به گزارش ایرنا از مسکو، کاخ کرملین عصر روز سه شنبه اعلام کرد: در این گفت وگو که به ابتکار طرف ترک انجام شد، بر لزوم تعامل بین طرفین و اهمیت تلاش های مشترک برای تحقق توافق های موجود در زمینه ایجاد ثبات در ادلب سوریه و قفقاز جنوبی تاکید شد.
روسای جمهور دو کشور همچنین در مورد رسیدن به یک توافق سیاسی در سوریه، از جمله با کمک کشورهای ضامن روند آستانه به تبادل نظر پرداختند.
بررسی مشکلات لیبی از جمله چشم انداز عادی سازی بیشتر وضعیت و ادامه گفت و گوهای صلح از دیگر موضوعات مورد بحث پوتین و اردوغان بود.
براساس این گزارش، علاوه بر این اوضاع در منطقه درگیری قره باغ نیز مورد بحث قرار گرفت، طرف روسی در این گفت وگو از درگیریهای مداوم و ورود گسترده تروریست ها در این مناقشه، عمیقا ابراز نگرانی کرد.
ولادیمیر پوتین همچنین از تماس با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان و اقدامات انجام شده برای دستیابی به آتش بس در اسرع وقت خبر داد.
در این گفت و گو دو طرف برای هماهنگی بین بخش های سیاست خارجی و دفاعی روسیه و ترکیه و همچنین ادامه گفت و گو ها توافق کردند.
روز یکشنبه ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و دو طرف همدیگر را به آغازگر حمله متهم کردند.
پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قرهباغ با یکدیگر اختلاف دارند.
در سال ۱۹۹۴ میلادی، به دنبال درگیری های چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتشبس میان طرفین مناقشه برقرار شد اما تلاشهای بینالمللی برای حل مسالمتآمیز این مناقشه تاکنون نتیجهای نداشته است.
نظر شما