به گزارش ایرنا، شبکه شاد بدو شیوع ویروس کرونا و مجازی شدن آموزش های مدارس با تلاش مدیران و مسئولان وزارت آموزش و پرورش پا به عرصه محیط های محیط های آموزشی نهاد که البته این سرعت عمل جای تحسین دارد.
اما آنچه واضح است، این هست که این ابزار آموزشی با توجه به نوپا و مبتدی بودن دردسرهایی را نیز برای کاربران خود ایجاد کرده است، اشکالاتی که به یقین با تلاش و دقت نظر و البته گذر زمان رفع و این شبکه به بستری هموار و امن برای ارائه نکات آموزشی از سوی معلمان و مربیان و فراگیری آن توسط دانش آموزان خواهد شد.
این در حالی است که اکنون شبکه شاد در ساعاتی از روز با کندی و حتی قطعی روبرو است و شرایط استفاده از آن برای کاربران به صفر می رسد و معلمان را به ناچار راهی فضای جایگزین آن در سایر شبکه های مجازی می کند.
اختلال در پخش صداهای ضبط شده، قطع و وصل، کندی عملکرد از جمله مشکلاتی است که کاربران فضای مجازی شاد را با مشکلاتی روبرو کرده است.
از طرفی والدین که قرار است ساعت ها فرزندان خود را در دنیای بی سر و ته مجازی با وجود خطرات فراوان تنها بگذارند از حضور فرزندانشان در شبکه شاد به منظور پیگیری امور درسی خود احساس رضایت دارند و خواهان رفع مشکلات عدیده این شبکه مجازی هستند.
اما تا رفع شدن مشکلات شبکه شاد باید فضایی به عنوان شبکه جایگزین برای ارائه مطالب آموزشی در فضای مجازی وجود داشته باشد که اخیرا در مورد استفاده از این فضای جایگزین توسط وزارت آموزش و پرورش به معلمان اخطار داده شده است، اخطاری که گوبا به دلیل ورود دستگاه قضایی نمی توان پا از آن فراتر نهاد.
اما سئوال اینجاست، در صورت اجرای مصوبه ممنوعیت استفاده از شبکه های پیام رسان غیرداخلی، تکلیف دانش آموزان در زمان هایی که شبکه شاد با اخلال و مشکل مواجه است چه می شود.
شبکه شاد، امنترین بستر آموزشی است
رئیس اداره حراست آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به وجود آسیب های مختلف در فضای مجازی گفت: شبکه آموزش دانشآموزان با عنوان "شاد"، امنترین بستر آموزشی است.
قاسم بصیری با اشاره به ظرفیت های شبکه شاد افزود: این شبکه آموزشی دائم بروزرسانی شده و به منظور تسهیل فرایند یاددهی - یادگیری قابلیت های جدیدی به آن افزوده می شود.
مشکلات فضای مجازی موجب نگرانی والدین می شود
وی اظهار داشت: اخیرا شاهد بودیم چالش ها و مشکلاتی برای تعدادی از دانش آموزان در بستر پیام رسان های غیر ایرانی به وجود آمد که موجب نگرانی های والدین و اضطراب و ترس دانش آموزان شد، اما به یقین می توان گفت، شبکه شاد، امن ترین بستر آموزشی برای معلمان و دانش آموزان است که امکان هیچ گونه سوء استفاده و تهدیدی در آن وجود ندارد.
رئیس اداره حراست آموزش و پرورش استان کرمان خاطرنشان کرد: نباید فقط درصدد عیب جویی از شبکه شاد که شبکه ای داخلی هست باشیم، بلکه باید کمک کنیم تا نقیصه های احتمالی آن جمع آوری و گزارش داده شود تا مقدمات رفع آن فراهم شود.
بصیری بر پیگیری احراز هویت دانش آموزان و معلمان در شبکه شاد، تاکید کرد و گفت: در آموزش و پرورش شهرستان ها و مناطق استان باید موضوع احراز هویت دانش آموزان با جدیت بیشتری انجام گیرد و ایرادهای زیرساختی آن طی گزارش هایی کتبی به اداره کل ارسال شود.
