به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار معارف ایرنا آیتالله محسن حیدری آل کثیر در وبینار «مبانی و چالش های دینی و معنوی در مواجهه با بلایا و مصائب» گفت: اگر وحدت به معنای کامل آن در جامعه مسلمانان وجود داشت شاهد توطئههای طبیعیسازی روابط با رژیم صهیونیستی نبودیم. اما مقصود از تقریب بین مذاهب اسلامی این است که تفرقه را کنار گذاشته و افکار و آرا را به یکدیگر نزدیک کنیم چرا که بسیاری از اختلافات نتیجه سوء تفاهمهاست.
وی تاکید کرد: تقریب بین مذاهب اسلامی از طریق گفتوگو و گفتمان علمی هدفمند در جوی آرام و برادرانه محقق میشود. اینکه در فضایی اسلامی و صمیمی و برادرانه علما گرد هم آیند تا مذاهبشان را معرفی و از یکدیگر سوال کرده و پیرامون مذاهب دیگران پرسشگری و به تفاهم برسند. بسیاری از اختلافات و سوءتفاهمها نتیجه عدم گفتمان صحیح است و اگر گفتمان صورت بگیرد اختلافات از بین میرود.
حیدری یادآور شد: ما در این زمینه الگوهای برجستهای از علمای بزرگ گذشته و حاضر مانند حضرت آیتالله بروجردی و امام شیخ عبدالحمید سلیم که دارالتقریب مصر به دعوت آنان تاسیس شد و همچنین امام سید عبدالحسین شرفالدین و شیخ سلیم بشری داریم. همین طور امام شیخ محمود شلتوت که فتوای صحت عمل اهلسنت به مذهب اهلبیت(ع) را صادر کرد و همچنین از علمای معاصر رئیس الازهر شیخ دکتر جمعه طیبه که فتوایی مانند شیخ شلتوت دارد.
وی افزود: از دیگر شخصیتهای برجسته تقریبی میتوان به امام خمینی(ره) که هفته وحدت را پایهگذاری کرد و رهبر معظم انقلاب که مجمع تقریب بین مذاهب اسلامی را تأسیس نمود و آیتالله سیستانی که شیعیان را دعوت کرد که اهلسنت را از خود بدانند نه فقط برادران خود نام ببریم.
اختلاف بین مذاهب در دایره عقلی
حجت الاسلام سید احمد موسوی استاد دانشگاه و حوزه گفت: هنگامی که از وحدت اسلامی صحبت می کنیم، به این معناست که درب ها را در برابر دشمن ببندیم و بر ما لازم است بدانیم دشمن امت اسلامی کیست تا در برابر او بایستیم.
وی افزود: ایرادی وجود ندارد، اگر بین مذاهب اختلافاتی وجود داشته باشد، اینکه این مذهب به امری معتقد باشد و دیگری به چیز دیگری معتقد باشد، ولی باید این تفاوتها و اختلافات در یک دایره عقلی باشد، اگر این اختلافات در یک دایره عقلی باشد، هرگز یک مسلمان خون مسلمان دیگر را حلال نخواهد شمرد و همدیگر را تکفیر نمی کنیم. در نتیجه این شعار «همانا مؤمنان برادر هستند پس بین برادرانتان اصلاح کنید» محقق می شود.
این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: مذاهب اسلامی با وجود اینکه مکتب هایی فکری هستند که فقه اسلامی را غنا و عمق می بخشند ولی متأسفانه دخالت استعمار از تفاوت های موجود بین مذاهب مشکلات خطرناکی به وجود آورده است که هدف از آن ویران ساختن کیان امت اسلامی است.
کرونا نشانگر پایان یافتن یک دوره تاریخ و آغاز عصری جدید است
حسن غفوری فرد، عضو اتحادیه جهانی تقریب نهاد احزاب و فعالان سیاسی گفت: به نظر می آید که همه گیری کرونا در حال تبدیل شدن به نقطه عطفی در تاریخ است از این نظر که نشانگر پایان یک دوره در تاریخ و آغاز عصری دیگر به حساب می آید.
وی افزود: به نظر من در مسیر حرکت به سوی یک رکود بزرگ دیگر هستیم. فکر می کنم مهمترین چالش ها و تهدیدهایی که کرونا متوجه سلامت بشریت و صلح و توسعه جهانی کرده است را می توان در چند دسته طبقه بندی کرد. دسته اول به جنبه زندگی اجتماعی انسان ها بر می گردد. تغییرات بزرگی در این جنبه حاصل شده به گونه ای که انسان ها از فرصت دیدن همدیگر و صحبت از نزدیک محروم شده اند. این امر موجب تضعیف زندگی اجتماعی شده و می تواند جوامع را به نابودی بکشاند.
غفوری فرد اضافه کرد: دومین جنبه، شوک بزرگی است که به اقتصاد، صنعت، آموزش و حوزه های معنوی زندگی مردم وارد خواهد شد. در حال حاضر، بخش اعظم مکان های مقدس بسته شده اند. دیگر انسان ها نمی توانند به مساجد، عبادتگاه ها، کلیساها، معابد بروند، حتی برای عبادات معمولی. اگر هر چه سریعتر کاری برای مقابله با این بیماری انجام نشود آمار تلفات روز به روز بالاتر خواهد رفت.
وی ادامه داد: جنبه بعدی به جنگی مربوط است که بین ابرقدرت ها در جریان است و هر طرف سعی می کند طرف دیگر را به خلق این ویروس منحوس متهم کند. ممکن است در نهایت با انسان هایی طرف شویم دچار مشکلات جسمی و روحی جدی اند و سلامت شان با مشکل مواجه شده اند. علت عمده این امر را باید در از دست دادن عزیزان و آسیب های اقتصادی یافت.
نیازمند تأسیس اتحادیه پزشکان امت اسلامی هستیم
آخوند عصام الدین گوکلان، مدرس مدرسه ربانیه چنارلی، تأسیس و مدیریت اتحادیه پزشکان امت اسلامی را گامی مهم و ضروری دانست و یادآور شد: ما به شدت به این اتحادیه و گردهمایی وزرای بهداشت کشورهای اسلامی در آینده نزدیک در کشورهای اسلامی و بخصوص در جمهوری اسلامی ایران نیاز داریم.
وی ادامه داد: تمامی دانشمندان سرزمین های اسلامی، وزرا، سیاستمداران، شخصیت های دیپلمات و به خصوص از خیرین درخواست می کنیم یک اتحاد جهانی میان جوامع اسلامی فراهم آورند و پزشکان امت اسلامی به خصوص در این دوره اهتمام بورزند.
تفرقه امت اسلامی باعث شده رئیس جمهور فرانسه به پیامبر(ص) اهانت کند
آیت الله سیدمحمدعلی موسوی جزائری، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اگر ما متحد باشیم، دیگر اسرائیل نمی تواند مرتکب جنایت شود و فلسطینیان را در تنگنا قرار دهد و یا اینکه رییس جمهور فرانسه به اولین شخصیت خلقت، یعنی پیامبر اسلام(ص) جسارت کند؛ همه این اتفاقات برگرفته از ضعف ماست.
وی افزود: این ضعف سبب شده که دشمنان حس کنند که هیچ قدرتی در برابر آنها نیست تا به مقابله پرداخته و از آنها انتقام بگیرد. اینگونه دشمنان گمان می کنند، آزادند که هر کاری خواستند بکنند. از خداوند متعال برای تمام مسلمانان توفیق مسالت دارم؛ همچنین تنها از مسلمانان می خواهم که متحد شوند؛ متحد شوند، متحد شوند.
موسوی جزائری بیان داشت: اگر مسلمانان یکپارچه و یکدست بشوند، در نهایت خواهند توانست که بر انواع بلایا، سختی ها و مشکلات خود فائق آیند. باید دانست که راه حل، تسلیم در برابر دشمنان اسلام و مسلمین نیست.
سی و چهارمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی از روز پنجشنبه (۸ آبان) مصادف با ۱۲ ربیع الاول به صورت مجازی آغاز به کار کرد و بیش از ۱۶۷ شخصیت برجسته جهان اسلام از ۴۷ کشور و همچنین ۱۲۰ سخنران داخلی به صورت «وبیناری» پیرامون موضوع های کنفرانس به ویژه همکاری های اسلامی در مواجهه با مصایب و بلایا با رویکرد کرونا سخنرانی کردند.
نظر شما