به گزارش ایرنا، دبیرعلمی این کنفرانس در آئین افتتاحیه این کنفرانس علمی با بیان اینکه ائمه معصومان(ع) به تمام بشریت تعلق دارند، گفت: تعلق، دلدادگی و پیروی از اهل بیت(ع) به دین و مسلک خاصی تعلق ندارد به گونه ای که بسیاری از افراد با ادیان مختلف خود را دلداده اهل بیت(ع) می دانند.
حجت الاسلام و المسلمین رمضان محمدی با بیان اینکه متاسفانه در حوزه مطالعه پیرامون اهل بیت ع دقت و توجه لازم صورت نگرفته است گفت: آسیب هایی در مطالعات صورت گرفته در این زمینه دیده می شود که این اشکال ها نیاز به اصلاح و بازنگری دارد.
وی با تاکید براینکه هدف از برگزاری چنین همایش هایی تدوین کامل و صحیح سیره اهل بیت است گفت: جهان نیازمند معرفی اهل بیت(ع) به عنوان الگوهای هدایت هستند که در این زمینه باید پژوهشگران و دانشجویان به مسائل اهل بیت ع ورود جدی پیدا کنند و زندگی حضرات معصومین را به صورت دقیق مورد مطالعه قرار دهند.
دبیر علمی کنفرانس بین المللی آسیب شناسی مطالعات تاریخ اهل بیت ع در دوره معاصر گفت: متاسفانه دوباره کاری و رونویسی یکی از آسیب هایی جدی در مطالعات اهل بیت(ع)است.
محمدی گفت: در این کنفرانس بین المللی بیش از ۱۰ مرکز داخلی و ۲۰ مرکز علمی و پژوهشی خارجی از کشورهایی مانند انگلستان، الجزایر، کانادا و عراق شرکت دارند.
** پذیرش ۱۰۰ چکیده مقاله
دبیر اجرایی این کنفرانس نیز با اشاره به پذیرش ۱۰۰ چکیده مقاله و ۳۰ اصل مقاله افزود: طرح این همایش در سال ۹۷ تصویب و فراخوان مقالات آن در مراکز علمی و پژهشی منتشر شد که در مدت کوتاه فراخوان بیش از ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه این کنفرانس علمی ارسال و از میان انها ۷۴ چکیده مقاله پذیرش شد.
محمد باقر خزائیلی با بیان اینکه در ماه های اخیر ۱۵ پیش نشست تخصصی پیرامون موضوع محوری کنفرانس برگزار شده است، افزود: مجوزهای لازم و بین المللی برای کنفرانس دریافت شده است و مقالات پذیرفته شده در سابت رسمی این کنفرانس منتشر می شود که این موضوع نشان از سطح علمی بالای این کنفرانس است.
** دریافت مجوز دائمی تاسیس دبیرخانه همایش های بین المللی
معاون پژوهش پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز با تاکید بر اینکه مجوز دائمی تاسیس دبیرخانه همایش های بین المللی توسط این پژوهشگاه دریافت شده است، گفت: امسال 4 همایش مهم بین المللی را برگزار خواهیم کرد.
مجید کافی با تاکید بر ضرورت توجه به دستاوردهای پژوهشی، علمی و عملی این چنین کنفرانس هایی افزود: دستاوردهای پژوهشی این کنفرانس های مهم بین المللی باید به صورت مناسب در اختیار پژوهشگران و دانش پذیران قرار گیرد.
وی با بیان اینکه هدف پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مبادلات علمی با سایر مراکز پژوهشی و اندیشمندان بین المللی است، ادامه داد: ارایه دستاوردهای پژوهشی به دیگران و دریافت تجربیات سایرین به ویژه اندیشمندان بین المللی موجب شده تا با برگزاری کنفرانس های بین المللی به هدف مهم و راهبردی غنابخشی به دستاوردهای نظری و محتوایی دست پیدا کرد.
معاون پژوهش پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تاکید کرد که صرف برگزاری کنفرانس نباید تنها هدف و انگیزه برگزاری چنین رویدادهایی باشد.
وی با اشاره به برگزاری همایش های بین المللی به صورت وبینار توسط این پژوهشگاه در ایام شیوع کرونا تاکید کرد: خوشبختانه پژوهشگاه به تجربه مهم و بزرگ برگزاری همایش بین المللی در شرایط کرونا دست پیدا کرده است
کنفرانس بین المللی آسیب شناسی مطالعات تاریخ اهل بیت(ع) با حضور وبیناری بیش از ۴۰ صاحب مقاله و سخنران در قالب ۶ پنل تخصصی که با مشارکت پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی و آستان قدس رضوی روز پنج شنبه ۸ آبان ماه برگزار شد؛ علاقه مندان جهت دریافت لینک ورودی به نشست های می توانند به سایت: http://rihu.ac.ir/fa مراجعه کنند. /
نظر شما