به گزارش ایرنا، شبکه المسیره یمن امروز (دوشنبه) به نقل از "عبدالقادر مرتضی" رئیس کمیته ملی امور اسرا در دولت نجات ملی یمن گفت که ما سازمان ملل را از آمادگی کامل خود برای مشارکت در دور جدید مذاکرات درباره تبادل اسرا آگاه کردهایم.
وی افزود: انصارالله یمن برای انجام توافقی که آزادی همه اسیران یا جزئی از آنها را که آمار آنها بیشتر از توافق قبلی است، شامل شود، آمادگی دارد و امیدواریم که در این باره تاخیری از سوی سازمان ملل متحد انجام نشود.
در ۱۵ و ۱۶ ماه جاری میلادی (اکتبر) انصارالله و دولت مستعفی و فراری یمن یک هزار و ۶۱ اسیر را طی توافقی آزاد کردند که بزرگترین عملیات آزادی اسیران بین دو طرف از زمان شروع جنگ یمن از سال ۲۰۱۴ بود.
عملیات آزاد کردن این اسیران زیر نظارت سازمان ملل و کمیته بین المللی صلیب سرخ و در چارچوب توافق نامه سوئد که بیش از دو سال قبل بین انصارالله و دولت مستعفی یمن امضا شده بود، انجام شد.
نماینده ویژه سازمان ملل در مسقط با نماینده انصارالله یمن دیدار کرد
خبر دیگری از یمن اینکه "مارتین گریفیتس" نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن در روزهای آغازین هفته جاری با سفر به عمان درباره فرصتهای به وجود آمده برای حل و فصل روند سیاسی در یمن با مقامهای این کشور و همچنین نمایندگان انصارالله یمن بحث و تبادل نظر کرد.
گریفیتس در توئیتی با اشاره به اینکه دیدار خود از عمان را روز گذشته (یکشنبه) به پایان رساند نوشته است که در این سفر در دیدار با "بدر البوسعیدی" وزیر امور خارجه عمان درباره مذاکرات در حال انجام در مورد پیش نویس اعلامیه مشترک و فرصتهای ایجاد شده برای حل و فصل روند سیاسی در یمن گفتگو کرده است.
نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور یمن همچنین در سفر خود به عمان با "محمد عبدالسلام" سخنگو و رئیس هیات مذاکره کننده انصارالله برای صلح یمن دیدار کرده است.
در این دیدار طرفین درباره پیش نویس در حال مذاکره اعلامیه مشترک طرفین درگیر در جنگ یمن و تلاشهای مداوم سازمان ملل برای پایان دادن به درگیریها در این کشور گفت وگو کردند.
بر اساس اعلام رسانههای یمنی، آتش بس جامع و آغاز از سرگیری رایزنیهای سیاسی در اسرع وقت و انجام اقدامهای بشر دوستانه برای کاهش رنج مردم یمن از مهمترین بندهای این بیانیه مشترک خواهد بود.
پیشتر نیز مذاکرات بین طرفهای درگیر جنگ یمن طی ۲ مرحله در دی ماه ۹۴ (دسامبر ۲۰۱۵) و آذر ۹۷ در ژنو برگزار شد، اما پیشرفتی نداشت.
عربستان و امارات از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن رئیس جمهوری مستعفی این کشور به قدرت، به اهداف و زیادخواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.
بر اثر تجاوز عربستان به یمن، تاکنون هزاران یمنی به شهادت رسیدهاند و میلیونها یمنی در آستانه قحطی قرار دارند و طبق اعلام سازمان ملل، یمن بدترین بحرانهای انسانی در جهان را تجربه میکند.
با وجود تلاشهای انصارالله یمن برای برقراری صلح اما ائتلاف سعودی همچنان اصرار دارد به حملات خود و نیز محاصره این کشور ادامه دهد.
نظر شما