اجرای ۲۵ بسته تحولی در راستای پویایی بیشتر نظام تعلیم و تربیت است
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: ۲۵ بسته تحولی آموزش و پرورش، مجموعه اقداماتی منسجم برای پویایی بیشتر نظام تعلیم و تربیت است.
احمد اسکندری نسب بر اجرای همه جانبه ۲۵ بسته تحولی آموزش و پرورش تاکید کرد و افزود: اجرای این برنامه ها که برگرفته از راهکارهای سند تحول بنیادین و برنامه زیر نظام های ۶ گانه هستند می توانند نقش تحول آفرینی در راستای بالندگی بیشتر آموزش و پرورش ایفا کنند.
وی با اشاره به سخنانی از شهید محمدعلی رجایی، وزیر وقت آموزش و پرورش، گفت: تربیت انسان، مسئولیت بسیار سنگینی است، آموزش و پرورش صحیح انسان را برای زندگی سالم و حیات طیبه آماده می کند و منشا سعادت و تعالی انسان در آموزش و پرورش است.
نباید به دنبال بهانه تارشی از شبکه شاد بود
مدیرکل آموزش و پرورش کرمان با قدردانی از تلاش فرهنگیان این استان در شرایط سخت همه گیری بیماری کرونا، تصریح کرد: غیرحضوری شدن موقت آموزش ها و تعطیلی مقطعی مدارس نمی تواند بهانه ای برای کم کاری عده ای باشد، زیرا به تعبیر قرآن امانتداری سبب ازدیاد نعمت می شود و کم کاری و خیانت، فقر را به همراه دارد.
اسکندری نسب گفت: در شرایط بحرانی فعلی کشور، افرادی موفق هستند که در برابر مشکلات ایستادگی می کنند، عده ای به جای پرداختن به کار خود فقط به دنبال بهانه تراشی از شبکه شاد و پررنگ کردن ضعف های احتمالی آن هستند که باید نگاهمان را در این خصوص تغییر دهیم و با تکیه بر نقاط قوت کار را پیش ببریم.
وی خاطرنشان کرد: بازدیدهای بهداشتی انجام شده در مدارس استان کرمان گویای اجرای شیوه نامه های بهداشتی مصوب و رعایت قابل قبول موارد بهداشتی توسط دانش آموزان و معلمان است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به تداوم تعطیلی آموزش های حضوری تا ۲۳ آبان ۹۹ گفت: تصمیم گیری در خصوص فعال بودن مدارس یا ۱۰۰درصد بودن آموزش های غیرحضوری بر عهده ستاد ملی و استانی مقابله با بیماری کرونا است.
شبکه شاد فرصتی ناب در نظام آموزشی کشور است
اسکندری نسب گفت: راه اندازی شبکه شاد، یکی از فرصت های ناب در نظام آموزشی کشور است، این شبکه یک شبکه انحصاری، ایمن و رایگان است که مورد تحسین مقام معظم رهبری (مدظله العالی) هم قرار گرفته و امروز قابلیت ها و ظرفیت هایی هم به آن افزوده شده است.
استفاده از پیام رسان های غیرداخلی در آموزش ممنوع است
وی بر ممنوعیت استفاده از پیام رسان های غیرداخلی توسط دانش آموزان و معلمان استان تاکید کرد و گفت: تا قبل از ورود دستگاه های نظارتی، استفاده از آموزش های مجازی باید در بستر پیام رسان های داخلی و شبکه شاد، برای همه مدارس اجرایی شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان خواستار توجه جدی تر مدیران و روسای آموزش و پرورش شهرستان ها و مناطق استان به موضوع احراز هویت در شبکه شاد شد و گفت: انتظار ما این است وضعیت کرمان در زمینه احراز هویت در شبکه شاد قوی تر و با تمام توان دنبال شود.
اسکندری نسب گفت: سخت کوشی و خلاقیت همه کارکنان ستادی و آموزشی در شرایط دشوار کرونایی باید موجب بالندگی استان شود از هیچ کوششی نباید دریغ کنیم و مسئولیت باید از کسانی که نمی توانند وظایف خود را به درستی انجام دهند و متعهد به کارشان باشند، سلب شود.
نظر شما