گفت و شنود نمایندگان و مدیران فارس درباره اولویت‌های بودجه ۱۴۰۰

شیراز-ایرنا- نشست مشترک نمایندگان استان فارس در مجلس شورای اسلامی با استاندار فارس و معاونان وی روز چهارشنبه با هدف بررسی فرصت ها و چالش های استان و شناخت اولویت ها در بودجه سال ۱۴۰۰ برگزار شد.

به گزارش دریافتی چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی دفتر نماینده شیراز و زرقان،رییس مجمع نمایندگان استان فارس در مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه تعیین اولویت های استان در بودجه سال ۱۴۰۰ ضرورت دارد، گفت: استفاده حداکثری از بودجه سال آینده و ظرفیت برنامه هفتم توسعه از اولویت های نمایندگان فارس در مجلس است.

ابراهیم عزیزی افزود: برای ۲ موضوع مهم بهره گیری از بودجه ۱۴۰۰ و برنامه هفتم توسعه کشور، باید یک تعامل سازنده میان نمایندگان مجلس و دستگاه‌های اجرایی استان ایجاد شود.
وی ادامه داد: اعضای مجمع نمایندگان فارس در مجلس یازدهم تلاش کردند که خالق شرایط باشند و به همین منظور بیشتر کمیسیون‌های مهم مجلس در اختیار نمایندگان استان است و آنها تنها شنونده موضوعات و طرح ها نیستند.
نماینده شیراز و زرقان در مجلس یازدهم گفت: قریب به اتفاق نمایندگان استان فارس تلاش دارند مسایل مهم، اولویت دار و جدی استان را به دور از حاشیه سازی های بی مورد، دنبال کنند و هماهنگی شایسته میان اعضا موجب شده در طراز مردم خوب فارس در خانه ملت حضور یابند.
عزیزی با بیان اینکه پروژه های بزرگ و محرک استان هدفگذاری شده است، افزود: امروز هیچ کدام از بخش های استان مغفول نمانده و پروژه های بزرگی در حوزه های ریلی، آب، خطوط لوله، برق، صنعت هوایی و غیره با جدیت توسط نمایندگان دنبال می شود.
وی تعامل و هماهنگی میان مجمع نمایندگان و مدیران دستگاههای اجرایی استان را در به ثمر رساندن پروژه ها بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: برگزاری نشست های مشترک میان اعضای مجمع و مدیران دستگاهها به همین منظور است و با همدلی و تعامل می توان روند توسعه استان را سرعت داد.
وی روحیه تعاملی را به معنای مطرح نکردن مشکلات ندانست و افزود: باید با رعایت منطق و هوشمندی همگی برای حل مشکلات اولویت دار استان عزممان را جذب کنیم.
رییس مجمع نمایندگان فارس تمرکز بر روی مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را نیز از اولویت های مجمع عنوان کرد و گفت: از مدیران دستگاهها انتظار داریم تا از ظرفیت وزارتخانه های مربوطه برای جذب سهم استان، بیشتر استفاده کنند.
عزیزی همجنین خواستار برداشتن موانع فراروی بخش خصوصی شد و بیان کرد: با وجود شعارها همچنان بخش خصوصی با موانع بسیاری روبه روست و تا نگاهمان را عوض نکنیم، مشکلات حل نخواهد شد.
وی ادامه داد: مدیران دستگاه‌ها بدانند که فقط با بودجه دولتی نمی توان مشکلات را حل و فصل کرد لذا توجه به بخش خصوصی یک ضرورت است.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اولویت های استان در ماه‌های آینده تا تصویب بودجه کل کشور تاکید کرد: مجمع نمایندگان استان با تعامل با سایر دستگاهها این موضوع را در اولویت قرار خواهد داد تا بتوانیم با همدلی و تعامل سازنده، سهم خوبی را برای استان لحاظ کنیم.


روح الله نجابت نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس نیز در سخنانی در این نشست گفت: روند ابتلا افراد درگیر با کرونا در استان نگران کننده است .
نجابت در ادامه گفت: مردم انتظار دارند که در خصوص بحث پیشگیری کرونا تصمیمات جدی اتخاذ کنیم .
نجابت همچنین افزود : امیر المومنین در خطبه ۳۴ نهج البلاغه میفرمایند سوگند به خدا کسانی که همدیگر را یاری نکنند شکست میخورند. ما در استان فارس حتی اگر یک کار ریشه‌ای و بنیادین هم انجام دهیم ماندگار است اما همه ما درخصوص عقب افتادن های مستمر اقدامات بنیادین و اساسی در این استان باید پاسخگو باشیم.
نماینده مردم  شیراز و زرقان اظهار داشت: در مورد پتروشیمی های استان با توجه به وجود بودجه و ظرفیت ها به اتمام رساندن پروژه و امکاناتی که این طرح برای استان ایجاد میکند به سرانجام نمی‌رسد.
وی افزود: مطلوب است این طرح تا پایان دولت به سرانجام برسد

همچنین استاندار فارس هدف از برگزاری این جلسه را تعامل با نیروهای اثرگذار بر توسعه استان دانست و عنوان کرد: چنین تعاملاتی بی تردید زمینه مناسب را فراهم می کند تا بتوانیم از ظرفیت های موجود برای حل مشکلات ، رفع مشکلات و دستیابی به ارزش های مشترک استفاده کنیم.
پایگاه اطلاع رسانی استانداری فارس به نقل از استاندار فارس افزود: ما باید در کنار نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاه های اجرایی با اولویت بندی امور،  بین منابع محدود و نیازهای نامحدود توازن و تعادل برقرار کنیم.
عنایت الله رحیمی ادامه داد: از ابتدای پیروزی  انقلاب اسلامی تا کنون اقدامات بسیار خوبی انجام شده و کارهای ضروری زیادی نیز باقی مانده که باید انجام شود؛ بنابراین با توجه به محدودیت منابع و پویایی و متغیر بودن نیاز های بشر ، ایجاد تعادل و صلح بین این دو موضوع راهکار اصلی برای تامین نیازها است.
نماینده عالی دولت در استان فارس عنوان کرد: بر اساس برنامه مجموعه مدیریت استان مقرر شده است پروژه هایی با پیشرفت فیزیکی۹۰ درصد تا پایان  سال ۱۳۹۹ و پروژه های دارای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی تا پایان سال ۱۴۰۰ باید تکمیل شده و به بهره برداری برسند.
وی اضافه کرد: همین موضوع در حوزه اقتصادی نیز تکلیف شده که پس از تکمیل برنامه مورد نظر در اختیار نمایندگان نیز قرار می گیرد.
استاندار فارس با بیان اینکه در زمینه تامین اعتبارات از منابع عمومی و بودجه نیز نهایت تلاش  در مجموعه استان به کار گرفته شده است، مقایسه اعتبارات فارس با سایر استان ها را گواه بر این تلاش ها دانست.
وی در ادامه با اشاره به اینکه استان فارس از رشد بسیار خوبی در اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی ها برخوردار است ، افزود: این موضع به معنای این نیست که در سر جمع اعتبارات  از بقیه کشور بهتر هستیم؛ چرا که فارس همواره از یک عقب ماندگی تاریخی در زمینه اعتبارات عمومی برخوردار بوده است.
رحیمی بیان کرد: در چند سال گذشته تلاش کرده ایم با افزایش سالانه چند درصد به این اعتبارت ، از این عقب ماندگی تاریخی فاصله بگیریم و به میانگین کشوری نزدیک شویم.
استاندار فارس با بیان اینکه پیگیری چند پروژه اساسی و بزرگ را شخصا  انجام می دهد، گفت: در نتیجه مذاکرات اخیر با سازمان برنامه و بودجه در هفته گذشته اعتباری بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان برای استان فارس ابلاغ شد.
وی اظهار کرد: بی تردید ثمر بخش بودن پیگیری های مدیریت ارشد استان با همکاری و همراهی نمایندگان مجلس امکان پذیر است و همان گونه که تا کنون از ظرفیت آنها استفاده کرده ایم از این پس نیز به این همکاری برای پیشرفت و توسعه استان ادامه خواهیم داد.
استاندار فارس افزود: از ظرفیت همه نمایندگان استفاده کردم و از این پس نیز استفاده می‌کنم نشست های خوبی نیز با بخش خصوصی در سطح تهران داریم به توافقات بسیار ارزشمندی رسیدیم.
رحیمی با اشاره به اقداماتی که برای تسهیل سرمایه گذاری در استان انجام شده اشاره کرد و گفت: تاکنون بیش از صد مجوز بی نام در حوزه های مختلف صادر شده و سرمایه گذارانی که تقاضای فعالیت در این حوزه ها را داشته باشند می توانند از پروانه آماده بهره برداری استفاده کنند.
طرح هر بنگاه یک اشتغال از دیگر موضوعاتی بود که استاندار فارس به آن اشاره کرد و افزود: این اقدام در حوزه اشتغال بیش از ۳۵ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: همچنین فرمانداران مکلف شده اند حداقل یک بنگاه اقتصادی را فعال کرده و زمینه ایجاد ۲۰۰ فرصت شغلی را فراهم کنند که این طرح نیز بیش از ۱۷ هزار نفر بر مجموعه شاغلین استان افزوده است.
رحیمی بیان کرد: تقویت سرمایه گذاری در استان علاوه بر بودجه دولتی به منابع دیگری همچون فاینانس ها، بانک ها ، بنیاد ها و... نیاز دارد که در این مسیر نیز با همکاری نمایندگان مجلس می توانیم اتفاقات خوبی رقم بزنیم.
استاندار فارس درخصوص مدیریت بیماری کرونا نیز گفت: تصمیماتی که در این زمینه گفته می شود باید با توجه به منافع عمومی و اولویت دادن به سلامت افراد باشد.
وی اقداماتی همچون ایجاد محدودیت در حمل و نقل عمومی ، ایجاد نقاهتگاه ها، افزودن به تعداد تخت های بیمارستانی، استفاده از ظرفیت بیمارستان های خصوصی، کنترل بازار، نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی، ایجاد بستر مناسب برای دورکاری یک سوم کارکنان ادارات را از جمله اقدامات انجام شده در استان فارس با هدف مهار بیماری کرونا دانست و تاکید کرد: راه نهایی پیروزی بر این بیماری همکاری مردم است و زمانی محقق می شود که افراد جامعه به این باور برسند که با بیماری خطرناکی مواجه بوده و باید بر مراقبت ها بیفزایند.
وی عنوان کرد: مجموعه مدیریت استان ، معاونین و مدیران آمادگی دارند در نشست های هفتگی، ماهانه و فصلی جلسات منظم در حوزه های تخصصی و با سرفصل های مشخص و عملیای با نمایندگان برگزار کنند.
استاندار فارس گفت: نظرات و پیشنهادات خود را در باره بودجه ۱۴۰۰ و برنامه هفتم توسعه را به نمایندگان ارائه خواهیم داد.
نماینده عالی دولت در استان فارس درباره پتروشیمی های تاسیس نشده استان نیز گفت: این موضوع باید به توافق نمایندگان برسد و هر آنچه نتیجه این توافق باشد مورد پذیرش ما است.
 وی در ادامه افزود:در موضوع پتروشیمی ها دولت وظیفه تامین خوراک را بر عهده دارد که پس از آغاز و ادامه کار این کار انجام می شود اما خوراک رسانی منوط به این است که سرمایه گذار کار را آغاز کند و پیشرفتی حداقل ۶۰ درصدی داشته باشد.
دکتر رحیمی یادآور شد : اگر نمایندگان به توافق نرسند باید مدیریت استان تصمیمی بگیرد  تا اجازه ندهیم این سرمایه از استان خارج شود.
استاندار فارس از نمایندگان مجلس خواست مشکلات را ابتدا با نیروها و مسئولان مرتبط با آن مطرح کرده اطلاعات صحیح را درباره آن مشکلات کسب کنند چرا که بی شک ابراز نظر بر اساس این اطلاعات بر آرامش عمومی جامعه اثر گذار خواهد بود.
وی همچنین در آغاز سخنان خود  از ضمن تبریک هفته وحدت و هفته فرهنگ عمومی، عنوان کرد: ارتقاء تعالی و کمال هر جامعه متاثر از فرهنگ عمومی است و  فرهنگ عمومی خود از باور داشت ها ، آداب، رسوم، اعتقادات، جهان‌بینی و ایدئولوژی و داشته‌های تمدنی هر جامعه‌ای اثر می پذیرد.
رحیمی با اشاره به اینکه  جامعه ایرانی اسلامی دارای ذخایر بالنده فراوانی جهت شکل دهی و سوق فرهنگ عمومی به سمت کمال و تعالی جامعه انسانی است، خاطرنشان کرد: این داشته ها در قالب ارزش‌هایی همچون اعتقاد به توحید، نبوت، عدالت، معاد و در یک دید تاریخی در باور داشت های پیشینیان در قالب پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک تبلور پیدا کرده  است.
وی گفت: حرکت در مسیر این باور داشت ها و انتقال عالمانه آنها به نسل جدید موجب ارتقاء فرهنگ عمومی می شود.

رحیمی همچنین تحقق آنچه به عنوان گام دوم انقلاب از سوی رهبر معظم انقلاب  که شاه بیت آن خودسازی جامعه پردازی و تمدن سازی است را سبب  ارتقای فرهنگ عمومی دانست.      

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha