سید احمد ذکریایی نژاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سعی میشود با حمایتهای دولت و حضور قوی بخش خصوصی این زنجیره را در بخشهای مختلف از جمله صنایع کندوسازی، موم، آج کنی و همچنین صنایع بسته بندی و فرآوری محصولات زنبور عسل با ظرفیت بالای استان مرتفع کنیم.
وی افزود: تاکنون فقط ۲ برند عسل ملکه کردستان در سنندج و تام گل در قروه با دریافت مجوز بهداشتی از معاونت غذا و دارو ثبت شده ولی ظرفیت بسته بندی و فرآوری تولیدات زنبور عسل در این واحدها پایین است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: این سازمان در راستای توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری عسل کردستان بدنبال جذب سرمایه بخش خصوصی است تا بتواند ارزش افزوده این محصول ارگانیک را افزایش دهد.
وی با اشاره به خدمات دولت تدبیر و امید به بخش زنبورداری استان تاکید کرد: توسعه زنبورداری از اهداف این سازمان در راستای تحقق برنامههای اقتصاد مقاومتی در استان است.
ذکریایی نژاد گفت: کردستان در سال ۱۳۹۲ دارای سه هزار و ۷۳۹ زنبورستان بود که این آمار در نتیجه خدمات هفت ساله دولت تدبیر و امید اکنون به هفت هزار و ۴۸۹ مورد رسیده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون در این استان بر اساس آخرین نتایج آمارگیری پنج هزار و ۷۱۲ نفر به زنبورداری اشتغال دارند که از این تعداد، یک هزار و ۵۷۱ نفر دارای بیش از ۴۰ کلنی زنبور عسل هستند و شغل اصلی آنها زنبورداری است.
به گزارش ایرنا، عسل کردستان با ۹۷ درصد خلوص از برترین ها از نظر طبیعی بودن در کشور است بطوریکه میانگین تولید عسل در هر کلنی هفت کیلوگرم است.
کردستان با مساحت سرزمینی بیش از سه میلیون هکتار، یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار مرتع، ۳۰۰ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار مزارع سرزمینی مناسب برای زنبورداری است.
نظر شما