علی ابراهیمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میزان گوشت تولیدی عشایر در نیمه نخست پارسال را نیز هزار و ۹۰۰ تن عنوان کرد و گفت: هم اکنون دام عشایر به علت کاهش قیمت آن کمتر به بازار عرضه می شود که این امر موجب افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار شده است.
وی با بیان اینکه گرانی بیش از حد نهاده های دامی کمر عشایر را خم کرده است گفت: تهیه جو به عنوان پرمصرف ترین نهاده مورد نیاز عشایر با قیمت هر کیلویی ۵۰ هزار ریال برای عشایر صرفه اقتصادی ندارد این در حالی است که جو داخلی کمیاب و جو وارداتی فعلا در دسترس عشایر نیست.
ابراهیمی با اشاره به توزیع سه هزار تن جو بین عشایر این شهرستان افزود: این میزان برای ۲ هزار خانوار عشایری با ۱۸۰هزار راس دام سبک بوده که تبدیل به کنسانتره می شود و قرار است به صورت خام مصرف نشود.
وی گفت: هم اکنون کنسانتره هم با توجه به کمبود سایر نهاده ها از جمله ذرت و سویا توسط کارخانه ها تولید نمی شود.
رییس اداره امور عشایری شیروان گفت: تامین جو وارداتی با ارز ۴۲ هزار ریال همانند روال گذشته و هدایت آن به سمت دامداران تولید کننده و عشایر زحمت کش می تواند در این زمینه گره گشا باشد.
وی گفت: اگر عدم تناسب قیمت دام زنده با روند رو به افزایش نهاده های دامی ادامه پیدا کند در آینده منجر به حذف تعدادی از تولیدکنندگان عشایر از گردونه تولید خواهد شد.
ابراهیمی افزود: اگر به مشکلات عشایر به عنوان یک قشر زحمت کش و مولد توجه نشود دامدار تولید کننده و تولید آسیب جدی خواهند دید.
شهرستان شیروان ۲ هزار و ۸۰۰ خانوار عشایری با جمعیتی حدود ۱۵ هزار نفر دارد که در قالب ۹ طایفه ۳۵۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند.
نظر شما