بهمن نادری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در نوشهر گفت : امسال سهمیه تخصیصی برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی مازندران ۱۰۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده که از این میزان تاکنون ۶۰ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به صورت تسهیلات به کشاورزان پرداخت شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد رشد دارد.
وی با بیان اینکه ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی در کشور ۱/۷ اسب بخار است، گفت : ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی مازندران تا پایان سال گذشته ۲.۹۹ اسب بخار در هر هکتار بوده که امیدواریم با تسهیلات پرداختی امسال این ضریب به عدد کشوری نزدیکتر شود.
این مسئول افزود : سال گذشته استان مازندران با جذب ۱۳۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داد و امسال نیز از قابلیت افزایش جذب اعتبارات در این حوزه برخوردار هستیم.
رئیس اداره امور فناوری های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت : این اعتبارات به صورت تسهیلات پنج ساله و با سود ۱۵ درصدی و آورده شخصی ۲۰ درصدی برای خرید ۳۰۰ دستگاه انواع تراکتور، ۱۳ دستگاه کمباین برنج و ۶۰۷ دستگاه ادوات کشاورزی دیگر پرداخت شده است.
وی آمار تراکتورها و کمباین های موجود در مازندران را ۲۲ هزار دستگاه اعلام کرد و افزود : تاکنون هفت هزار و ۶۰۰ دستگاه از این ادوات پلاک گذاری شده و بقیه هم در حال انجام است.
نادری هدف از اجرای طرح ملی شماره گذاری ماشینآلات کشاورزی را ساماندهی تردد ، بیمه ، سهمیه سوخت و برنامهریزی در زمینه کاشت بهینه عنوان کرد و گفت : صاحبان ماشینآلات کشاورزی پلاکگذاری شده می توانند از تسهیلات نوسازی ماشینآلات نیز برخوردار شوند.
وی با اشاره به فرسودگی ۶۰ درصد از یکهزار و ۵۰۰ دستگاه کمباین غلات موجود در استان ، افزود : از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۵ متقاضی دریافت تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی برای خرید کمباین غلات به بانک معرفی شدند.
رئیس اداره امور فناوری های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی مازندران همچنین از فرسودگی چهار هزار دستگاه کمباین برنج مازندران خبر داد و تصریح کرد: با توجه به قابلیت افزایش جذب سهمیه اعتبارات استان و تولید داخل بودن دستگاه کمباین برنج، تسهیلات لازم به متقاضیان نوسازی کمباین ها فرسوده پرداخت می شود.
استان مازندران با تولید ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی سالانه حدود هفت میلیون تن محصول کشاورزی تولید می کند.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد از سطح زراعی کشور ، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
نظر شما