به گزارش اداره کل اطلاعرسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، «سعید خطیبزاده» با قدردانی از نقش سازمان ملل متحد و طرفهای لیبیایی مذاکرهکننده در دستیابی به این توافق، ابراز امیدواری کرد این آتشبس پایدار بوده و تمامی طرفها به تعهداتشان ملتزم باشند.
سخنگوی وزارت امور خارجه بر ضرورت قطع دخالتهای خارجی در روند توافقات طرفهای مذاکرهکننده در لیبی تاکید کرد.
خطیب زاده بار دیگر مخالفت جمهوری اسلامی ایران با راه حل نظامی برایحل این بحران را خاطرنشان کرد و خواستار حل بحران لیبی از طریق سیاسی و گفتوگو شد.
به گزارش ایرنا، هیأتهای طرفهای درگیر در لیبی (دولت وفاق و ارتش ملی) روز جمعه در مذاکرات ژنو به توافقی برای آتشبس فراگیر دست یافتند
این اعلام پس از آن است که سازمان ملل متحد روز پنجشنبه گذشته اعلام کرد که طرفین درگیر در لیبی به چند توافق مهم دست پیدا کردهاند که یکی از آنها بازگشایی مسیرهای زمینی و هوایی است.
این توافق درحالی میان طرفین درگیر در لیبی صورت میگیرد که این کشور پس از سرنگونی دولت «معمّر القذافی» توسط ائتلاف ناتو به سرکردگی آمریکا در سال ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۱۵ فاقد دولت بود تا اینکه بر اساس توافق «صخیرات» در مغرب، دولت وفاق ملی با نظارت سازمان ملل تشکیل شد.
با این حال یک دولت موازی نیز در شرق لیبی تشکیل شد که دولت وفاق ملی را به رسمیت نشناخت و نیروهایش را به جنگ علیه طرابلس فرستاد.
نظر شما