به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از مجمع تقریب مذاهب اسلامی، شیخ عبدالکریم پاز امروز (شنبه، ۱۰ آبان) در وبینار منطقهای آمریکای جنوبی با موضوع همکاریهای اسلامی در مواجهه با بلایا و مصائب مربوط به سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی گفت: وقتی آدم کسی را میبخشد که به وی آسیب رسانده یا بدی کرده، بدون اینکه در موضع نیاز باشد، بلکه در عین قدرت و نه از روی ضعف، این باعث رشد و تعالی میشود. در باب وحدت سخن بسیار است. از آنجا که وحدت یک کار معنوی عمیق است و یک کار بسیار جدی و مستلزم از خودگذشتگی مادی، گذشتن از خودخواهی است، به عبارت دیگر این یک مبارزه است، لذا فرآیندی است که در جهان اسلام بسیار بیشتر به آن نیاز داریم، برای مقابله با نقشههای خارجی و تحکیم نیازهای داخلی مسلمانان.
عنوان وحدت شامل موضوع های بسیاری میشود. در وهله اول، این یک دستور است. یعنی اینکه همه ما به وحدت امر شدهایم، بنابراین اگر امروز شاهد تفرقه در جهان اسلام هستیم به این دلیل است که ما به خوبی به این دستور عمل نکردهایم. از جنبه دیگر، وحدت عامل قدرت و توانمندی، زیبایی، خوبی و باعث کسب صفات الهی است. احادیثی وجود دارد که از شکوه و قدرت صحبت میکند، یعنی نیرویی که مسلمانان به دست میآورند و آنها را به کمال میرساند. وحدت فواید بسیاری از جمله استقلال، حاکمیت و ایفای صحیح نقش خود در جامعه دارد.
وی ادامه داد: یکی از جنبههای وحدت، بخشش است. به عبارتی بدون بخشش، بدون رها کردن، بدون چشم پوشی، بدون گذر از مسائل و اجازه دادن به گذر زمان، وحدت ممکن نیست. وحدت یک تمرین معنوی عظیم برای تقواست. بسیاری از اوقات تنها پاداش وحدت رضای خداوند است، شاید از نظر مادی به چشم نیایید اما کسی که میبخشد لزوما از کسی که بخشیده شده چیزی دریافت نمیکند.
این اندیشمند مسلمان افزود: هفته وحدت، هفتهای است که تاکید آن بر زنده نگه داشتن یکی از وظایف دائمی مسلمانان میباشد و بدیهی است که مدت آن یک هفته بیشتر نیست اما کارکرد آن از جنس تذکر و یادآوری است تا در این هفته بر روی موضوع وحدت تمرکز و کار کنیم.
وی ادامه داد: ما در تمام طول سال موظف به وحدت اسلامی هستیم، قرآن ما را به وحدت فرا میخواند. وحدت طیفهای مختلفی دارد، از یک طرف دشمنی به نام شیطان و پیروان او از میان انس و جن وجود دارد که هدف آنها تفرقه انداختن بین مسلمانان است. زیرا تفرقه بین مسلمانان باعث تضعیف آنها میشود و ضعف آنها منجر به سلطه بر آنها میشود.
شیخ عبدالکریم پاز تاکید کرد: اگر ما متحد شویم و وحدت ایجاد کنیم، به تعهد و مسئولیت خود عمل کردهایم و به اعتمادی که خدا به ما کرده، پاسخ دادهایم و اگر به آن عمل نکنیم، مطمئناً مجازاتش دو برابر و بسیار بدتر از مجازات کسانی است که به آن عمل نکردهاند و ادعای تسلیم در برابر خدای واحد نیز نداشتهاند.
وی افزود: در حال حاضر درد و رنج زیادی در جهان وجود دارد، دلهرههای بسیار، انواع مشکلات که ما روزانه دراخبار جهان مشاهده میکنیم. بنابراین حساسیت یک مسلمان باید بسیار زیاد باشد. واقعاً برای وحدت نباید هیچ وقتی را تلف کرد. وحدت باید چونان یک مسابقه دو سرعت باشد و ما باید در این راستا گام برداریم.
این امام جماعت افزود: ما در موضوع وحدت بسیار تنبل هستیم که یک دلیل آن خودخواهی است. هر کسی در محیط خود با آنچه دارد، راضی و خوشحال و مشغول است. در احادیث و قرآن بر موضوع وحدت بسیار تاکید شده است. به عنوان مثال، در مورد بخشش و در مورد صلح میفرماید صلح زیبا صلحی است که شما بدون وجود هیچ گونه نیازی و در عین قدرت به آن اقدام میکنید. این وظیفهای است که از مومنان انتظار میرود و اگر مومن واقعی هستیم، باید این کار را با کمک خدا انجام دهیم.
سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از پنجشنبه مصادف با ۱۲ ربیع الاول به صورت مجازی آغاز به کار کرد و قرار است طی پنج روز تا دوشنبه بیش از ۱۶۷ شخصیت برجسته جهان اسلام از ۴۷ کشور و همچنین ۱۲۰ سخنران داخلی به صورت وبیناری پیرامون موضوع های کنفرانس به ویژه همکاری های اسلامی در مواجهه با مصایب و بلایا با رویکرد کرونا سخنرانی کنند.
نظر شما