رئیس شورای اسلامی: طرح‌های تاب‌آوری شهری در اراک مورد توجه قرار گیرد

اراک - ایرنا - رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک با تبریک انتخاب این شهر به عنوان یکی از مناطق تاب‌آور، گفت: تصویب و اجرای طرح‌های مختلف در این خصوص باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

«مرتضی سورانه» عصر دوشنبه در نشست صحن علنی شورای اسلامی کلانشهر اراک افزود: انتظار می‌رود در این راستا برنامه‌ها و طرح‌های مختلفی در صحن شورا  مطرح تا از سوی شهرداری اجرا شود.
وی بیان کرد: تشکل‌های مردم نهاد نقش موثری در توسعه مشارکت‌های عمومی در این راستا دارند و باید از  ظرفیت آنها به خوبی استفاده شود.
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک با تبریک میلاد با سعادت پیامبر (ص) و امام جعفر صادق (ع) گفت: رسول اکرم (ص) برتر  اخلاق نیکو برای بشریت است.
سورانه اظهار داشت: هفته وحدت زمان اتحاد و همدلی است و مسلمانان  باید روز به روز بر وحدت و یکپارچگی خود اضافه کنند.
وی بیان کرد: ۱۳ آبان روز استکبار ستیزی ملت ایران است و این روز امسال به دلیل شرایط کرونایی متفاوت برگزار می‌شود.
یک عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز در این نشست گفت: تاب‌آوری شهری یکی از مقوله‌های مهم در مدیریت شهری است.

 «طوفان محمدی» افزود: طراحی و اجرای برنامه‌های مختلف در تاب‌آوری شهری باید به گونه‌ای باشد که شهر در برابر تنش‌ها و حوادث تاب‌آور باشد.

وی بیان کرد: ساخت و ساز ایمن و سرمایه انسانی در این راستا باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و شورای اسلامی در راستای توفیقات بیشتر این مهم نقش موثری دارد.

این عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک ادامه داد: آموزش و پرورش، بهزیستی، شهرداری و سایر نهادها باید در بحث توفیقات بیشتر تاب‌آوری شهری در کنار یکدیگر قرار گیرند.

دبیر شورای اسلامی کلانشهر اراک  نیز در سخنرانی پیش از دستور این نشست گفت: منشور حسابرسی شهرداری‌ها در راستای بعد نظارتی شوراها و ماده سه دستورالعمل آبان ۹۶ ابلاغی وزیر کشور و مطابق با اصول استقرار نظام مدیریت نوین نهادهای عمومی است.

«ایرج رضایی» افزود: کمیته حسابرسی در راهبری سازمانی نقش موثری دارد، مدیریت ریسک و رویه‌های کنترل داخلی و یکپارچه‌سازی فرآیند انتخاب حسابرس در شهرداری و سازمان‌ها، موسسات و شرکت‌های تابعه و وابسته شهرداری، زمینه ساز بسترهای لازم برای ارتقای پاسخگویی مدیریت شهری به شهروندان و نمایندگان منتخب آنها را فراهم می‌سازد.
وی بیان کرد: کمیته حسابرسی، کمیته ای نظارتی، پایشگر و مشاوره‌ای است که به موجب دستورالمعل نحوه استفاده از خدمات موسسات حسابرسی در شهرداری‌ها، از سوی شورای اسلامی شهر برای انجام مسئولیت‌های مصوب در این زمینه منتخب و استقرار می‌یابد و اصلی‌ترین ماموریت این کمیته انتخاب حسابرس با شرایط احرازی و معرفی به شورا برای انتخاب در صحن رسمی است.

عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین وظایف حسابرس اعلام نتیجه حسابرسی بر مبنای موارد چهارگانه، مقبول، مشروط، مردود و عدم اظهار نظر است و در همین راستا خلاصه‌ای از گزارشات حاصل از حسابرسی موسسات مختلف حسابرسی در سنوات اخیر برای آگاهی عموم تهیه شده است.
رضایی اظهار داشت: گزارش حسابرسی سال ۹۴ شهرداری اراک و سازمان‌های تابعه بیانگر بستانکار بودن حساب های بانکی و مغایرت‌های آنها، اوراق مشارکت پروژه شهید فردین‌پور و حساب‌های دریافتی راکد سالهای قبل، اسناد پرداختی و چک‌های سررسید شده و بلاتکلیف سال‌های ۸۲ تا سال ۹۴، ثبت نشدن حساب شرکت آباد راهان پارس و ثبت نشدن املاک تهاتر شده با شرکت مذکور، ثبت نشدن دارائی‌های ثابت و نامشهود و سرمایه‌گذاری‌های شهرداری اراک، ثبت نشدن وام‌های دریافتی شهرداری بابت تسویه پیمانکاران عمرانی و ثبت نشدن صحیح درآمدها در کدهای مشخص و مغایرت درآمدها در مرکز و مناطق است.

