جمعیت کیفری کرمانشاه هزار نفر کاهش یافت

کرمانشاه- ایرنا- رییس کل دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به کاهش هزار نفری جمعیت کیفری استان در سال جاری به نسبت سال گذشته گفت: در پایان شهریور ماه ۱۳۹۸ تعداد زندانیان استان پنج هزار و ۶۴۴ نفر بود که در شهریور ماه ۱۳۹۹ این تعداد به چهار هزار و ۶۴۲ نفر کاهش یافته است.

«پرویز توسلی‌زاده» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به برنامه‌ریزی برای کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها، افزود: کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها منوط به همراهی قضات و باور فکری و نظری آنان به استفاده حداقلی از حقوق جزا و استفاده حداکثری از جایگزینی‌های بازداشت و حبس است.
وی اظهارداشت: تشکیل جلسات متعدد با قضات دادسراها، تجدیدنظر، کیفری ۲، انقلاب و کیفری یک و طرح مباحث علمی به منظور متقاعدکردن آنان به استفاده حداقلی از حبس، جایگزین‌های بازداشت و جایگزین‌های حبس از اقدامات این دادگستری برای کاهش جمعیت کیفری بوده است.

وی بااشاره به تلاش برای حصول سازش در پرونده‌ها اظهارداشت: اگر پرونده‌ای منتهی به سازش شود طبعاً بازداشت فرد یا افراد منتفی خواهد بود.

او همچنین از افزایش ۳۶ درصدی اعطای مرخصی به زندانیان در استان در سال جاری خبر داد.

کاهش موجودی پرونده‌های استان کرمانشاه

رییس کل دادگستری استان کرمانشاه گفت: کاهش ورودی پرونده‌ها با استفاده از پیشگیری‌های رشد مدار و سازشی کردن دعاوی، کاهش جمعیت کیفری استان کرمانشاه با استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس باید مد نظر قضات قرار گیرد.

توسلی‌زاده افزود: یکی از مهمترین برنامه‌های دادگستری استان کرمانشاه تلاش برای کاهش موجودی شعب است زیرا هرچه موجودی شعب بالا باشد به همان میزان مراجعین دادگستری بیشتر، اطاله دادرسی ایجاد و افراد به جهت تأخیر در انجام امور قضایی آنان موجبات نارضایتی و بی اعتمادی و کاهش سرمایه اجتماعی آنان ایجاد می‌شود که در نتیجه در سال گذشته بیش از ۱۶ هزار از موجودی دادگستری کسر شده است.

وی تاکید کرد: پرونده‌های معوق در کمترین زمان و به بهترین شکل ممکن باید تعیین تکلیف شوند، چراکه این امر رضایت مراجعین را به دنبال خواهد داشت و این موضوع از اصول مدیریتی و قضایی است.

وی با تاکید بر اینکه پیشگیری از وقوع جرم در کرمانشاه باید باجدیت دنبال شود، گفت: برخی جرایم را باید جدی گرفت چرا که به سادگی از کنار آن عبور کردن می‌تواند برای جامعه خطرناک باشد، هرچند هم پلیس و هم دستگاه قضایی با توجه به اشرافیت خوبی که بر موضوعات دارند برخورد قاطعانه با آنها را در دستور کار داشته و دارند.

او گفت: موضوع بسیار مهمی که باید دستگاه قضایی و پلیس به آن توجه داشته باشند پیشگیری از وقوع جرایم با اقدامات فرهنگی و ارایه آموزش‌های لازم به اقشار مختلف است.

وی یادآوری کرد که ارایه مشاوره‌های مناسب به طور قطع به صلح و سازش در بسیاری از پرونده‌ها منجر می‌شود که البته این کار هم در حال انجام است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.