آثار درخشان سرامیک امروز میراث دیروز است

تهران-ایرنا- معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاحیه نمایشگاه یازدهمین دوسالانه سرامیک آثار درخشان سرامیک امروز را میراث گذشتگان عنوان کرد و گفت: سفال و سرامیک ریشه در فرهنگ و تاریخ ما دارد و نشان دهنده پهنه بسیطی از مردمان کوچه بازار تا هنرمندان عارف و آگاه است که به آن دل مشغول بودند.

 سیدمجتبی حسینی در خصوص افتتاح نمایشگاه یازدهمین دوسالانه سرامیک که عصر روز گذشته در فرهنگسرای نیاوران انجام شد، در فضای مجازی به خبرنگاران گفت: تنوع بازمانده از گذشته، آثار متعدد رنگین و ارزشمند از آثار کاربردی که در خانه ها یافت می شده تا آثار زینت بخش اماکن مقدس، گستره فراگیر هنر سفال و سرامیک را در زندگی جاری ایران نشان می دهد.

هنرمندان جوان کشور توانمند هستند

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: نمایشگاه سفال و سرامیک که بعد از ۹ سال وقفه، کار خودش را مجددا آغاز کرده است به وضوح نشان می دهد که ایران امروز در حوزه هنرمندان به عنوان منابع انسانی هنر و به خصوص هنرمندان جوان کشور توانمند و سرمایه دار است.

وی با بیان اینکه رویکرد این بینال هم هنرمندان جوان بوده گفت: هنرمندانی که با شناخت سنت ها و ارزشهایی که در هنر کاربردی گذشته و هنرهای تزئینی برآمده از سفال و سرامیک با معانی که دغدغه امروز آنهاست توانسته اند آثاری بیافرنند که می تواند مثال زدنی باشد و نشان هنده آینده بسیار درخشانی است که ما می توانیم در این عرصه هنری داشته باشیم.

حسینی تاکید کرد: اگر میراث گذشته با توان امروز را در کنار هم قرار دهیم خواهیم دید که سفال و سرامیک هم از منظر کاربردی و هم از منظر هنری می باید در کانون توجه قرار بگیرد و آثار درخشانی در این هنر پدید بیاید که هم زندگی امروزین ما را با کاربردش زیبا و رنگین کند و هم می تواند معرف فرهنگ، هنر و تاریخ ما در جهان باشد.

هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی نیز در این مراسم که به صورت مجازی برای عموم برگزار شد، با اشاره به عنوان «خودکاوی» در یازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران و ابراز خوشحالی برای افتتاح این دوسالانه پس از ۹ سال، گفت: هیربد همت آزاد و انجمن سفال و سرامیک، تلاش‌های یک ساله برای برپایی این دوسالانه داشتند که از آنها تشکر می‌کنم.

تلاش می کنیم بینال‌های هنری، مجدداً احیا شوند

مدیرکل هنرهای تجسمی گفت: این پایان راه نیست، آغاز راهی است که همه ما تلاش می‌کنیم بینال‌های هنری و بینال‌های هنرهای تجسمی یعنی تخصصی‌ترین بخش هنر در کشور شکل بگیرد و مجدداً احیا شود و امیدواریم در روزهای آینده شاهد برپایی بینال‌های مجسمه و نقاشی خواهیم بود.

وی بیان کرد: علاوه بر این خوشحالی، غمی هم وجودمان را فراگرفته که نمی‌توانیم در روز افتتاحیه میزبان هزاران نفر در نمایشگاه دوسالانه باشیم و علاقمندان شاهد زحمت دوستان هنرمند باشند. البته در روزهای آتی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی امیدواریم بتوانیم با طولانی‌تر کردن زمان نمایشگاه و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، شاهد حضور علاقمندان برای بازدید از نمایشگاه باشیم.

کارکرد اجتماعی دوسالانه فراتر از کارکردهای هنری آن بود

هیربد همت آزاد دبیر یازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران نیز در سخنانی با اشاره به شکل‌گیری این دوسالانه در شرایط سخت اقتصادی و مشکلات اجتماعی ناشی از تحریم‌ها و بیماری کرونا، گفت: برگزاری دوسالانه ملی سرامیک در چنین شرایطی امری غیرمنطقی جلوه می‌کرد اما آن چیزی که انجمن هنرمندان سفالگر ایران و کارگروه اجرایی دوسالانه را مصمم کرد که حتماً این دوسالانه را در زمان مقرر خودش برگزار کنند، کارکرد اجتماعی دوسالانه بود که فراتر از کارکردهای هنری آن است.

وی تاکید کرد: ایجاد فضای شور، امید و نشاط در میان هنرمندان و مخاطبان‌شان، مهمترین دستاورد این دوسالانه است که جز با همدلی و همراهی هنرمندان و مدیران میسر نمی‌شد. امیدواریم بتوانیم در شرایط بهتر و سفیدتر، نقد و تحلیلی از دستاوردهای این دوسالانه را شاهد باشیم.

همت آزاد در پایان گفت: تصور من این است که یازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران، نمایشی از بلوغ یک رسانه و بالندگی هنرمندان آن است.

 افتتاح یازدهمین دوسالانه ملی سرامیک، به جهت رعایت پروتکل های ستاد ملی مبارزه با کرونا تنها با حضور مسئولین و به صورت مجازی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha