سرهنگ ابوالفضل شعبانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این آتشسوزیها با حضور تیمهای علمیات واکنش سریع و با کمک نیروهای اداره کل منابع طبیعی، هلال احمر و افراد بومی و محلی در کمترین زمان ممکن و طی کمتر از پنج ساعت مهار و با اطفای به موقع حریق از بروز خسارت بیشتر و گستردگی آتش جلوگیری شد.
وی ادامه داد: بیشترین علت آتشسوزیها خطای انسانی بوده که به خاطر بیتوجهی و سهلانگاری گردشگران و اغلب در روزهای تعطیل و جمعه رخ داده است و بیشترین آتشسوزی در شهرستانهای درگز، قوچان، تربتجام و نیشابور روی داده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت:به استناد بند "ه" ماده ۱۳ قانون شکار و صید کسانی که عملکرد آنها موجب ایجاد آتش در مناطق تحت حفاظت و چهارگانه شود به ۹۱ روز تا سه سال حبس محکوم میشوند.
شعبانی افزود: از تلفات گونههای جانوری در این تعداد آتشسوزی گزارشی نرسیده و بیشتر، سطوح مرتعی دچار حریق شده است.
وی از شهروندان و گردشگران طبیعت خواست در صورت ورود به عرصههای طبیعی استان، از رها کردن ته سیگار، افروختن آتش در عرصهها، رهاسازی شیشه شکسته، ظروف فلزی و اقدامات مشابه و خطرآفرین خودداری کنند و در صورت مشاهده آتش سوزی مراتب را از طریق سامانه ۱۵۰۴ منابع طبیعی و ۱۵۴۰ محیط زیست یا شماره همراه ۰۹۱۵۹۰۵۵۹۷۰ به اداره های منابع طبیعی،حفاظت محیط زیست و آتش نشانی منطقه اطلاع دهند.
۲۰ درصد مساحت ۱۱۷ هزار و ۷۶۹ کیلومتر مربعی خراسان رضوی زیر پوشش اداره کل حفاظت محیط زیست است و این اداره به ازای هر ۲۵ هزار هکتار یک محیطبان دارد.
مساحت زیستگاههای این استان نیز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است.
خراسان رضوی دارای ۴۱ منطقه چهارگانه و شکار ممنوع شامل ۲۸ اثر ملی طبیعی، پارک ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است.
حدود ۸۰ گونه پستاندار، ۲۸۵ گونه پرنده، دو گونه دو زیست، ۶۸ گونه خزنده و ۲۴ گونه ماهی در طبیعت خراسان رضوی زیست میکنند.
گونههای شاخص حیات وحش این استان شامل بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شکاری، هوبره و کبک است.
نظر شما