وی گفت: گزارش حسابرسی سال ۹۵ شهرداری اراک نیز مبین، بستانکار بودن حساب‌های بانکی و مغایرت در  اعلام مانده‌ها توسط بانک و صورت مغایرت‌های بانکی، ثبت نشدن صحیح کدهای درآمدی و مغایرت بین درآمد اعلام شده در تفریغ بودجه و مناطق شهرداری، ثبت نشدن صحیح پروژه‌های سرمایه‌گذاری و قدر سهم شهرداری، ثیت نشدن صحیح اموال و املاک شهرداری، تعیین نشدن تکلیف حساب‌های دریافتی و پرداختی شهرداری و رعایت نکردن استاندارهای حسابداری و حسابرسی در ثبت دارائی‌ها و بدهی‌های شهرداری است.

دبیر شورای اسلامی کلانشهر اراک اضافه کرد: حسابرسی سال ۹۶ شهرداری اراک و سازمان‌های تابعه شهرداری نیز بیانگر ثبت نشدن صحیح و ریالی موجودی مواد و کالاهای انبار و اموال شهرداری، ثبت نشدن دارائی‌های ثابت (املاک) در دفاتر مالی شهرداری، وصول نشدن قسمتی از درآمدهای شهرداری طبق بودجه مصوب و مغایرت با تفریغ بودجه، انحراف نامساعد در قسمتی از هزینه ها طبق بودجه مصوب و  مغایرت با تفریغ بودجه، ثبت نشدن صحیح درآمدهای وصول شده و مغایرت فیمابین شهرداری و مناطق، وصول نشدن قسمتی از درآمدهای پیش‌بینی شده در بودجه از قبیل درآمد نوسازی، اصناف و جرائم ماده ۱۰۰ و ۷۷ و پیگیری نکردن موثر برای وصول آن‌ها، تعیین نکردن تکلیف حساب‌های دریافتی و پرداختی راکد از سال‌ها قبل، ارسال نکردن مدارک  اوراق خزانه به پیمانکاران، ارائه نکردن مدارک حدود ۲۴۰ سند اصلاح شده در سیستم حسابداری، ثبت ناصحیح اوراق مشارکت طرح خیابان فردین‌پور در حساب‌ها  و ۱۱ قرارداد بین شهرداری و امور آب برای بهره‌برداری از سدکمال صالح است.

دبیر شورای اسلامی کلانشهر اراک ادامه داد: گزارش حسابرسی سال ۹۷ شهرداری اراک و سازمان‌های تابعه، مبین آن است که استاندارهای حسابرسی و حسابداری در تهیه صورتهای مالی رعایت نشده، املاک و اموال شهرداری  ثبت نشده، درآمدها و مغایرت فی مابین شهرداری مرکز و  مناطق و حساب‌های دریافتی و پرداختی راکد از سالها قبل به صورت صحیح ثبت نشده، قرارداد و مشارکتی فی مابین شهرداری و اداره آب در خصوص  سدکمال صالح پیگیری نشده،  اموال و املاک فروش رفته و تهاترهای انجام شده در دفاتر شهرداری  به شکل صحیح به ثبت نرسیده، ذخیره سنوات کارکنان و کارمندان شهرداری، اسناد دریافتی و سهم شهرداری در پروژه های مشارکتی، اوراق مشارکت پروژه فردین‌پور ثبت نشده و پیگیری برای تسویه علی‌الحساب‌ها و حساب‌های پرداختی راکد از سالهای قبلصورت نگرفته است.

رضایی عنوان کرد: باتوجه به موارد مطروحه ومستندات موجود، تشکیل کمیته‌های ویژه پیگیری بندهای حائز اهمیت وتعیین تکلیف وضعیت موجود با تشویق، ترغیب و در نهایت تنبیه افراد در صورت رعایت نکردن استاندارهای حسابرسی جامع حسابداران باید مورد توجه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: اجرای دقیق مصوبات کمیسیون‌های برنامه و بودجه، حقوقی و کمیسیون اقتصادی املاک و سرمایه‌گذاری و گردشگری از دیگر ضروریات است.

عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک افزود: باید در این خصوص نشستی رسمی با حضور شهردار،  ریاست شورای اسلامی کلانشهر اراک، معاونان شهرداری و اعضای فنی کمیته حسابرسی و هیات رئیسه شورا برای حل این معضل برگزار شود.

کلانشهر اراک مرکز استان است و در این منطقه بیش از ۶۸۰ هزار نفر جمعیت زندگی می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha