همایش ملی توسعه و امنیت پایدار مناطق مرزی در مشهد به کار خود پایان داد

مشهد- ایرنا- همایش ملی ابعاد نظری و کاربردی توسعه و امنیت پایدار مناطق مرزی با رویکرد آمایشی که از روز چهارشنبه به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شد با قرائت بیانیه پایانی به کار خود پایان داد.

در بیانیه پایانی این همایش که روز پنجشنبه توسط دکتر هادی اعظمی دبیر همایش ملی ابعاد نظری و کاربردی توسعه و امنیت پایدار مناطق مرزی قرائت شد آمده است: سرزمین ما در طول تاریخ چند هزار ساله‌اش جان برکفان و شهیدان بی‌شماری را در راه دفاع از کیان مقدس و خاک گوهرینمان تقدیم کرده است و مرزنشیان و مرزبانان ما در حالی در طول تاریخ بیشترین تعلق خاطر را به سرزمین اجدادیشان نشان داده‌اند که همواره  جزء بی صدایان و فراموش شدگان جامعه بوده‌اند.
"پژوهشگران و شرکت کنندگان در این همایش برای رفع مشکلات موجود و بهبود وضعیت حاضر با توجه به  اهمیت راهبردی مناطق مرزی و وضعیت معیتشی، مشکلات اقتصادی و اجتماعی پیشنهادات و راهکارهایی را در ۱۲ بند ارائه کرده‌اند."
بازسازی ساختارهای اقتصادی و افزایش ظرفیت‌های تولیدی و تجاری در مناطق مرزی، حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، بهبود فضای کسب و کار و توانمندسازی بومیان، حمایت از سازمان‌های مردم نهاد برای توانمندسازی مرزنشیان، استفاده از ظرفیت گذرگاهی مناطق مرزی و توسعه توانایی‌های کنترلی و مدیریتی در مرز، توجه به نقش تعاملی و عملیاتی و بصیرتی نیروهای نظامی و انتظامی و انجام طرح جامع مدیریت و آمایش مناطق مرزی از جمله راهکارها و پیشنهاداتی است که در بیانیه پایانی این همایش مورد تاکید و تشریح قرار گرفته است.

طی دو روز برگزاری این همایش ۳۰ مقاله درباره توسعه و امنیت پایدار مناطق مرزی در کشور به شکل سخنرانی و در قالب فضای مجازی توسط  استادان، پژوهشگران و کارشناسان این حوزه در کشور ارائه شد.

سردار سرلشکر پاسدار "سید یحیی رحیم صفوی" دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا یکی از میهمانان ویژه و سخنرانان اصلی این همایش بود.

کشور ایران با ۱۵ کشور همسایه است و ۱۰۶ شهرستان مرزی دارد و پس از روسیه و چین بیشترین همسایه را در مقایسه با دیگر کشورهای جهان دارد. متاسفانه مناطق مرزی ایران به واسط غلبه نگاه مرکز - پیرامون و برخی از عوامل دیگر کمتر توسعه یافته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha