ایجاد ستاد فرماندهی مشترک میان کشورهای اسلامی 

تهران-ایرنا- دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و دیگر اعضای حاضر این مجمع در وبیناری مشترک، بر ایجاد ستاد فرماندهی مشترک میان کشورهای اسلامی تاکید کردند.  

به گزارش ایرنا از ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، وبینار «بررسی ظرفیت‌های حقوقی برای حل مشکلات جهان اسلام» از سلسله نشست های مجازی سی‌و ‌چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با حضور دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و کارشناسان اسلامی شامگاه جمعه ۹ آبان برگزار شد.  
حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری در این وبینار با بیان اینکه پیشنهاد ما برای همکاری بیشتر مسلمانان، ایجاد ستاد فرماندهی مشترک میان کشورهای اسلامی برای مدیریت بحران‌های جهان اسلام درباره بحران‌هایی که ممکن است کرونا بر جهان ایجاد کند، خاطرنشان کرد: در چند محور می‌توانیم بحران کرونا را گوشزد کنیم. نخست، امکانات بیمارستانی است که باید به اندازه کافی تهیه و امکانات موجود هم مدیریت شود.
وی ادامه داد: دومین محور توجه به حضور مستمر کادر درمان در محدوده بیمارستان است که ممکن است سبب خستگی مفرط آن‌ها شود، به همین دلیل این نیروها باید مدیریت شوند. چون نیروی جایگزین نیز نداریم.
حجت‌الاسلام والمسلمین شهریاری تصریح کرد: نکته سوم درباره عدالت توزیع است، یعنی شیوه تخصیص امکانات بیمارستانی چگونه باید باشد؟ براساس جمعیت باشد یا براساس توسعه بیماری؟ به عقیده بنده توزیع امکانات باید حسب اطلاعات باشد به همین دلیل باید روند دقیقی از شیوع بیماری داشته باشیم.
وی افزود: محور چهارم، درباره اطلاع رسانی آمارها است. گاهی حاکمیت‌های اسلامی از بیان آمارهای دقیق ممانعت می‌کنند، این سبب می‌شود که افراد نسبت به جدی بودن یا نبودن کرونا دچار دوگانگی شوند. اگر آمارها را کم بگوییم سبب می‌شود مردم دقت کافی نداشته باشند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی محور دیگر را در نوع عمل مردم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی دانست و یادآور شد: در این زمینه شاهد یک تضاد هستیم، گروهی گرفتار استرس‌های غیر معمول شده‌اند و طیف دیگر نسبت به این موضوع بی توجه هستند. این موضوع باید مدیریت شده و تعادل در رفتارهای اجتماعی ایجاد شود.
وی اضافه کرد: فقر خانوادگی از دیگر مشکلاتی است که کرونا ایجاد می‌کند. چرا که هر چند پروتکل‌های بهداشتی تاکید می‌کند که افراد در خانه باشند، ولی برخی افراد روزمزد بوده و نمی‌توانند در خانه بمانند. برای این موضوع باید مدیریت مناسبی صورت گیرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین شهریاری عنوان کرد: محور هفتم، بحث تقلب است. در ایام کرونا نیاز به ماسک و مواد ضد عفونی، زیاد شده و این سبب شده برخی دست به تقلب بزنند باید نسبت به آن توجه داشت.
وی ادامه داد: محور هشتم، کمبود امکانات ارتباطی قشر ضعیف است، چون در ایام کرونا استفاده از فضای مجازی زیاد می‌شود برخی امکانات کافی برای حضور در این فضا را ندارند. این‌ها از بسیاری خدمات حاکمیتی محروم می‌مانند که باید در مدیریت بحران بررسی شود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: محور نهم، مخصوص برخی از کشورها همانند جمهوری اسلامی ایران است و آن این‌که کرونا یک بیماری طبیعی است یا حمله زیست فناورانه؟
وی افزود: محور دهم، حمایت مالی از اقشار ضعیف است. محور یازدهم این است چون علم مدرن تاکنون نتوانسته به خوبی با این بیماری مقابله کند شاهد تقابل و دوگانگی طبع مدرن و سنتی هستیم که باید به درستی آن را مدیریت کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین شهریاری محور دوازدهم را تعطیلی مراکز معنوی برای ایجاد آرامش روحی در جامعه عنوان کرد و یادآور شد: محور سیزدهم این است که بتوانیم تحلیل درستی از دلایل شروع کرونا داشته باشیم، یعنی بدانیم آیا ویروس دست ساز است یا سبک زندگی بشر سبب ایجاد آن شده است.
وی در ادامه سخنان خود با بیان این‌که خوشبختانه ستاد مدیریت بحران در کشور ما توفیقات خوبی داشته است، تأکید کرد: پیشنهاد ما برای همکاری بیشتر مسلمانان، ایجاد ستاد فرماندهی مشترک میان کشورهای اسلامی برای مدیریت بحران‌های جهان اسلام است تا بتوانند منابع جهان اسلام را به درستی مدیریت کنند.

باید عدالت را در جهان گسترش دهیم
در ادامه این وبینار، شیخ وقار احمد عضو جماعت اسلامی ایالت راجستهان هند در ادامه این نشست و در بخش منطقه‌ای هندوستان با موضوع «ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب» با اشاره به اینکه خداوند متعال به ما دستور داده است که در هر کار خوب و پرهیزکارانه همکاری کنیم، اظهار داشت: خداوند کریم می‌فرمایند که در درستکاری و تقوا با یکدیگر کمک و همکاری کنید.
عضو جماعت اسلامی ایالت راجستهان هند با اشاره به بیانات پیامبر اکرم (ص) که می‌فرمایند «همه موجودات خاندان الله هستند» افزود: اکنون که معتقدیم همه موجودات خاندان خدای متعال هستند و همه انسان‌ها فرزندان آدم هستند، بدیهی است که ما باید آنها را کمک و پشتیبانی کنیم. ما باید درک کنیم که شعار این امت در این دنیا اقامه دین است.
وی یادآور شد: اگر فرزندان آدم به هر نوع مصیبت مبتلا شوند، بدیهی است که باید به آنها کمک کرد و این همان چیزی است که ما آن را خدمت به مردم می نامیم. خدمت به مردم یک نیاز مهم و بخشی از تعلیمات اسلامی است. ما نمی‌توانیم به قرب الهی برسیم مگر اینکه حقوق بندگان خدا را ادا کنیم.
حقوق العباد تا زمانی که نیاز بندگان خدا را برآورده نکنیم، پرداخت نمی شود. نکته اصلی این است که این موضوع یک کار اختیاری نیست که ھر وقتی دلمان خواست انجام دهیم؛ بلکه این یک کار مستمر و مستقل است و بدیهی است که ما باید تا دم مرگ آن را انجام دهیم.
شیخ احمد وقار با بیان اینکه اسلام جمع‌گرایی را آموزش می‌دهد اظهار کرد: بنابراین کمک به همدیگر را باید به صورت جمعی انجام دھیم و باید توسط نهادهای دولتی نیز انجام شود. به خاطر داشته باشید در بسیاری از احادیث که به ما رسیده است که وقتی ما بندگان خدا را خدمت و یاری کنیم و وقتی در زمان نگرانی بندگان خداوند را شاد کنیم، خداوند هم ما را خوشحال خواهد کرد.  
عضو جماعت اسلامی ایالت راجستهان هند کمک به همدیگر را مربوط به همه ادیان و ملت‌ها دانست و گفت: جایگاهی که خداوند تبارک و تعالی برای شما و ما توصیف کرده این است که ما در این دنیا به یک ملت خوب تبدیل شده‌ایم. اکنون که مردم نگران بلایای زمینی و آسمانی هستند و از بیماری‌های داخلی یا جهانی رنج می‌برند، باید همدیگر را کمک و پشتیبانی کنیم. این موضوع همان ارزش‌ها و سنت‌های اسلامی است و باید ماندگار شود.  
وی با بیان اینکه وظیفه ما فقط زندگی در جهان نیست و باید با ارزش‌های بالا زندگی کنیم، گفت: بالاترین ارزش ها این است که ما برای دین اسلام تلاش کنیم و مبلغ دین شویم و با خدمت به انسان به معنای واقعی به بالاترین جایی برسیم که ما را مومن می نامند. به یاد داشته باشید وقتی نیروهای شیطانی در حال ایجاد جو علیه اسلام هستند، وظیفه اھل حق این است که افکار عمومی را به نفع اسلام شفاف کند.
شیخ احمد وقار تاکید کرد: این کار را می‌توان به روش فوق‌العاده ای از طریق خدمات عمومی انجام داد. بنابراین بدیهی است که ما مجبور به انجام آن هستیم. همچنین باید ببینیم که پیامبران (علیهم السلام) خیرخواه مردم خود بودند و به عنوان مربی و معتمد آمدند. این همان چیزی است که شهادت حق بودن حضرت محمد مصطفی (ص) از طرف حضرت خدیجه الکبری(س) ھنگام نزول اولین وحی ھمین بود.
عضو جماعت اسلامی ایالت راجستهان هند تصریح کرد: وقتی اولین وحی نازل شد، او دچار وحشت شد. ام‌المومنین(س) فرمود «خدا چرا شما را می‌کشد، شما به مردم خدمت می‌کنید، به زنان بیوه، به مسافران خدمت می‌کنید، به یتیمان خدمت می‌کنید و به فقرا کمک می‌کنید. بنده خدا در عین حال خادم و مبلغ دین ھم ھست. یعنی ما مبلغان دین خدا ھم ھستیم و همچنین بندگان خدا ھم هستیم.  
وی ادامه داد: داستان‌ها و حوادثی که خداوند متعال در قرآن کریم نقل کرده است در آنها خواهید دید که بیایید به یک طرف برویم، در سوره کهف، دو واقعه به طور خاص ذکر شده است. یکی قضیه حضرت خضر و موسی است. یعنی انسان در تلاش فردی خود، از کشتی، از پدر و مادر، از دیواری که افتاده بود و زیر آن دفینه‌ی یتیم قرار داشت. ما در این آیات سوره کهف نمایشی عملی از روحیه کمک و همکاری آنها دیدیم.
شیخ احمد وقار خاطرنشان کرد: حادثه دوم واقعه ذوالقرنین است که پادشاه بزرگی بود که در قرآن به او اشاره شده است و بدیهی است که او در قدرت و از منابع برخوردار بود، بنابراین با آن وسایل موجود به مردم آن شهر کمک کرد. خورشیدی که بر سر آنها می‌تابید آن را تبدیل به سایه کرد و آنچه به آنها کمک کرد آنها را از دست یاجوج و مأجوج نجات داد.
عضو جماعت اسلامی ایالت راجستهان هند تصریح کرد: لازم به یادآوری است که در مواقع بلاها و بلایا، ما نه تنها باید بین مردم خیرات توزیع کنیم، بلکه کار ما باید حل مشکلات آنها باشد. سعی کنید با صداقت و برنامه‌ریزی بسیار دقیق آنها را حل کنید. نه کار موقت بلکه کار مداوم، باید ببینیم به صورت جداگانه چه کاری می‌توانیم انجام دهیم و آن اینست که خدمت به بندگان خدای متعال رادر حد توانایی خودتان انجام دھید.
وی گفت: مسئله جمعی این است که ما باید درابتدا بیت المال را به طور مشترک اجرا کنیم و دوم اینکه ما باید سازمان‌ھا را احداث کنیم، تراست‌ها، سازمان‌های غیردولتی تاسیس کنیم که از طریق آنها بتوانیم این وظیفه را به خوبی انجام دهیم. ملت باید به این وظیفه دقت کند و افراد باید باید داوطلبانه به طور منظم آموزش ببینند.  
عضو جماعت اسلامی ایالت راجستهان هند ابراز داشت: این واقعیت وجود دارد که باید همکاری ادارات دولتی صورت گیرد و از دولت ھم حمایت شود تا اینکه بندگان خدا باید به موقع و درست از دولت کمک بگیرند. بدیهی است که دولت از منابع بسیاری برای استفاده صحیح برخوردار است. ما باید تصویر این امت را تغییر دهیم. بگذارید این امت برای این کار آماده باشد و ما بتوانیم به طور جمعی این کار را به درستی انجام دهیم.

رهنمودهای پیامبر(ص) را به صورت تئوری در زندگی پیاده کنیم 
در این وبینار همچنین مولانا سید بابر اشرف، نایب تولیت بارگاه خواجه غریب نواز در اجمیر شریف راجستهان با تقدیر و تشکر از اعضای برگزاری کنفرانس وحدت اظهار کرد: در این دوران پاندمی کرونا، در این زمانه درماندگی و بی پناهی این سوال بزرگ پیش می‌آید که انسان باید چه راهی را در پیش بگیرد که امنیت در دنیا برقرار شود؟ خداوند در قرآن می‌فرماید که من محبوبم را برای رحمت جهانیان فرستادم. در جای دیگری می‌فرماید: من از میان خود شما پیامبری را برگزیدم که درد و ناراحتی شما او را آزرده می‌کند و خوشحالی شما او را خوشنود می‌سازد و او رئوف و رحیم است.
وی گفت: پیامبر اسلام(ص) تنها راه و روش عبادت را به ما نیاموخته است بلکه آقای دو عالم در هر لحظه از زندگی برای ما، الگو و مشعل راه است. از آداب آب نوشیدن، غذا خوردن، زندگی کردن در اجتماع، آداب تجارت تا قواعد زیستن در این دنیا، آداب ارتباطات میان جوامع و کشورها و... در یک کلام در تمامی امور ذات مبارک پیامبر گرامی اسلام(ص) الگو و نمونه برای ماست.
این کارشناس افزود: متاسفانه شاید دلیل اینکه انسان عصر حاضر دچار خسران و زیان شده است، این باشد که او زندگی کردن بر اساس دستور محمدی(ص) و آداب و سنت پیامبر(ص) را رها کرده است یا کمتر به آموزه های پیامبر(ص) اهمیت می‌دهد. به این دلیل است که در اجتماع مسلمانان و سایر کشورها ناامنی گسترش پیدا کرده است.
وی گفت: به نظر می‌رسد مسلمانان سنت‌ها، دستورالعمل‌ها و آموزه‌های پیامبر را ارتدوکس قلمداد کرده و می‌ترسند عقب مانده خطاب شوند و به همین دلیل عمل کردن به آن ها را متوقف کرده‌اند. من مثال کوچکی می زنم. تحقیقات علمی نشان می دهد که بهترین روش نوشیدن آب اینست که آب در حالت نشسته و در سه نفس نوشیده شود. یعنی بهتر است آب را در سه نوبت بنوشید. تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن آب در حالت ایستاده می تواند به قلب، کلیه و سیستم گوارشی شما آسیب بزند.  
مولانا سید بابر اشرف خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از بیماری های مهم مرتبط با نحوه غذا خوردن، سرطان است. دانشمندان در جدیدترین تحقیقات اعلام کرده اند که غذا خوردن در حالت ایستاده می تواند باعث بروز ۱۳ یا ۱۴ نوع سرطان مختلف شود. دوستان من! آقای دو عالم پیامبر گرامی اسلام(ص) ۱۴۰۰ سال قبل آداب غذا خوردن، آب نوشیدن، تجارت، خوابیدن، بیدار شدن و عبادت کردن را به ما آموخته است. ما در زندگی روزمره عمل کردن به دستورات و سنت های نبوی را رها کرده ایم. این بزرگترین دلیلی است که ما در حال حاضر دچار خسران و زیان هستیم.
وی گفت: بزرگترین خطری که در حال حاضر ما را تهدید می کند اینست که اتحاد و همبستگی ما از هم گسسته است. یکپارچگی از میان رفته است و این موضوع به تضعیف شدید مسلمانان انجامیده است. به همین دلیل مسلمانان در هر کجا با وجود برخورداری از قدرت و امکانات مختلف و منابع طبیعی باز هم دچار عقب ماندگی هستند. شما نظام اجتماعی را در نظر بگیرید. در قرآن کریم آمده است که همه به ریسمان الهی چنگ بزنید. یعنی بر اساس احکام الهی رفتار کنید. یعنی به آموزه ها و تعلیمات آقای دو عالم عمل کنید و خود را به فرقه های مختلف تقسیم نکنید. بدون شک اگر می خواهید قدرتمند باشید باید اتحاد داشته باشد و به آموزه های پیامبر(ص) عمل کنید. در صورت سرپیچی دچار هرج و مرج خواهید شد.  
نایب تولیت بارگاه خواجه غریب نواز در اجمیر شریف راجستهان ادامه داد: مسجد همیشه بهترین مکان برای بروز رسانی و آگاه ساختن مردم از شرایط فعلی جامعه بوده است. وقتی مردم برای اقامه نماز جماعت در مسجد محله گرد هم آیند می توان در مورد شرایط جامعه و چالش های پیش رو به بحث و تبادل نظر پرداخت. در این صورت مردم محله می توانند از حال همدیگر و مسائل و مشکلات محل زندگیشان باخبر شوند. در چنین گردهمایی ها و تبادل نظرهایی در مسجد است که دانشجوی علوم پایه می تواند برای مشکلات محله که مرتبط با تخصص او هستند راه حلی ارائه کند.
این کارشناس افزود: در آموزه ها و تعلیمات آقای دو عالم پیامبر اسلام(ص) سفارش شده است که ما به اقتضای نیازهای زمان به علوم جدید مجهز شویم و از طریق این علم و مهارت به دنیا خدمت کنیم. عبادت و بندگی خداوند را به جا بیاوریم و پنج نوبت در روز او را یاد کنیم. بر اساس تعلیمات پیامبر زندگی کنیم. من یقین کامل دارم که در این صورت ما مشمول رحمت خداوند خواهیم شد و تمام امت از رحمت و عطوفت پیامبر مستفیض خواهند شد. اگر ما به آموزه ها و رهنمودهای پیامبر عمل کنیم در این صورت صلح همه جا را در بر خواهد گرفت. نه تنها با بیماری کرونا بلکه قادر به مبارزه و مقابله با تمامی آفت ها و همه گیری ها خواهیم شد.
مولانا سید بابر اشرف ادامه داد: ببینید بلایای طبیعی در عصر حاضر افزایش یافته است. ما شاهد طوفان، زلزله، شیوع بیماری های مختلف، سونامی، طغیان رودخانه ها در اقصی نقاط دنیا هستیم. دلیل تمام این ها چیست؟ دلیلش اینست که ما آداب و قواعد استفاده از طبیعت را زیر پا گذاشته ایم. در آموزه ها و تعلیمات پیامبر راه و روش استفاده صحیح از طبیعت نیز بیان شده است. تاکید شده است که درخت بکاریم و مراقب محیط زیست باشیم. حتی راه و روش استفاده از آب نیز شرح داده شده است و از ما خواسته شده که حتی آب رودخانه را نیز هدر ندهیم. در این تعلیمات ارزش آب و درخت نیز تبیین شده است. وی توضیح داد: سفارش شده است که اگر پایتان لب گور است و در آستانه مرگ قرار دارید حتما یک درخت بکارید. پیامبر گرامی اسلام در مورد حفظ طبیعت و محیط زیست رهنمودها و دستوراتی صادر کرده است. اما ما طبیعت را به بازیچه گرفته ایم. نتیجه این شده است که دنیا در حال تباهی و نابودی است و انسان ها در هر کجا آشفته، پریشان و حیران هستند.
این کارشناس گفت: من دوباره تاکید می کنم که اگر ما بر اساس استدلال های عقلی بخواهیم مشکلات و مسایل این دنیا را حل کنیم، ناکام خواهیم شد. اما اگر بر اساس دستورات ناب محمدی(ص) در پی حل مشکلات دنیوی برآییم، من یقین دارم که پیروز خواهیم شد و خواهیم توانست طبیعت و محیط زیست را نجات دهیم و به دنیای انسانیت خدمت کنیم.  
مولانا سید بابر اشرف گفت: من این روز مبارک و روز میلاد را به مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و عالمیان تبریک می گویم و از طریق این تریبون به دنیا این پیغام را می دهم که تنها راه برقراری صلح و آرامش در دنیا اینست که رهنمودها و تعلیمات آقای دو عالم پیامبر گرامی اسلام(ص) را نه به صورت تئوری بلکه به شکل عملی در زندگی خود پیاده کنیم.  
وی ادامه داد: باور کنید که اگر تعلیمات و دستورات پیامبر را در زندگی به کار بندیم صلح و آرامش در اجتماع برقرار خواهد شد. هیچ کس گرسنه سر بر بالین نخواهد گذاشت و هیچ کس ضعیف و ناتوان نخواهد بود و همه در اجتماع به صورت مساوی از موهبت های دنیا بهره مند خواهند شد. من در این روز مبارک و روز میلاد با سعادت پیامبر(ص) امیدوارم که همه دنیا سیره و مشی محمد رسول الله(ص) را الگوی خود قرار دهند و به آن ها عمل کنند و به این ترتیب صلح و آرامش در دنیا برقرار خواهد شد. اگر به آداب و سنت هایمان پایبند باشیم در این صورت دنیا و آخرتمان آباد خواهد بود.


ملت فلسطین نیازمد کمک همه مسلمانان است
نماینده ولی فقیه در استان لرستان با اشاره به اینکه ملت فلسطین محکم و مقاوم در مقابل صهیونیست ایستاده‌اند، گفت: ملت فلسطین نیازمد کمک همه مسلمانان است و آنچه این روزها به عنوان معامله قرن دنبال می شود باید با حضور و نقش آفرینی همه ملت‌های اسلامی و نخبگان کشورهای مسلمان به شکست بیانجامد.
به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، آیت الله سید احمدرضا شاهرخی در وبینار ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب که به صورت اینترنتی و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت هفته وحدت برگزار شد، اظهار کرد: سخن بنده در باب تهدیدی است که جهان اسلام را تهدید می‌کند و آن اختلاف افکنی دشمنان اسلام است.
وی با بیان اینکه دشمنان اسلام از راه ایجاد اختلاف در کشورهای اسلامی به دنبال انحراف افکار عمومی مسلمانان از صهیونیست هستند، افزود: این اختلاف افکنی در برخی از نقاط مانند خلیج فارس بیشتر است و سبب می‌شود که کشورهای جنوب خلیج فارس از ایران بترسند و از غرب سلاح بخرند و حضور غرب در منطقه را تضمین کنند.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان با بیان اینکه صهیونیست ها سعی می کنند مسئله فلسطین را مسئله داخلی فلسطین وانمود کنند، ابراز کرد: فلسطین قطعه‌ای از خاک اسلام است و طبق دیدگاه همه مذاهب اسلامی اگر سرزمینی مورد هجمه کفار قرار گرفت همه وظیفه دفاع از آن سرزمین را دارند.
وی با بیان اینکه مسئله فلسطین در رأس همه مسائل هر مذهب و نژاد اسلامی است، گفت: همه دارایی‌های ملت فلسطین را صهیونیست ها تصاحب کرده و علاوه بر غصب سرزمین، هویتشان را هم به غارت برده اند.
شاهرخی با اشاره به اینکه ملت فلسطین محکم و مقاوم در مقابل صهیونیست ایستاده‌اند، گفت: ملت فلسطین نیازمد کمک همه مسلمانان است و آنچه این روزها به عنوان معامله قرن دنبال می شود باید با حضور و نقش آفرینی همه ملت‌های اسلامی و نخبگان کشورهای مسلمان به شکست بیانجامد.
وی افزود: با تکیه بر قدرت لا یزال الهی دشمنان ملت‌های مسلمان محکوم به شکست هستند و امید است که همکاری کشورهای اسلامی را در این زمینه شاهد باشیم.

کاربرد دین در عرصه های درونی و فکری است
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: دین برای مقابله با ویروسهای ظاهری نیامده است که ما کارآیی مراقد مطهره را از بین بردن این ویروس ها بدانیم بلکه ویروس اثر وضعی خود را بر مراقد هم می گذارد و حتی برخی از معصومین ما با برخی از این ویروس ها و سم ها مسموم شده اند.

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، آیت الله رضا رمضانی دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در وبینار ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب که به صورت اینترنتی و به همت مجمع تقریب مذاهب به مناسبت هفته وحدت برگزار شد، اظهار کرد: امروزه جامعه بشری نیازمند به شناخت پیامبر اکرم از جها ت مختلف است تا بحث الگو پذیری در سیره علمی و عملی بیشتر خود را نشان دهد
وی افزود: ما باید نسخه شفا بخش جامعه امروز بشری را در عرصه های مختلف عمل به سیره پیامبر(ص) بدانیم.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه از وقتی ویروس کرونا در جامعه جهانی مطرح شد حرف‌های زیادی زده شد، گفت: ما باید از این منظر  نگاه کنیم که بعد از انتشار وسیع این ویروس برخی گفتند که آموزه های دینی کارآیی خود را زا دست داده است و مساجد و جماعات تعطیل شد و عتبات و زیارتگاه ها تعطیل شد.
وی با بیان اینکه برخی گمان می کنند که علم در این جا بر دین پیروز شد گفت: برخی چنین برداشتی را هم در بحث علم و دین مطرح می کردند و در قرن ۱۷، ۱۸ و ۱۹ بحث تعارض علم و دین را مطرح یم کردند در حالی که ما معتقدیم که اگر کسی عقل نداشته باشد دین هم نخواهد داشت و عقل و دین ملازم همدیگر هستند.
رمضانی با بیان اینکه هر جا که عقل باشد دین و حیا هم هست گفت:به حکم عقل است که انسان نیاز به دینو نبی که واسطه بین خالق و مخلوق است را درک می کند.
وی با بیان اینکه علم و دین هر کدام ساحتی ارند گفت: ساحت علم تأمین رفاهیات بشر است و هر چه علم پیشرفت کند رفاه بشر بیشتر می شود و طبیعت را به تسخیر اسنان در می آورد و این ویروس هم که جامعه بشری را تهدید می کند باید تلاش بکنیم که سلطه بر آن پیدا شود و درمان آن پیدا شود و این از وظایف دانشمندان است.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) وظیفه دین را هدایت روح و فکر و اخلاق انسان دانست و این که آدمیان مبتلا به ویروس های اخلاقی و عقیدتی مانند شرک و کفر و نفاق نشوند، گفت: قران برای هدایت جامعه بشری آمده است و اینکه انسان خرد ورز باشد و اهل معنا باشد و توجه به معنای عالم داشته باشد؛ ساحت دین ساحت اتصال و ارتباط با خدا است تا انسان به کرامت برسد.
وی گفت: انسانی که از این کرامت بر خوردار شود، متعلم به تعلیم خدا خواهد بود و این که انسان ها این شایستگی را پیدا کنند که به اوج معرفتو عشق و محبت به خدا می رسند فضیلت و کرامت است و ارتباط با خدا ملاک برای همه ارتباطات خواهد بود.
رمضانی ابراز کرد: آنچه که ما اعتقاد داریم این است که ساحت دین انسان را از ویروس‌های خطرناک درونی رها می کند و از بحران هایمعنوی و اخلاقی و عقیدتی که بحران درونی و روانی است انسانرا خلاص می کند.
وی بیان کرد: دین برای مقابله با ویروسهای ظاهری نیامده است که ما کارآیی مراقد مطهره را از بین بردن این ویروس ها بدانیم بلکه ویروس اثر وضعی خود را بر مراقد هم می گذارد و حتی برخی از معصومین ما با برخی از این ویروس ها و سم ها مسموم شده اند.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) تصریح کرد: نباید این حرف رازد و توقع را داشت که چرا مراقد مطهره نتوانستند ویروس را از بین ببرندو تعطیل شده اند زیرا این یک امر طبیعی است و ساحت دین ساحت دیگری است.

وحدت یک مسئله سابقه دار و اساسی در اسلام است
نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه گفت: امام خمینی(ره) در سخنرانی‌های سال 41 و 42 فرمودند که دشمنان اسلام کشور عثمانی را قطعه قطعه کردند تا بتوانند قدرت اسلام را از بین ببرند لذا از اول که امام خمینی انقلاب را آغاز کردند توجه به مسئله وحدت داشتند.

