پنهان‌کاری مبتلایان به کرونا عامل افزایش این بیماری است

همدان- ایرنا- مسوول کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا استان همدان گفت: پنهان‌کاری بیماران در زمینه ابتلا به کرونا و حضور آنان در اجتماع یکی از علل اصلی افزایش این بیماری است.

به گزارش ایرنا، اسدالله ربانی‌مهر روز پنجشنبه در کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا همدان افزود: یکی از مشکلات کنونی این است که بسیاری از افراد با وجود داشتن علایم کرونا نسبت به آزمایش به بهانه های مختلف امتناع می کنند.

وی بیان کرد: برخی به علت بالا بودن هزینه آزمایش، بی تاثیر بودن ویروس در کاهش توان کار و فعالیت افراد و مسائل اقتصادی نسبت به حضور در مراکز برای ویزیت و آزمایش و رعایت قرنطینه خانگی مقاومت می کنند.

مسوول کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا استان همدان افزود: جولان افراد کرونایی در فضای عمومی جامعه و مواجهه با دیگر شهروندان سبب افزایش ابتلا به بیماری و افزایش آمار فوتی ها به ویژه در قشر مُسن و سالمند شده است.

ربانی‌مهر ادامه داد: شرایط کنونی کشور و استان در زمینه کرونا خوب نیست به گونه‌ای که در زمینه مبتلایان مثبت و فوتی‌های کرونا با عبور از شرایط قرمز به وضعیت سیاه نزدیک شده است.

وی با بیان اینکه آمار روزانه متوفیان کرونا در همدان بین ۱۰ تا ۱۵ بیمار متغیر است افزود: با وجود افزایش اطلاع رسانی درباره کرونا توسط رسانه ها، صدا و سیما، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اما بی اعتنایی به دستورالعمل های بهداشتی رو به افزایش است.

مسوول کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا استان همدان اظهار داشت: باید با بهره گیری از روشهای نو، ابتکاری و هنرمندانه در انعکاس اخبار مربوط به کرونا مردم را نسبت به این بیماری و رعایت شیوه نامه های بهداشتی حساس کرد.

ربانی مهر بیان کرد: به تازگی شاهد توزیع کارت عروسی و دعوت از مهمانان برای حضور در این مراسم‌ به ویژه در شهرهای مجاور مرکز استان بودیم اما به بخشداری ها و فرمانداری ها نسبت به ممانعت از برگزاری این مراسم‌ تاکید شده است.

وی اظهار داشت: با وجود ایجاد محدودیت‌های کرونایی برخی صنوف همچنان در حال فعالیت هستند که برای برخی از این واحدها اخطاریه صادر و به مرجع قضایی معرفی شدند با این وجود رعایت نشدن محدودیت‌های پیش بینی شده امکان شیوع بیماری را بیشتر کرده است.

وی گفت: کادر درمان برای مقابله با کرونا مجاهدانه تلاش کرده حتی برخی از پزشکاران و پرستاران یک یا ۲ نوبت به ویروس کرونا مبتلا شدند بنابراین برای قدردانی از خدمات مدافعان سلامت و کمک به آنها برای مهار بیماری، مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

وی از علوم پزشکی خواست به منظور اطلاع رسانی درباره کرونا در تعامل با سایر نهادها برای تبلیغات محیطی از ظرفیت تلویزیون شهری، نصب بنر در اماکن پر رفت و آمد، تولید کلیپ و استفاده از بیلبورد بهره گیرد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با بیان اینکه وارد موج سوم بیماری کرونا شدیم افزود: با توجه به بررسی تغییرات به وجود آمده در ویروس کرونا، نکات جالبی به دست آمده است که نمونه بارز آن تاثیر مسافرت در شیوع کرونا است.

دکتر محمد طاهری افزود: رفتن به مسافرت از سه منظر احتمال مبتلا شدن فرد به کرونا را افزایش می دهد که شامل کاهش سطح ایمنی بدن هنگام مسافرت، تغییر رژیم غذایی و تاثیر آن بر روی ابتلای فرد به کرونا و متغییر بودن فاکتورهای ویروس در هر یک از مناطق و به پیوست آن آسیب پذیر شدن بدن در مناطقی غیر از محل سکونت است.

وی اضافه کرد: ابتلای هر یک از کادر درمان به ویروس کرونا موجب قرنطینه شدن وی به مدت ۲ هفته شده و در این زمان سختی کار این فرد به دوش دیگر همکاران می افتد بنابراین انتظار می‌رود شهروندان علوم پزشکی را در مهار این بیماری یاری دهند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان با انتقاد از اطلاع رسانی غیر علمی از سوی برخی افراد غیرمسوول گفت: برخی تحت عنوان پزشک متخصص بی تاثیر بودن ماسک و دیگر مطالب غیرعلمی در پیشگیری از بیماری را در شبکه‌های اجتماعی منعکس می کنند که این اقدام بار روانی زیادی را به کشور تحمیل کرده که رفع آن هزینه بر است.

به گفته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجموع بیماران کرونا در کشور تا چهارشنبه هفتم آبان ماه به ۵۸۸ هزار و ۶۴۸ نفر و شمار جانباختگان به ۳۳ هزار و ۷۱۴ نفر رسیده است و ۳۱ استان همچنان در وضعیت قرمز، هشدار و زرد کرونا هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha