سعید کریمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲ هزار و ۶۶۴ تُن انگور از سطح ۴۹۰ هکتار تاکستان بارور در این شهرستان برداشت شده که این میزان نسبت به سال قبل افزایش ۲۰ درصدی را نشان میدهد.
وی بیان کرد: امسال ۸۴۰ تن محصول از تاکستانهای دیم با میانگین ۲.۵ تُن در هر هکتار و یک هزار و ۸۲۴ تن محصول نیز از تاکستانهای آبی با میانگین ۱۲ تُن در هکتار برداشت شده است.
وی با بیان اینکه تبدیل انگور به کشمش ارزش افزوده خوبی به این محصول میبخشد، اضافه کرد: در تاکستانهای این شهرستان در بخش انگور آبی ارقام کشمشی بی دانه، قرمز و زرد، خلیلی، دستهچن، مایهمو، ریشبابا و ارقام بومی دیگر و در تاکستانهای دیم رقم سیاه (رهشه سردشت) کشت شده است.
وی یادآور شد: در این شهرستان هماکنون در مجموع ۶۰۰ هکتار تاکستان وجود دارد که ۴۹۰ هکتار آن به صورت باغهای بارور و مابقی به صورت غیربارور است.
آذربایجانغربی رتبه چهارم کشور را در تولید انگور داراست؛ انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از ۳۰ هزار بهرهبردار به طور مستقیم و ۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بستهبندی و حمل و نقل انگور فعالیت داشته و از این راه امرار معاش میکنند.
مهاباد با داشتن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد باغی و زراعی یکی از قطبهای مهم تولید محصولات کشاورزی در جنوب آذربایجانغربی محسوب میشود.
نظر شما