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، آیت الله مصطفی علما در وبینار ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب که به صورت اینترنتی و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت هفته وحدت برگزار شد، اظهار کرد: چیزی که روح می دهد واساس زندگی انسان را تشکیل می‌دهد وجود و مولود مطهر پیامبر اسلام است.
وی با بیان اینکه وحدت یک مسئله سابقه دار و اساسی در اسلام است، گفت: کتاب المراجعات حاوی نامه‌هایی که سید شرف الدین با علمای بزرگ اهل سنت داشته است در رابطه با همین وحدت است و شیخ محمد عبده رییس دانشگاه الازهر مصر که شرحی بر نهج البلاغه دارد و از شرح‌های ممتاز نهج البلاغه است نگاه به وحدت اسلامی داشته است.
نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه با بیان اینکه واضح است که دشمن نمی‌خواهد وحدت بین عالم اسلام برقرار باشد، اضافه کرد: در 3 قرن اخیر شخصیت‌های بزرگ اسلام در صدد وحدت بوده اند تا در مقابل کفر ایستادگی کنند زیرا اسلام سرمایه خوبی دارد که مهمترین آن سیره پیامبر(ص) به عنوان الگوی زندگی انسان است و ما با این سرمایه بزرگ که داریم نباید متفرق  باشیم.
وی گفت: امام خمینی(ره) در سخنرانی‌های سال 41 و 42 فرمودند که دشمنان اسلام کشور عثمانی را قطعه قطعه کردند تا بتوانند قدرت اسلام را از بین ببرند لذا از اول که امام خمینی انقلاب را آغاز کردند توجه به مسئله وحدت داشتند.
آیت الله علما افزود: عقل سلیم حکم می‌کند که بیش از یک و نیم میلیارد مسلمان اگر متحد باشند و قدرت واحد داشته باشند بهتر است و این وحدت شدنی است زیرا ما در بیش از 90درصد امور وحدت نظر داریم و موارد اختلافی هم باید در مجالس علمی بحث شود.
وی با بیان اینکه نسل جوان باید نسبت به وحدت توجه ویژه داشته باشند، گفت: ما باید نسل جوان را با نگاه وحدت رشد بدهیم و تمدن اسلامی را در ذهن آنها ترسیم و تبلیغ کنیم.

ما در جهان اسلام بیش از هر روزی نیازمند وحدت هستیم
رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مادر جهان اسلام بیش از هر روزی نیازمند وحدت هستیم و نحله های ساخته شده خارج از جهان اسلام که به جهان اسلام تزریق می شوند به ما یادآور می‌شوند که اگر از وحدت غفلت کنیم لطمه‌های بیشماری را خواهیم دید که همه مسلمانان را شامل می‌شود.
به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، محمدمهدی طهرانچی در وبینار ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب که به صورت اینترنتی و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت هفته وحدت برگزار شد، اظهار کرد: در شرایطی که با مصائب بزرگی روبرو هستیم و یک بیماری جهانی سلامت انسان‌ها را به خطر انداخته، هجمه به ساحت مقدس پیامبر(ص) که اسوه نیک انسان ها است شرایط هفته وحدت را با شرایط خاصی مواجه کرده است.
وی با تبریک هفته وحدت افزود: نظام سلطه باید بداند که این مکتب تمدن ساز پر فروغ تر از گذشته به پیش می‌رود و اگر غرب از مواجهه تمدنی و منطقی به حرکت‌های سخیف اهانت رو آورده است باید بداند که ما زمان حیات پیامبر(ص) هم همواره با این کوچک اندیشان و این نگاه‌هایی که تاب تحمل نور پر فروغ پیامبر(ص) را نداشته اند مواجه بوده‌ایم.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بشر با یک ویروس مواجه شده است که علم پزشکی در این مدت نتوانسته است دقیق آن را بشناسد، گفت: متأسفانه جامعه غرب به جای این که به راه غلطی که پیموده اعتراف کند به عرصه معنوی هم حمله‌ور شده و نقاب از چهره واقعی غرب برداشته است.
وی با تأکید بر اینکه انسان‌ها نیازمند مکتبی هستند که مسیر را به آنها نشان دهد، اظهار کرد: با هجمه‌هایی که امروز به ساحت پیامبر(ص) به عنوان نماد رحمت می شود انسان‌هایی که اعتقاد به تعالی و سعادت‌مندی بشر دارند امروز بیش از هر روزی به این نتیجه رسیدند که باید در مقابل پیامبر اکرم(ص) زانو بزنند.
طهرانچی گفت: ما در جهان اسلام بیش از هر روزی نیازمند وحدت هستیم و نحله‌های ساخته شده خارج از جهان اسلام که به جهان اسلام تزریق می شوند به ما یادآور می شوند که اگر از وحدت غفلت کنیم لطمه‌های بیشماری را خواهیم دید که همه مسلمانان را شامل می‌شود.
وی بیان کرد: امروز مسائلی که به واسطه ویروس کرونا بر جهان حاکم شده است نیازمند همکاری بیش از پیش اندیشمندان جهان اسلام است و گسترده شدن فضای مجازی و یک پارچه سازی جهان بر مبنای شبکه‌های مجازی ما را برای تولید اندیشه و دفاع از تفکر صحیح هدایت بخش دعوت و روز به روز به وحدت نزدیک می‌کند.

توهین به ساحت پیامبر(ص) اعظم بلایا در جهان امروز است
امام جمعه اشنویه گفت: یکی از بلایا و مصائب امروز که می توان گفت بزرگترین مصائب است بی حرمتی هفته نامه شارلی 2 فرانسه به ساحت پیامبر(ص) است ولی باید توجه داشت که جهان امروز تشنه حقیقت است و نخبگان فرهنگی در جهان اسلام می توانند زندگی نامه سراسر نور پیامبر(ص) را به دنیا معرفی کنند تا جویندگان معرفت هدایت یابند.

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، ماموستا سید مصطفی خاتمی امام جمعه اشنویه در وبینار ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب که به صورت اینترنتی به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت هفته وحدت برگزار شد، اظهار کرد: هرجا از وحدت مسلمانان بحث می شود صورت و سیمای آیت الله تسخیری در اذهان  مجسم می‌شود و جا دارد یاد و خاطره اسوه وحدت را گرامی بداریم.
وی با بیان اینکه خلقت جهان هستی بر اساس حکمت الهی هدفمند خلق شده است، گفت: موجودات در عرصه گیتی با شعورهای نباتی، حیوانی و انسانی آفریده شده‌اند و در میان همه موجودات انسان به عنوان موجود مختار و مسئول، جانشینی خداوند در زمین را عهده دار می‌باشد.
امام جمعه اشنویه با بیان اینکه خدا در قرآن تمام راهکارهای بهزیستی و مقابله با مصائب را معرفی کرده است، گفت: یکی از مصائب امروز ویروس منحوس کرونا است که علاوه بر به مخاطره انداختن امنیت جانی، امنیت روحی و روانی جامعه را خدشه‌دار کرده و انسانیت حکم می‌کند همه انسان‌ها به صورت متحد و یکپارچه با این پدیده منحوس مبارزه کنند و یافته‌های پزشکی را به همدیگر انتقال دهند.
وی افزود: اسلامیت ما حکم می‌کند که هر مسلمانی با تأسی از مفاهیم قرآنی نسبت به خود، خانواده و تمام مسلمانان مسئول است و باید نسبت به انتقال این ویروس دقت داشته باشد زیرا همه ما در مقابل دیگران نیز مسئول هستیم و موظف شرعی بر رعایت بهداشت فردی و اجتماعی می‌باشیم.
ماموستا خاتمی با بیان اینکه هر شهروند باید نسبت به دستورات بهداشتی مطیع باشد، گفت: همکاری و وحدت رویه می‌تواند روح نشاط، سعادت و سلامت را در جهان زنده نگه دارد و این مهم در گرایش به اسلام نقش مهمی دارد.
وی  با اشاره به اینکه جهان صحنه آزمایش الهی است، تصریح کرد: همه ما با اموری همچون ترس، گرسنگی و زیان مالی و جانی و کمبود محصولات مورد آزمایش قرار می گیریم و پیروزی در امتحانات الهی جز در سایه مقاومت و پایداری ممکن نیست.
امام جمعه اشنویه با تأکید بر اینکه مردم در برابر آزمایش‌های خدا به دو گروه تقسیم می‌شوند، گفت: گروهی مردود می‌شوند و شانه از زیر بار مسئولیت خالی می‌کنند و راه سازش کاری را در پیش می‌گیرند و از تکلیف الهی سر باز می‌زنند ولی گروه دیگر با ایمان و توکل بیشتر خود را برای هر گونه فداکاری مهیا می کنند.
وی با اشاره به آیه 173 آل عمران گفت: یکی از بلایا و مصائب امروز که می توان گفت بزرگترین مصائب است بی حرمتی هفته نامه شارلی 2 فرانسه به ساحت پیامبر(ص) است ولی باید توجه داشت که جهان امروز تشنه حقیقت است و نخبگان فرهنگی در جهان اسلام می توانند زندگی نامه سراسر نور پیامبر(ص) را به دنیا معرفی کنند تا جویندگان معرفت هدایت یابند.

وحدت و حرکت جمعی مهمترین آموزه و برداشت از دین است
امام جمعه اهل سنت بندرعباس با اشاره به اینکه در دین فرصت ایجاد شده که مردم جمعی فکر کنند، گفت: همه چیز در دین جمعی است و ابتکار امام خمینی(ره) مبنی بر وحدت جامعه اسلامی و استفاده از همه ظرفیت ها در مواجهه با مصائب و بلایا هم در همین راستا قرار دارد.

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، سیدعبدالباعث قتالی در وبینار ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب که به صورت اینترنتی و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت هفته وحدت برگزار شد، اظهار کرد: ستایش‌ها مخصوص خدا است که بشر را آفرید و پیامبری برایشان فرستاد و تاریکی‎ها و روشنی‌ها را قرار داد.
وی با بیان اینکه نعمت و بلا، خوبی و بدی، نور و تاریکی در مقابل هم قرار دارند، گفت: خدا این ها را آفرید تا ما برای زندگی خود تدبیر کنیم و افرادی که کافر شدند متوجه نشدند که چطور باید از روشنایی و نور استفاده کنند.
امام جمعه اهل سنت بندرعباس با اشاره به اینکه نور جایگاه مهمی در دین دارد و خداوند، قرآن و پیامبر(ص) در ادبیات دینی به عنوان  نور مطرح هستند، ابراز کرد: این نور و روشنایی برای آن است که مسلمانان با بصیرت بتوانند حسن معیشت و آرامش را بیابند و به وسیله بصیرت راه به حقیقت ببرند.
وی با بیان اینکه در این 8 ماه گذشته دچار بلای همه گیرهستیم و همه انسان‌ها درگیر آن هستند، سیاست، اقتصاد، ورزش، گردشگری و دین تحت الشعاع آن قرار گرفته، افزود: بیش از 80 درصد مسائل دینی جمعی است که متأسفانه این 80 درصد تعطیل شده است.
قتالی گفت: برداشت ما از دین این است که کار باید جمعی باشد و دعوت پیامبران برای این بوده که همه مردم را جمع کنند و وحدت صورت بگیرد ولی الان جلوی همه این رفتارهای جمعی گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه در دین فرصت این ایجاد شده که مردم جمعی فکر کنند، افزود: همه چیز در دین جمعی است و ابتکار امام خمینی(ره) مبنی بر وحدت جامعه اسلامی و استفاده از همه ظرفیت ها در مواجهه با مصائب و بلایا هم در همین راستا قرار دارد.
امام جمعه اهل سنت بندرعباس با بیان اینکه اسلام این فرصت را برای ما ایجاد کرده است که امت‌ها و دولت‌های اسلامی و مردم با هم یکی بشوند، گفت: ما در قبال مسأله فلسطین باید همه با هم متحد بشویم و امام خمینی (ره) این مسأله را بیشتر مورد توجه قرار دادند و امید است که ما بتوانیم با همفکری علما و دانشمندان به این آرمان دست پیدا کنیم.

اگر وحدت داشتیم تمام دنیا به اسلام احترام می گذاشت
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان با بیان اینکه ظرفیت امت اسلامی را هیچ کس نمی تواند منکر شود که در نقاط استراتژیک جهان سکونت دارند و گلوگاه های مهم دنیا را در اختیار دارند و بر ذخایر و معادن عالم اشراف دارند گفت: به قول امام خمینی لازم نیست که ما با قدرت های عالم ستیز مبارزه کنیم بلکه اگر ظرفیت های خود را محافظت کنیم و وحدت داشته باشیم دنیا الزام دارد که به اسلام احترام بگذارد.
به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، آیت الله عباسعلی سلیمانی در وبینار ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب که به صورت اینترنتی و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت هفته وحدت برگزار شد، اظهار کرد: خدا را سپاسگزاریم که علمای بزرگ امت اسلامی به این نتیجه رسیده‌اند که رفع مشکلات امت اسلامی در گرو وحدت امت اسلامی است.
وی با بیان این که جریان استکبار سعی بر تفرقه دارد و برخی از حاکمان مزدور که آب بر آسیاب دشمن می ریختند، امت مسلمان را قطعه قطعه کرده بودند، گفت: قرن‌ها  ثروت‌های مسلمانان به غارت می‌رفت و سرنوشت مسلمانان به دست دیگران رقم می خورد تا اینکه شخصیت‌هایی مانند نائینی، بروجردی، امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران و شیخ محمود شلتوت درصدد بر آمدند که ندای وحدت را سر بدهند و تا حد زیادی هم در این زمینه موفق بودند.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان با بیان اینکه در مصر به برکت شیخ محمود شلتوت در کنار فقه چهارگانه اهل سنت فقه جعفری هم کرسی پیدا کرد و این گام های موفقی در جهان اسلام بود، افزود: انقلاب اسلامی اهتمام ویژه ای به این مسائل دارد و هر سال همایش سنگینی در زمینه وحدت اسلامی برگزار می‌کند و امسال هم اگر کرونا نبود اهتمام جمهوری اسلامی در برپایی حضوری کنفرانس بود.
وی با بیان اینکه ظرفیت امت اسلامی را هیچ کس نمی‌تواند منکر شود که در نقاط استراتژیک جهان سکونت دارند و گلوگاه های مهم دنیا را در اختیار دارند و بر ذخایر و معادن عالم اشراف دارند، ادامه داد: به قول امام خمینی(ره) لازم نیست که ما با قدرت‌های عالم ستیز مبارزه کنیم بلکه اگر ظرفیت‌های خود را محافظت کنیم دنیا الزام دارد که به اسلام احترام بگذارد .
سلیمانی تصریح کرد: مشکل اینجاست که کشورهای خود باخته مرعوب قدرت استکبار هستند و با اینکه تحقیر هم می شوند و به عنوان گاو شیرده از آنها نام می برند حاضر نیستند که با برادران دینی خود اتحاد ایجاد کنند و اگر این دل فروختگی به بیگانگان را بتوانند از آن عبور کنند و استقلال فکری برای خود بوجود آورند و قرآنی بیندیشند و عمل کنند قطعا آن زمان قدرتمند می‌شوند.
وی گفت: افسوس که برخی از دولت‌ها در مقام تنازع با دیگر کشورهای مسلمان هستند و سرمایه های نفتی آنها تبدیل به بمب و باروت می‌شود و بر سر امت اسلامی ریخته می شود البته آگاهان امت اسلامی خیز خوبی برای دستیابی به وحدت پیدا کرده‌اند و رهبری معظم انقلاب فرمودند که اگر کسی به مقدسات اهل سنت توهین کند من با او مخالفت و مقابله خواهم کرد.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان با بیان اینکه این نوع حرکت، نگاه و نگرش مایه مباهات و افتخار برای جامعه اسلامی است، ابراز کرد: امیدواریم امت مسلمان دشمن و دوست را بشناسند و با دوست دست برادری بدهند و با دشمن برخورد دشمنانه داشته باشند و ظرفیت‌های خود را به تاراج نگذارند و منسجم کنند و علیه دشمنان بسیج کنند.
وی افزود: متأسفانه امروز به  خاطر این نگاه غلط کشورهای در خط مقدم دفاع و مقابله با دشمنان به وسیله فرقه‌هایی که با حمایت برخی کشورهای مسلمان تقویت می‌شوند با مشکلاتی مواجه شده اند و اگر این نگاه نبود امروز دشمن حقیقی اسلام از پا افتاده بود.


