محمدعلی شریکیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، تلاش باغداران سختکوش و مجرب استان را موجب افزایش میزان عملکرد تاکستان های دیم خراسان شمالی دانست و گفت: میانگین برداشت محصول از تاکستان های دیم کشور تنها ۴ تن در هکتار است.
وی افزود: البتته کیفیت بالای خاک اراضی دیم استان، به ویژه در منطقه انگورخیز بدرانلوی بجنورد نیز در افزایش میزان تولید و عملکرد تاثیر چشمگیری دارد.
عملکرد انگور آبی در استان خراسان شمالی نیز ۱۲.۵ تن در هکتار و برابر با میانگین کشوری آن است که نشان از مزیتهای اقلیمی خاص و خاک بسیار مرغوب این استان دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه پیش بینی می شود امسال ۱۷۷ هزار تن انگور از سطح ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار تاکستان این استان برداشت شود، اظهار داشت: ارزش اقتصادی انگور برداشتی سالانه استان هفت هزار میلیارد ریال است که سهم آن در سبد اقتصاد کشاورزی این خطه ۱۳ درصد است.
از مجموع ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان ۱۴۸ هزار و ۶۶۹ هکتار اراضی زراعی و باغی آبی و ۱۲۷ هزار و ۱۱۱ هکتار اراضی زراعی و باغی دیم است، از مجموع باغ های استان ۱۰ هزار و ۳۰۰ هکتار دیم و ۳۵ هزار و ۴۹۶ هکتار آبی است.
شریکیان افزود: با توجه به سرمای دیررس بهاره، گمان می رود که تاکستان های استان ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش محصول داشته باشد که این خسارت در مناطق کوهستانی، کوهپایه ای و دشتی استان متفاوت است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: از مجموع انگور تولیدی این استان ۱۰۵ هزار تن کشمشی، ۷۰ هزار تن کلاهداری و مابقی شامل دیگر گونه ها است.
شریکیان افزود: استان خراسان شمالی از نظر تولید انگور در سطح کشور جایگاه ششم را دارد، پرورش انگور از قدیم در این خطه معمول بوده است که سازگاری خوبی با اقلیم منطقه دارد و تاکداران استان فراورده های متنوعی از این محصول تولید می کنند که بسیار بازارپسند است و کشمش، سرکه و شیره از آن جمله است.
وی با بیان اینکه ارقام مختلف انگور در این استان وجود دارد گفت: بیش از ۹۰ درصد تولیدات انگور استان از گونه های کشمشی و کلاهداری است.
وی سرانه مصرف انگور در استان را ۱۵ کیلوگرم در سال دانست و افزود: ۱۲ هزار تن انواع انگور و ۴۳۲ تن کشمش در داخل استان مصرف می شود و سایر تولیدات به استان های همجوار از جمله گلستان، مازندران، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان حمل می شود.
وی اظهار داشت: ۶ هزار هکتار تاکستان انگور از رقم کلاهداری در این استان وجود دارد که بیشتر این تاکستان ها در منطقه بدرانلوی بجنورد است.
شریکیان با بیان اینکه انگور تولیدی استان از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است گفت: اقبال به این محصول در بازارهای جهانی نیز بالا است که باید با ایجاد زمینه های مناسب شرایط فروش آن را فراهم کنیم.
سالانه از سطح ۱۸ هزار و ۵۲۰ هزار هکتار تاکستان های خراسان شمالی بیش از ۱۸۵ هزار تن محصول برداشت می شود، بیش از نیمی از انگور استان شامل رقم کلاه داری است، انگور بیشتر به شکل تازه خوری به مصرف می رسد و به گفته کارشناسان بخش کشاورزی، از این میزان ۹۰ هزار تن انگور مازاد بر مصرف در استان تولید می شود که نیاز به راه اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی به منظور فراوری در این خطه دارد.
حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند، هم اکنون این کشاورزان در بیش از ۳۴۴ هزار هکتار زمین کشاورزی می کنند.
سهم استان ۶ دهم درصد از تولید ناخالص داخلی در کلیه بخش های اقتصادی کشور است، سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است.
این استان ۴۵ هزار و ۷۹۶ هکتار نیز باغ دارد، سالانه از این سطح ۲۹۷ هزار و ۵۸۲ تن انواع محصول باغی تولید می شود که از لحاظ سطح و تولید در کشور جایگاه ۲۳ را دارد که سهم آن در این شاخص از نظر سطح باغی ۱.۵۷ درصد کشور و در تولیدات ۱.۴۵ درصد است.
هم اکنون ۷۴ درصد از ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی استان در اراضی شیبدار و ارتفاعات و ۲۶ درصد هم در دشتها است.
این استان با جمعیت ۸۶۳ هزار نفر ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد.
نظر شما