف تامین آب شرب و مابقی صرف تغذیه مصنوعی و تامین آب زمینهای کشاورزی میشود.
وی ادامه داد: این سد اولین سد چندمنظوره کشور است.
این مقام با اشاره به اینکه حوزه آبریز این سد محدوده جاده چالوس است، گفت: مساحت این حوزه ۷۵۰ کیلومتر مربع است.
اصغری تاکید کرد: سد امیرکبیر دارای دو واحد نیزوگاهی ۴۵ مگاواتی است که سالانه ۱۵۰ هزار مگاوات ساعت برق تولید می کند.
وی با بیان اینکه این سد توسط کارشناسان و نخبگان داخلی نگهداری و بهره برداری میشود، گفت: این سد توسط شرکت ها و مشاوران خارجی احداث شد که طی سنوات گذشته خودکفا شده و تعمیرات اساسی توسط کارشناسان داخلی انجام میشود.
مدیر سد و نیروگاه امیرکبیر گفت: این سد چند منظوره و بتونی دوقوسی است که ارتفاع آن به ۱۸۰ متر می رسد و طول تاج آن ۴۵۰ متر است.
وی خاطر نشان کرد: ضخامت این سد در کف ۳۲ متر و در ارتفاع ۸ متر و طول دریاچه آن ۱۴ کیلومتر در هنگامی پر آبی است.
نظر شما