وحدت از استراتژی‌های اسلام است
دکتر نجفی برزگر دبیرکل شبکه مجازی دانشگاه‌های جهان اسلام:گفت: استراتژی وحدت از استراتژی‌های مهم جهان اسلام است که جمهوری اسلامی ایران نیز آن را دنبال می‌کند.
به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، دکتر کریم نجفی برزگر، دبیرکل شبکه مجازی دانشگاه‌های جهان اسلام در وبیناری با اشاره به این‌که بحث از وحدت اسلامی از موضوعات مهم قرآنی است، اذعان کرد: نه تنها در آیات قرآن، بلکه در تاریخ، ادبیات و... ما درباره وحدت صحبت شده است.
وی ادامه داد: رویکرد دین و فرهنگ ما وحدت و زندگی مسالمت آمیز میان مردم است. نه تنها آیات قرآن این نوع نگاه را نسبت به مسلمانان بلکه بر دیگر انسان‌ها نیز دارد. یکی از آرزوهای دیرین علمای اسلام، ایجاد وحدت اسلامی و تشکیل امت واحد اسلامی بوده و است.
دکتر نجفی برزگر با اشاره به این‌که علمایی همانند آیت‌الله بروجردی، شیخ شلتوت و... به دنبال وحدت بودند، تأکید کرد: نوع نگاه امام راحل و مقام معظم رهبری نیز براساس وحدت است.
وی افزود: استراتژی وحدت از استراتژی‌های مهم جهان اسلام است که جمهوری اسلامی ایران نیز آن را دنبال می‌کند. یکی از سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران نیز در این مسأله بنیانگذاری مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به شمار می‌آید.
دبیرکل شبکه مجازی دانشگاه‌های جهان اسلام در ادامه سخنان خود به تشریح سازمان همکاری‌های اسلامی پرداخت و گفت: این سازمان پس از سازمان ملل مهمترین سازمان است و دارای چند کمیته شامل قدس، اطلاعات و فرهنگ، همکاری‌های اقتصادی و تجاری و همکاری علمی و فناوری می‌باشد.
وی اضافه کرد: هدف از تأسیس سازمان همکاری‌های اسلامی افزایش و تحکیم برادری و همبستگی میان کشورهای عضو و حمایت از منافع مشترک، تقویت همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی، حمایت و دفاع از تصویر اسلام و تشویق به گفت‌وگو میان ادیان و مذاهب، تقویت و توسعه دانش و فناوری می‌باشد.
دکتر نجفی برزگر یادآور شد: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی می‌تواند با اساتید، دانشجویان و نخبگان ارتباط برگزار کند. می‌تواند با سازمان‌های بین‌المللی نیز ارتباط برقرار کند. چرا که مصوبات سازمان حقوقی است.

اسلام دین دعا و دوا است
آیت الله حسینی خراسانیعضو مجلس خبرگان رهبری گفت: از مجموع آیات قرآن و آموزه‌های دینی استفاده می‌شود که اسلام دین دعا و دوا است، اسلام دین تدبیر و توکل است، دین عقلانیت و دیانت است و در شرایط سخت و دشوار مانند موضوع عالمگیر کرونا بحث قرنطینه و دستورالعمل‌های بهداشتی و رعایت فاصله ها در روایات به خوبی دیده شده ضمن اینکه به مسئله دعا و توجه به خدا نیز تأکید شده است.

به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی، آیت الله سیداحمد حسینی خراسانی در وبینار ظرفیت‌های راهبردی جهان اسلام در مواجهه با بلایا و مصائب که به صورت اینترنتی و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت هفته وحدت برگزار شد، با اشاره به آیه 168 اعراف، اظهار کرد: یکی از ضرورت‌های کنونی در مواجهه با بلایا توجه جدی و جامع به مسئله ماهیت بلایا و مصائب و حکمت، فلسفه و آثار آن در زندگی است.
وی عنوان کرد: مصائب گاهی فردی است و جنبه تربیتی، سازندگی، رشد، کمال و تعالی روح انسانی و قرب به پروردگار را دارد. مانند بلایا و سختی هایی که برای انبیاء و اولیاء الهی پیش آمده است و گاهی جنبه عمومی و اجتماعی دارند که این بلاها غیر از آنکه جنبه سازندگی و تربیتی دارند معلول عملکرد زشت و ناروای جامعه انسانی است مانند زلزله‌ها، سیل‌ها، طوفان‌ها و بیماری‌ها.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: مطلب دومی که از آیات مربوط به مصائب استفاده می‌شود این است که برای اعمال انسان علاوه بر جزاء که همان کیفر و پاداش اخروی است، آثاری مانند برقراری صلح، امنیت، رفاه و عدالت برای اعمال خوب و جنگ؛ فتنه، قحطی، خشکسالی و بیماری برای اعمال زشت دارد و این آثار دنیوی اعمال انسان است.
وی مسأله سوم را ارتباط تنگاتنگ میان مصیبت و معصیت دانست و ابراز کرد: آیات زیادی وجود دارد که شدائد، سختی‌ها و گرفتاری‌های بشر را نتیجه اعمال بشر و از آثار نوع زندگی انسان و دستپخت و حاصل کار انسان می‌داند مانند آیه 30 سوره شوری و 41 سوره روم.
حسینی خراسانی افزود: از مجموع آیات قرآن و آموزه‌های دینی استفاده می‌شود که اسلام دین دعا و دوا است، اسلام دین تدبیر و توکل است، دین عقلانیت و دیانت است و در شرایط سخت و دشوار مانند موضوع عالمگیر کرونا بحث قرنطینه و دستورالعمل‌های بهداشتی و رعایت فاصله ها در روایات به خوبی دیده شده ضمن اینکه به مسئله دعا و توجه به خدا نیز تأکید شده است.
وی با اشاره به حکمت مصائب و بلایا در زندگی انسان، گفت: فلسفه وجودی بلاها که دستپخت و حاصل رفتار نادرست بشر است این است که بشر در پی این بلاها و مصائب که از جانب خداوند به عنوان عذاب دنیوی متوجه بشر شده است به سمت خدا بازگردد و به عجز و ناتوانی خود اعتراف کند و از مسیر غلطی که در پیش گرفته است دست بر دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که نه تنها معاصی کبیره بلکه برخی از اقبح انواع گناهان که پلیدترین پدیده‌های هستی شناخته می‌شوند و حتی حیوانات مرتکب چنین پدیده‌های پلیدی نمی‌شوند جنبه قانونی می دهند و مایه خجالت همه بشریت است که جنایاتی هول انگیز به نام همجنس بازی در دنیای کنونی جنبه قانونی پیدا می کند.
وی افزود: پیام ویروس کرونا به همه بشریت این است که ای انسان‌ها برگردید به سوی خدا و اعتراف کنید به گناهتان و مسیر خود را به جانب خدا تغییر دهید و به آغوش لطف و رحمت و کرامت خدا بر گردید.

وبینار «بانوان تقریبی» برگزار شد
وبینار «بانوان تقریبی» سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با هدف بررسی معضلات کرونا بر جهان اسلام برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، وبینار «بانوان تقریبی» با سخنرانی بانوان فعال عرصه فرهنگ کشور برگزار شد.
زهرا واحدی، مدیر حوزه علمیه خواهران خراسانی شمالی با اشاره به وحدت مومنانه تصریح کرد: هدف ما در فضای مجازی و حقیقی باید توسعه آموزه های قرآن باشد.
خانم زهرا برهانزهی، معاون آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان به عنوان سخنران دوم تأکید کرد: باید در دنیای پسا کرونا به دنبال تقویت مباحث دینی و علمی باشیم. باید آموزه های دینی را به مردم بگوییم تا بدانند تنها راه رفع مشکلات توکل بر خدا و تلاش و وحدت است.
خانم دکتر ژیلا مرادپور، از اساتید دانشگاه و حوزه استان کردستان سخنران سوم بود که عنوان کرد: انسان براساس قانون تسخیر می تواند با ویروس کرونا مقابله کرده و تأثیرات منفی آن را کمتر کند. برای تسخیر به این ویروس باید به نظر متخصصان عمل کرده و به سخنان آن ها گوش فرادهد.
سخنران چهارم نجیبه شیخی، فعال فرهنگی بود. وی با بیان این‌که اسلام روحیه فداکاری، ایثار و برادری را تقویت می کند، گفت: در شیوع ویروس منحوس کرونا شاهد ایثار جامعه پزشکی و کادر درمان بودیم.
دکتر رویا دیوان بیگی، فعال فرهنگی استان کرمان نیز گفت: کرونا تمدن غرب را به چالش کشاند، در جهان پسا کرونا جهان دیگری وجود خواهد داشت. کرونا تمدن غرب و تمدن اسلامی را مقابل یک دیگر قرار داد و برتری تمدن اسلامی را نشان داد.
خانم آی جمال قورچایی، مدیر حوزه علمیه خواهران آزادشهر به عنوان سخنران دیگر اذعان کرد: کرونا خلأ فرهنگی و اجتماعی را برای ما یادآوری کرد. این بیماری نشان داد که در عرصه فرهنگ سازی کم کاری صورت گرفته است؛ باید در عرصه فرهنگ سازی بیش از پیش اقدام کنیم.
خانم نسرین چنانی، فعال فرهنگی استان بوشهر گفت: یکی از پرسش ها این است که کرونا عذاب الهی است یا آزمایش الهی؟ روایات به ما توصیه می کند وقتی مسلمانی گرفتار مشکلی می شود، مسلمانان دیگر باید به او کمک کنند.
خانم فاضله فاضلی، مدیر حوزه علمیه خواهران تایباد نیز به عنوان سخنران بعدی تأکید کرد: سواد سلامتی سبب می شود افراد کمتر گرفتار بیماری های واگیردار شوند. باید با کمک رسانه های اسلامی به دنبال ریشه کردن ویروس منحوس کرونا باشیم.
خانم فاطمه زهرا حجی پور، مدرس حوزه علمیه خواهران استان خراسان جنوبی بیان داشت: ما نمی توانیم مراسمات معنوی را تعطیل کنیم، به همین دلیل هر چند امکان حضور در مساجد و حسینیه ها نیست ولی می توانیم در خانه نماز جماعت، عزاداری و... را داشته باشیم. می توانیم در خانه ها طرح هر خانه یک مسجد را اجرا کنیم.
خانم خدیجه اسماعیل پور، رئیس اداره سواد آموزی شهرستان بوکان نیز به عنوان سخنران پایانی اظهار کرد: کرونا نخستین بلای عالم و فراگیرترین آن ها نیست. برای نمونه جنگ جهانی خود یکی از بلاهایی بود که سبب کشته شدن 80 میلیون نفر شد.

در وبینار تخصصی بررسی شد؛
ظرفیت‌های حقوقی برای حل مشکلات جهان اسلام
وبینار «بررسی ظرفیت‌های حقوقی برای حل مشکلات جهان اسلام» سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، وبینار «بررسی ظرفیت‌های حقوقی برای حل مشکلات جهان اسلام» برگزار شد.
در این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان این‌که خوشبختانه ستاد مدیریت بحران در کشور ما توفیقات خوبی داشته است، تأکید کرد: پیشنهاد ما برای همکاری بیشتر مسلمانان، ایجاد ستاد فرماندهی مشترک میان کشورهای اسلامی برای مدیریت بحران‌های جهان اسلام است تا بتوانند منابع جهان اسلام را به درستی مدیریت کنند.
خانم دکتر الهام امین زاده، استاد دانشگاه تهران به عنوان دومین سخنران همکاری اقتصادی و فنی میان کشورهای اسلامی را ضرورت دانست و یادآور شد: هماهنگی، همکاری و ارتباط میان کشورهای اسلامی و مسلمانان در زمینه‌های حقوقی، وکالتی و حمایت‌های همه جانبه نسبت به یک دیگر می‌تواند مشکلات اقتصادی، علمی، سیاسی، بهداشتی و... آن‌ها را حل کند.
سومین سخنران دکتر خیرالله پروین، حقوقدان و استاد دانشگاه تهران بود که با اشاره به این‌که کشورهای اسلامی یک امت هستند، یادآور شد: جمهوری اسلامی به دنبال تعاملات عملی با کشورهای اسلامی است. جهان اسلام با چالش‌های مختلفی مواجه است ولی مشکل اساسی نبود وحدت است که دشمنان از آن سوء استفاده می‌کنند.
دکتر کریم نجفی برزگر، دبیرکل شبکه مجازی دانشگاه‌های جهان اسلام به عنوان سخنران چهارم با اشاره به این‌که بحث از وحدت اسلامی از موضوعات مهم قرآنی است، اذعان کرد: استراتژی وحدت از استراتژی‌های مهم جهان اسلام است که جمهوری اسلامی ایران نیز آن را دنبال می‌کند. یکی از سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران نیز در این مسأله بنیانگذاری مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به شمار می‌آید.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سید طه مرقاتی، استاد دانشگاه تهران سخنران پایان نشست نیز تأکید کرد: تنها راه برون رفت از مشکلات وحدت است، نه وحدت در مقام کلام، بلکه در عمل. اکنون مشکلات اقتصادی برای کشور اسلامی پیش می‌آید کدام کشوری باید به او کمک کند؟ چرا نباید بانک مشترک اسلامی داشته باشیم؟ چرا نباید پول مشترک داشته باشیم؟ همه این‌ها نیازمند اقدام است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha