فعالیت قرارگاه همیاری زعفران در تربت‌حیدریه آغاز شد

تربت‌حیدریه- ایرنا- مدیر دفتر مرکزی ارتباطات مردمی نماینده مردم تربت‌حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی گفت: نیروهایی در قالب "قرارگاه همیاری زعفران" با استقرار در این شهرستانها به کشاورزان در روند مراحل گل‌چینی و پاک کردن محصول زعفران یاری می‌کنند.

علیرضا فهیمی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح راه‌اندازی "قرارگاه همیاری زعفران" در چارچوب طرح الگویی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی اجرا شده است.
وی ادامه داد: این اقدام با هدف حمایت از زعفرانکاران و به منظور رعایت کف قیمت تصویب شده در شورای ملی زعفران انجام می‌شود تا هنگام عرضه محصول، قیمت زعفران با کاهش مواجه نشود.

مدیر دفتر مرکزی ارتباطات مردمی نماینده مردم تربت‌حیدریه، زاوه و مه‌ولات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قرار است دو هزار نفر در قالب قرارگاه همیاری زعفران در فصل برداشت این محصول در منطقه مستقر شوند گفت: تاکنون ۵۰۰ نفر از این افراد مستقر شده و مشغول همکاری هستند.

وی افزود: بر اساس توافق صورت گرفته، مقررشد ۲۹ درصد محصول پس از پاک کردن نصیب نیروهای قرارگاه زعفران شود و ۷۱ درصد باقیمانده را به زعفران‌کاران تحویل دهند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه نیز گفت: اکنون گروه ویژه‌ای برای انجام امور قرنطینه و رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیروهای قرارگاه همیار زعفران تشکیل شده ‌است.
غلامرضا میری افزود: در صورتی که احساس شود حضور این افراد موجب شیوع کرونا می‌شود از ادامه کار و فعالیت آن‌ها جلوگیری خواهد شد.
فصل برداشت زعفران به ترتیب در سه اقلیم سرد (رخ)، معتدل (مرکزی و زاوه) و گرم (مه ولات) از ۱۵ مهرماه آغاز و تا اواخر آبان ادامه دارد.
از مجموع نزدیک به ۹۰ هزار هکتار اراضی زیرکشت زعفران در خراسان رضوی، هشت هزار و ۸۰۰ هکتار آن یعنی معادل ۱۲ درصد به تربت‌حیدریه اختصاص دارد.
بیش از ۱۲ هزار بهره‌بردار کشاورزی که معادل ۷۹ درصد نیروی کار تربت‌حیدریه است در گستره ۹۰ هزار هکتاری زمین‌های کشاورزی و باغی این شهرستان به کشاورزی اشتغال دارند.
یکی از شاخص ترین محصولات این شهرستان که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده زعفران است که در هشت هزار و ۸۰۰ هکتار زمین کشاورزی در تربت‌حیدریه با میانگین تولید چهار کیلوگرم در هر هکتار و تولید سالانه ۳۵ تن زعفران کشت شده است.
در خراسان رضوی ۱۱۷ هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این تعداد ۱۴ تا ۱۵ هزار خانوار به زعفرانکاران تربت‌حیدریه اختصاص دارد.
اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، ۲۲۰ نفر روز مشغول کار هستند که در مجموع برای ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۲ تا سه برابر این رقم اشتغال غیرمستقیم ایجاد می‌شود.

دهم مهر ماه امسال، شورای ملی زعفران در نشستی با حضور برخی از نمایندگان استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان، قیمت کف خرید زعفران در سال جاری را اعلام کرد.
در این نشست حداقل قیمت خرید هر کیلوگرم گل زعفران توسط فعالان، تجار و صادرکنندگان یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، حداقل قیمت خرید هر کیلوگرم پوشال زعفران ۱۶۰ میلیون ریال و حداقل قیمت خرید هر کیلوگرم نگین ۲۰۰ میلیون ریال تعیین شد.

شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha