به گزارش روز دوشنبه ایرنا از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی هم زمان با آغاز امامت حضرت ولیعصر(عج) در نشست علمی عهد و پیمان استادان دانشگاه ها گفت: در عصری به سر میبریم که به واسطه حوادث مختلف، تزلزل جدی در بنیاد نظریه های مدعی قطعیت به وجود آمده است. یکی از این حوادث شیوع بیماری کرونا و تبعات فکری نظری و اندیشه های این شیوع در فضا و ساحت فکر و اندیشه است.
وی افزود: بسیاری از نظریه های مدعی جهانشمولی، مدعی آرمان گرایی و ارائه آرمانشهر مطلوب بشری امروزه به صورت جدی به چالش کشیده شدهاند و ناکافی، ناقص و ناتوان بودن ساحت علم بشری برای پاسخگویی به نیازهای مادی و طبیعی به اثبات رسیده است. مدتهاست تشت رسوایی این نظریهها در پاسخگویی به نیازهای درونی بشر و نیازهای معنوی بشر و نیازهای حقیقی بشر از بام افتاده است و مدیریت های ناکارآمد چه در عرصه نظامهای اداری کشورها و چه در عرصه نظام بین المللی و مدیریتهای تمامیتخواه، مدیریتهای مدعی دیگرخواهی در درون دیکتاتور مآب، ناکارآمدی و ناکافی بودن خود را به منصه ظهور رساندند.
رستمی در ادامه گفت: موضوع توجه به آن عنصر نجاتبخش و منجی حیاتبخش و موعود امتها و ادیان به صورت جدیتری فضای طرح و ارائه و تبلیغ و بازگویی را پیدا کرده است. از همین جا مسئولیت همه کسانی که ردای علم بر تن کردهاند جدیتر است. به تعبیر زیبای امیرالمومنین آنچه که در دین اسلام مسوولیت آور است نه قدرت و طاقت، بلکه علم است و این نه بر علمای قادر بر ایجاد یک نظام اجتماعی بلکه خود علم تکلیف می آورد که بر اساس این تکلیف برای ایجاد این نظامهای اجتماعی اداره کننده جوامع بشری باید حرکتی اتفاق بیفتد و اولین مسوولیت این حرکت به دوش دانشمندان است.
وی با تاکید بر سخنان مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم اظهار داشت: به تعبیر دقیق و حکیمانه بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری نسبت به خودسازی و دعوت دیگران و توجه خود و جامعه پردازی و نسبت به حرکت درآوردن تمام ظرفیتهای اجتماعی به خصوص ظرفیتهای عالی که در نظام اجتماعی جامعه مسلمانان برای تمدن سازی وجود دارد، مسوولیتهای فراوانی داریم. این سه بخش خود، جامعه و تمدن برای مقدمه سازی طلوع خورشید ولایت عظما است؛ به تعبیر مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم؛ اساتید و دانشگاههای ما در این عرصه مسوولیت های بزرگی دارند و کارهای فراوان قابل انجام وجود دارد.
رستمی ادامه داد: به خصوص در این دوره بشر غره به دانش، تکنولوژی و ابزارهای ساخته شده خود امروزه به آن اضطراری رسیده است که احساس نیاز به آن منبع لایتناهی و منبع غیر عاجز در مقابله و مواجهه با مشکلات را جدی تر احساس می کند و فرصت برای طرح دیدگاه مهدویت، دیدگاه آمدن و ذخیره بودن بقیه الله که خدا برای بشر ذخیره کرده، فراهم شده است. او آن کسی است که بناست تمام ظرفیت ها را به فعلیت درآورد و تمام گنجینه های مادی و معنوی را استخراج کند و تمام گنجینه های مادی و عقلی را به ظهور برساند که بر اساس آن سعادت حقیقی بشر رقم بخورد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها به اشاره به مسوولیت استادان و دانشگاهیان در این حوزه افزود: قالبهای مختلفی برای کار، تلاش و فعالیت اساتید وجود دارد. اگر همت و اراده کنیم، توفیق هم از جانب خداوند تبارک و تعالی همراه خواهد شد و به بخشی از وظایفی که در این حوزه داریم عمل خواهیم کرد. با توجه به محدودیت فعالیت های حضوری و فیزیکی، فرصتهای مجازی ارزانتر و سهل الوصول تر و فراهم تر برای برگزاری نشست های معرفتی با اساتید و با دانشجویان است.
رستمی گفت:دفاتر هماندیشی اساتید دانشگاه ها و مجموعه های مختلف تشکل های استادی در این حوزه قطعاً کارهای قابل انجام فراوانی دارند و ان شاءالله پس از عبور از این مراحل محدودیت های ناشی از ویروس کرونا برگزاری اردوها و بیان بخشها و قالب هایی که دانشجویان در این حوزه ها نیاز به تامل دارند جزو موضوعات جدی است و حتماً اساتید واقف هستند که فعالیت های مدعیان مهدویت و شبهه افکنان در اصل مهدویت کم نیست. فضای مجازی جولانگاه آنهاست و فعالیت های هر استادی در قالب هایی که در اختیارش است جزو ضرورت هاست و ان شاءلله در این بخش توجه ویژهای کنند.
وی در پایان گفت: در نهایت به نوعی معرفی ذخایر غنی در حوزه تالیفات مقالات و مجموعههای مکتوب در این عرصهها در قالب معرفی کتاب و ارائه بانکهای اطلاعاتی و کتابخانهها میتواند به دانشجویان کمک کند . هدایت پایان نامه های دانشجویی و توجه علوم انسانی به این موضوع مغفول و ضروری فضای زندگی بشری به خصوص زندگی جامعه مومن و اهل ولایت جزو موضوعاتی است که اساتید می توانند در هدایت دانشجویان به آن توجه کنند.
نظر شما