چهارم آبان و مهمترین خبرهای کرونایی استان‌ها

استان‌ها - ایرنا - در چهارمین روز آبان و در شرایطی که ۱۹۲ شهرستان در شرایط بحرانی کرونا قرار گرفته و محدودیت‌های جدید کرونایی بر آنها وضع شده، رقم قربانیان بیماری کووید ۱۹ همچنان سه رقمی مانده است.

امروز در سالروز شهادت حضرت حسن عسکری(ع) و آغاز امامت ولیعصر(عج) مردم شهرهای مختلف ایران با بیرق های سیاه عزا، به سوگ امام یازدهم شیعیان نشستند و در شرایط کرونایی تولیت امامزادگان و هیات های مذهبی برنامه های تبلیغی و ترویجی خود را به صورت آنلاین و فضای مجازی دنبال کردند تا خدشه ای به محدودیت های کرونایی وارد نشود.

این روزها خانواده های زیادی دل نگران عزیزان خود هستند؛ انسان هایی معمولی از جنس ما که یا در گوشه بیمارستان به امید بهبودی زیر دستگاههای تنفس مصنوعی روزگار سپری می کنند و یا در گوشه خانه قرنطینه هستند.

در کنار این دل مشغولی ها هر روز ابعاد جدیدی از این بیماری، علایم و عوارض آن از سوی دانشمندان علنی می شود که بر شدت نگرانی های خانواده ها می افزاید اما همانطور که گفته شد، گذر از این آزمون دشوار قرن جز با عمل به توصیه های بهداشتی، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از تجمعات، مهمانی ها و سفرها ممکن نیست.

در چنین شرایطی گوشه خانه، امن ترین جای ممکن برای هر ایرانی است و آنها که ناگزیرند برای معیشت خانواده از خانه خارج شوند نیز گزینه بهتری جز رعایت موارد بهداشتی نخواهند داشت.

با همه محدودیت ها و ممنوعیت های کرونایی، بیماری کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته خزان جان ۲۹۶ نفر از هموطنان شد و ۶ هزار و ۱۹۱ بیمار جدید نفر جدید را مبتلا کرد. آماری که نشان می دهد ابتلا به این بیماری حتی نسبت به فصول بهار و تابستان رشد جهشی گرفته و همچنان در نقطه اوج قرار دارد.

در این ۲۵۰ روزی که از همزیستی با کرونا در ایران می گذرد، تا به امروز بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت ۳۲ هزار و ۶۱۶ نفر در ایران بر اثر همین بیماری راهی دیار ابدی شده اند و در آرامستان ها آرمیده‌اند.

اما این نکته را هم فراموش نکنیم که از بین ۵۶۸ هزار و ۸۹۶ نفر از هموطنان نفر آمار قطعی مبتلایان به کووید ۱۹ برابر ۴۵۵ هزار و ۵۴ نفر از بیماران نفر بهبود یافته و زندگی عادی خود را باز یافته اند؛ یعنی اینکه هنوز امیدها به بهبودی و شکست این ویروس منحوس از بین نرفته است هرچند که همچنان چهار هزار و ۹۶۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری و تحت مراقبت قرار دارند.

در چنین شرایطی خبرهای دریافتی از استان های مختلف حاکی از تلاش ستادهای استانی مقابله با کرونا برای مهار این بیماری است و آنان نیز در کنار محدودیت های وضع شده، توصیه به مردم برای رعایت دستورات بهداشتی را بهترین راهکار بهبود شرایط کرونایی کشور می دانند.

وزارت بهداشت استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان را در وضعیت قرمز کرونایی و استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان را در وضعیت نارنجی و زرد قرار داده است؛ یعنی هیچ کجای ایران از دست این ویروس در امان نیست.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، اکنون ۱۹۲ شهرستان در وضعیت قرمز و ۷۲ شهر در هشدار کرونا قرار دارند و از بین شهرهای با وضعیت قرمز ۴۳ شهرستان دارای وضع بسیار حاد و خطرناک هستند.

اعمال محدودیت‌های کرونایی

در ادامه اعمال محدودیت های کرونایی، امروز رییس انجمن "همازور" زرتشتیان یزد از لغو آیین "آبانگاه" در این استان به دلیل شیوع کرونا خبر داد.

منوچهر ارغوانی به ایرنا گفت: سالهای گذشته این مراسم در روز چهارم آبان ماه برگزار می شد که امسال به دلیل شیوع کرونا و با هدف جلوگیری از ابتلای افراد به این بیماری، لغو و این آیین باستانی امسال به صورت مجازی برگزار شد.

آبانگان جشنی است ماهانه و سنتی که مطابق با ۱۰ آبان در گاهشمار ایرانی و ۴ آبان در گاهشمار شمسی برگزار می شود؛ این جشن،  در گرامیداشت "اَنَهیتَه" (آناهید یا زهره)  و رود پهناور و خروشان "اردوی/آمو" (مودریا)  برپا می‌شود.

همچنین امروز رستگار یوسفی فرماندار جوانرود در استان کرمانشاه از تعطیلی یک هفته ای ادارات و بازار این شهر از پنجم آبان خبر داد و علت آن را به دلیل شیوع بالای ویروس کرونا و افزایش شمار مبتلایان و فوتی‌ها عنوان کرد.

در شهر کرمانشاه نیز از فردا به مدت یک هفته سینماهای کرمانشاه تعطیل شده است هرچند که در ماههای گذشته نیز سینماهای این شهر فقط با ۱۰ درصد ظرفیت خود فعال بودند. هم اکنون ۸۴۹ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کرمانشاه بستری هستند.

در استان زنجان، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار امروز اعلام کرد: نظارت و بازرسی در شهرهای ابهر و خرمدره با هدف کاهش شمار مبتلایان و بستری‌ها تشدید می‌یابد زیرا موارد ابتلا به ویروس کرونا صعودی شده که نشان دهنده گردش سریع ویروس در جامعه است.

در استان اردبیل، استاندار تصمیم گیری درباره شرایط کرونایی شهرها را به فرمانداران سپرده و اعلام کرده است: آخرین وضعیت کرونا در استان سیر صعودی طی می‌کند و در صورت تداوم این روند، شرایط خطرناک و سختی برای کادر درمانی و تامین دارو ایجاد خواهد شد.

در استان آذربایجان غربی، مسئولان برای ممنوعیت برگزاری مراسم عروسی راه جدیدی در پیش گرفته اند؛ این بار فرماندار بوکان انجام آزمایش قبل از ازدواج را تا پایان محدودیت‌های کرونایی در این شهرستان ممنوع کرده است.

به گفته محمد امین‌زاده فرماندار بوکان، با وجود محدودیت‌های کرونایی، برخی همچنان اقدام به برگزاری مراسم عروسی به ویژه در خانه باغ ها می کنند و حتی با وجود پلمب یک واحد خانه باغ باز هم اقدام به برگزاری آیین‌های مختلف می‌کنند که این امر در شیوع بیماری کرونا موثر است.

در سلماس دیگر شهر آذربایجان غربی نیز فرماندار دستور تعطیلی میدان دواب و تمامی بازارچه های محلی را صادر و اعلام کرد: این بازارها تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهند ماند.

در تهران نیز علاوه بر اعمال محدودیت ها و دورکاری 50 درصدی کارکنان دستگاههای دولتی که از فردا تا پایان آبان ماه اجرا می شود، امروز آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که در شرایط کنونی، فعلاً امکان برگزاری نمازهای جماعت در این آستان فراهم نیست.

شرایط کرونایی استان‌ها

از استان البرز که از حدود ۱۲ روز پیش در وضعیت فوق العاده کرونایی قرار گرفته امروز خبر رسید که در شبانه روز گذشته ۱۴۶ بیمار بدحال کرونایی در بیمارستان تحت مراقبت های درمانی قرار گرفته اند.
به گفته محمد فتحی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اکنون ۸۲۱ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان تحت مراقبت درمانی قرار دارند و تاکنون در مجموع شمار بستری شدگان استان به ۲۱ هزار و ۳۶۰ نفر رسیده است.

در شهرستان کاشمر خراسان رضوی رییس ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا، وضعیت این شهرستان را به لحاظ ابتلا به کرونا بحرانی اعلام کرده و گفته است: تخت‌های بیمارستانی در حال پُر شدن است.

در چهارمحال و بختیاری، رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی استان از بستری شدن ۲۹۰ بیماری مبتلا به کرونا خبر داده و گفته است: تعداد بیماران بستری در استان از ابتدا تاکنون به بالاترین حد خود رسیده است.
به گفته مجید شیرانی تعداد فوتی‌های کرونا در استان در حالی به ۳۸۲ نفر افزایش یافته که این روند طی هفته های اخیر به صورت میانگین روزانه فوت ۶ نفر بوده است.

در استان مازندران آمارها نشان می‌دهد که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا طی یک هفته گذشته شد ۱۷ درصدی افزایش داشته است.

این اخبار و خبرهای مشابه از دیگر شهرهای ایران نشان می دهد که این ویروس کرونا نیست که میزبان خود را انتخاب می‌کند بلکه شهروندان هستند که با رفتارهای خود و رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی خود را برای میزبانی از این ویروس آماده می کنند.

کرونا و شرایط اقتصادی 
بی شک، کند شدن فعالیت های اقتصادی یکی از آسیب های شیوع ویروس کرونا در جهان و از جمله ایران به شمار می رود و از این رو یکی از رویکردهای دولت برای کنترل نظام اقتصادی و حمایت از مشاغل بوده است.

در این رابطه مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان امروز گفت: ۱۶۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات کرونا به صاحبان مشاغل و کسب و کارهای آسیب دیده استان پرداخت شده است.

در خراسان شمالی معاون اجتماعی اداره ‌کل بهزیستی گفته شیوع ویروس کرونا موجب کاهش ۷۷ درصدی فعالیت مهدهای کودک شده و تعداد کودکانی که به مهد کودک می روند، در کل استان به کمتر از ۵۰۰ نفر رسیده است.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha