۶ آبان ۱۳۹۹، ۸:۱۳
کد خبرنگار: 1347
کد خبر: 84088335
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

مشارکت کمرنگ اصناف مهاباد در رعایت محدودیت‌های ستاد کرونا

مهاباد- ایرنا- اصناف و بازاریان مهاباد در مقابل تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر تعطیلی یک هفته‌ای برخی از مشاغل این شهرستان به عنوان یکی از شهرستان‌های با آلودگی شدید در نخستین روز اجرای این محدودیت‌ها مشارکت بسیار کمرنگی از خود نشان دادند.

به گزارش ایرنا، براساس اعلام کمیته‌های درمان و اجتماعی امنیتی کشور در ۴۳ شهرستان بحرانی کشور که بیشترین میزان ابتلا به کرونا را دارند از روز دوشنبه به مدت یک هفته اعمال محدودیت‌های شدید آغاز شده است که در صورت لزوم در هفته بعد نیز این محدودیت‌ها تمدید خواهد شد.

شهرهای مهاباد، پیرانشهر و ماکو در آذربایجان‌غربی با توجه به اینکه در وضعیت قرمز آمار فوتی و مبتلا به کرونا قرار دارند جزء این ۴۳ شهر کشور هستند که از طرف ستاد ملی مقابله با کرونا در این فهرست قرار گرفتند و می‌بایست به مدت یک هفته تعطیلی بازار در آنها اعمال شود.

اوایل هفته(یکشنبه) ستاد مقابله با کرونای مهاباد در یک جلسه اضطراری با حضور همه اعضا و نمایندگان اصناف و واحدهای صنفی، ابلاغیه سراسری را به بازاریان و شهروندان اعلام و نسبت به نحوه اجرای این دستورالعمل تصمیمات و اقدامات لازم را اتخاذ کرد.

روز دوشنبه که اولین روز تعطیلی بازار از طرف مسوولان ستاد کرونا اعلام شده بود شواهد میدانی خبرنگار ایرنا از نحوه اجرای تعطیلی بازار نیز نشان داد که کمتر از ۲۰ درصد مشاغلی که در فهرست گروه‌های هدف قرار دارند، اقدام به تعطیلی واحدهای خود کردند و وضعیت شهر به روال روزهای گذشته و حتی در برخی نقاط شلوغتر از روزهای معمول بود.

بازدید از سطح شهر مهاباد نشان داد که بیشتر مغازه‌ها و فروشگاه‌ها، غذاخوری‌ها و حتی باشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی که مشمول مشاغل گروه های ۲، سه و چهار به فعالیت عادی خود پرداخته و نشانی از تعطیلی آنها دیده نمی‌شد.  

شرایط جنگی برای مقابله با کرونا حاکم است

مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد در این رابطه بیان کرد: هم‌اکنون وضعیت شیوع بیماری کرونا و شمار مراجعه‌کنندگان به بیمارستان به مانند شرایط جنگی است و شهروندان باید شرایط موجود را در این برهه از شیوع بیماری در این شهرستان درک کنند.

امیر بهزاد با بیان اینکه کنترل بیماری کرونا یک عزم همگانی را می‌طلبد، اضافه کرد: بخش قابل توجهی از افراد بدون اینکه از ناقل بودن خود آگاه باشند با حضور اماکن عمومی و سطح بازار زمینه آلوده شدن و مرگ همنوعان خود را بوجود آورند و سبب گسترش این ویروس خواهند شد.

وی با بیان اینکه قدرت جهش و انتقال این بیماری نسبت به اوایل شیوع آن قابل مقایسه نیست، افزود: شهروندان باید وضعیت فعلی مقابله با کرونا و آمار مرگ و میر هموطنان را درک کنند و همه با هم تا کنترل این بیماری نهایت همکاری را با ستاد مقابله با کرونا داشته باشند.

وی با انتقاد از باز بودن برخی صنوف با وجود اعلام تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر تعطیلی آن اظهار داشت: فعالیت شبانه‌روزی کادر درمان در هشت ماهه گذشته آنان را خسته کرده و همگی ما چشم انتظار عزم همگانی برای رعایت و کنترل ویروس کووید-۱۹ هستیم.

سلامت مردم در اولویت قرار دارد 

فرماندار مهاباد هم گفت: تمام محدودیت‌ها و اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا با هدف حفظ سلامت شهروندان و جلوگیری از فوت آنها بوده و ضروری است مردم نسبت به اجرای آن مشارکت داشته باشند.

ایرج شجاعی با اشاره به اینکه همه شهروندان ملزم به رعایت دستورالعمل‌ها و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا هستند، بیان کرد: برای افرادی که از دستورالعمل‌های اجرایی سرپیجی کرده و سلامت جامعه را تهدید کنند بدون هیچ مماشاتی برخورد خواهد شد.

وی اضافه کرد: همه ما به وضعیت معیشت مردم آگاه هستیم ولی نباید حفظ سلامت جامعه در مقابل منفعت شخصی زیر سوال برده شود از اینرو انتظارم داریم شهروندان با درک موضوع به مانند ماه‌های گذشته همکاری لازم را برای کنترل این بیماری داشته باشند.

شجاعی با بیان اینکه فرهنگ مردم مهاباد همواره زبانزد بوده است، اظهار داشت: همزمان با اعلام محدودیت‌های ابلاغ شده اصحاب رسانه و نهادهای مردمی در امر آموزش و فرهنگ سازی نحوه برخورد مردم در شرایط بحرانی اقدام کنند.

وی با بیان اینکه ویروس کووید-۱۹ یک معظل جهانی و کل جهان با آن درگیر هستند، تاکید کرد: شرایط فعلی بیماری کرونا به گونه‌ای است که همه اقشار با هر سطح طبقاتی و در هر سنی نسبت وضعیت موجود متحد و هماهنگ کار کنند و اینکه هر کس ساز خود را بزند قابل قبول نیست.

شجاعی گفت: با مالکان و صاحبان مغازهای سطح شهر نیز برای درک شرایط فعلی و کمک به مستاجران خود جلسه‌ای تشکیل خواهد تا در این وضعیت آنان هم در حد توان نسبت به تخفیف کرایه مغازه اقدام کنند.

تعطیلی بازار در کنار مشارکت مردم موثر است

یکی از مغازه داران مهاباد که در بازارچه اصغری واحد صنفی خود را باز کرده بود، به خبرنگار ایرنا گفت: تعطیلی بازار بدون مشارکت آحاد مردم هیچ کمکی به کنترل شیوع بیماری کرونا نکرده و در این میان تنها قشر ضرر خورده بازاریان هستند.

وی که خود را رحیم کریمی معرفی کرد با بیان اینکه ماهانه بیش از ۱۰ میلیون ریال کرایه مغازه را پرداخت می‌کند، اضافه کرد: اوایل شیوع بیماری کرونا جزو اولین مغازه‌هایی بودم که به صورت خودجوش برای حفظ سلامت شهروندان اقدام به تعطیلی کسب و کار خود کردم ولی الان دیگر توان مالی آن را ندارم که مغازه‌ام را تعطیل کنم.

وی که از شرایط و کسادی بازار گله‌مند بود، گفت: صرف تعطیلی بازار بدون کنترل رفت و آمد شهروندان و نظارتی مستمر بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در سطح شهر کارآمد نبوده و مسوولان باید همه جوانب را در نظر بگیرند.

مشاغل مختلف پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند

یکی دیگر از مغازه‌داران بازار تاناکورا نیز می‌گوید: تورم و گرانی شرایط  زندگی را به اندازه کافی برای مردم سخت کرده و تعطیلی بازار به عنوان تنها منبع درآمد آنها دیگر از حد تحملشان خارج شده است.

وی با بیان اینکه کسی منکر خطرناک بودن بیماری کرونا و تهدید جان شهروندان نیست، اظهار داشت: گرفتار شدن به این بیماری در مقابل گرسنگی زن و بچه عذابی کمتری برای پدران و سرپرستان خانوار دارد.

وی اظهار داشت: اگه تامین مایحتاج مردم از طرف دولت و مسوولان تضمین شود مطمئن هستم همه از تعطیلی بازار و صنف‌های خود برای حفظ سلامت مردم استقبال خواهند اما در شرایط موجود تنها بازاریان متحمل ضرر شده و کسانیکه حقوق ثابت می‌گیرند درد آنها را احساس نمی‌کنند.

ضعف مسوولان در نظارت بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی

یکی از شهروندان مهابادی نیز معتقد است: یکی از دلایلی که موجب افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در این شهرستان در کنار عدم مشارکت همگانی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم شده نظارت ضعیف برخی دستگاه‌های نظارتی است.

زهرا قهرمانی که شغل خود را معلمی اعلام کرد گفت: با گشت و گذاری در سطح شهر به راحتی می‌توان مشاهده کرد که در برابر عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جامعه هیچ نظارت و اهرم فشاری وجود دارد و زمانی که نظارتی نیز وجود نداشته باشد مردم خودبه‌خود به دلیل عادی انگاری لزومی بر رعایت آن نمی‌بینند.  

وی افزود: صرفا پلمب کردن چند واحد چایخانه یا آرایشگاه در سطح شهر هیچگاه عامل بازدارنده‌ای برای رعایت نکردن موارد بهداشتی به ویژه ماسک در سطح جامعه و یا مشاغل نیست.

این شهروند مهابادی تاکید کرد: چند ماه پیش که نظارت بر اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی بالا بود شدت شیوع این بیماری به شدت کاهش یافت ولی با کاهش نظارت‌ها در کنار بازگشایی بسیاری از مشاغل موجب افزایش دوباره این بیماری در جامعه شد.   

وی از مسوولان خواست تا تشدید نظارت‌ها را تنها منوط به یک یا ۲ هفته نکرده و با اعمال محدودیت و نظارت مستمر با متخلفان برخورد و حتی اقدام به جریمه شهروندان بی‌مسوولیت کنند.

ملزم به اجرای قانون در قبال متخلفان هستیم

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت مهاباد گفت: طبق دستورالعمل ابلاغی از طرف ستاد ملی مقابله با کرونا با مغازه‌دارانی که نسبت به تعطیلی واحدهای خود اقدام نکرده‌اند برخورد و نسبت به پلمب آنها اقدام خواهد شد.

محمد جهین با اشاره به اینکه این سازمان موظف به اجرای قانون در مقابل متخلفان است، گفت: هیچ‌کس از تعطیلی بازار و منع کسب و کار مردم خوشحال نیست اما حفظ سلامت و جان شهروندان در شرایط فعلی باید برای همه در اولویت قرار گیرد.

وی ضمن انتقاد از مشارکت کم شهروندان در تعطیلی بازار و محل کسب و کار خود اظهار داشت: درخواست ماموران این اداره و تاکید بر اعمال محدودیت در شرایط فعلی تنها در راستای حفظ جان شهروندان بوده و بخش قابل توجهی از مردم نیز از آن آگاه هستند.

جهین با بیان اینکه ادامه شرایط فعلی، بحران شهرهای شمال کشور را در مهاباد نیز با توجه به گردشگرپذیر بودن این شهرستان تکرار خواهد کرد، بیان کرد: اگر ظرفیت تخت‌های بیمارستان و توان کادر درمانی تمام شود و دیگر به بیماران خدمات رسانی نشود چه کسی جوابگوی فوت شهروندان خواهد شد.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت مهاباد اضافه کرد: شهروندان باید بدانند که هر تصمیم و اقدامی که به تصویب می‌رسد تنها در راستای منفعت و سلامت آنان اجرایی شده و انتظار داریم ما را  در کنترل و شیوع این بیماری کمک کنند.

از ابتدای شیوع کرونا رونق و کسادی قابل توجهی همه اصناف جامعه را درگیر کرده و برخی از صنف‌ها از جمله غذاخوری‌ها، هتل‌ها و صاحبان تالارهای پذیرایی را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

گرانی و تورم و ادامه‌دار شدن وضعیت موجود توان تاب‌آوری شهروندان نسبت به تعطیلی بازار به شدت کاهش داده به طوریکه اوایل مردم به صورت یک دست و خودجوش اقدام به تعطیل بازار کردند ولی امروز با وجود ابلاغ سراسری مقاومت نسبت به آن مشهود بود.

مهاباد با ۲۴۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده و از ماه گذشته در وضعیت هشدار شیوع بیماری کرونا قرار دارد؛  از ابتدای شیوع کرونا تاکنون سه‌هزار و ۸۸۹ نفر در مهاباد به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۱۶۴ نفر جان خود را ازدست داده‌اند.

هم اینک ۱۲۹ بیمار در بخش ایزوله بیمارستان شهرستان مهاباد بستری بوده که ۲۵ نفر آنان کرونا مثبت و  مابقی مشکوک هستند.

از مجموع کل بستری شدگان ۱۵ نفر در بخش آی سی یو هستند که وضعیت عمومی آنان مناسب نیست.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha