۱۷ آبان ۱۳۹۹، ۱۳:۵۰
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 84101054
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دست دوستی اصناف با کرونا

۱۷ آبان ۱۳۹۹، ۱۳:۵۰
کد خبر: 84101054
دست دوستی اصناف با کرونا

سنندج - ایرنا - چهارشنبه هفته گذشته بود که ستاد ملی مقابله با کرونا، فعالیت گروه‌های شغلی ۲، ۳ و ۴ را در شهرهای پرخطر کشور محدود اعلام کرد که ۶ شهر کردستان هم شامل این محدودیت شدند اما بیشتر واحدهای صنفی و افراد شاغل گروه‌های ذکر شده در سنندج از این قضیه اظهار بی‌اطلاعی کرده و یا نسبت به آن بی‌توجه هستند.

به گزارش ایرنا، از اسفند پارسال که کرونا در ایران شیوع پیدا کرد تا حالا بارها ستاد ملی مقابله با این بیماری اقدام به ایجاد محدودیت‌های ترافیکی و ممنوعیت و محدودیت فعالیت گروه‌های شغلی کرده است بر همین اساس ۱۴ آبان هم اعلام شد گروه‌های شغلی ۲، ۳ و ۴ در شهرهای پرخطر، باید محدودیت فعالیت داشته باشند.

۶ شهر استان کردستان شامل شهرهای سنندج، سقز، مریوان، بانه، بیجار، کامیاران در وضعیت قرمز و حاد و بقیه شهرها هم در حالت هشدار قرار دارند، در سنندج مقرر شد این محدودیت‌ها اعمال شود اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاد و بسیاری از همان مشاغل، بدون توجه به دستورالعمل ابلاغی همچنان در حال فعالیت هستند.

اسماعیل در خیابان امام سنندج آتلیه عکاسی دارد از او راجع به محدودیت‌های شغلی اعلام شده، پرسیدم،  گفت: از این محدودیت‌ها خبر دارم اما تا حالا از اتحادیه یا اداره و ارگانی به ما چیزی اعلام نشده و همه دارند کارشان را دنبال می‌کنند.

او که به شدت از کرونا ضربه خورده و درآمدش تعریف آنچنانی ندارد، ادامه داد: با وجود مشکلات مالی، اگر اتحادیه محدودیت یا تعطیلی را ضروری بداند و آن را اعلام کند، حتما دستورالعمل‌ها را اجرا خواهم کرد.

جلیل نیز در یکی از خیابان‌های نسبتا شلوغ سنندج آرایشگاه دارد او از محدودیت‌های شغلی اعلام شده در رسانه‌ها اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: تا حالا چیزی به نام تعطیلی یا محدودیت از جانب اتحادیه یا دستگاهی به ما اعلام نشده و هم‌ صنفی‌های من هم مشغول بکار هستند و مغازه‌ها باز است.

در جدول گروه‌های شغلی که مقرر شد از چهارشنبه ۱۴ آبان تعطیل شود، چشمم به مشاورین املاک افتاد،  برای اینکه از فعالیت این صنف آگاه شوم سری به خیابان اکباتان سنندج زدم دیدم که همه آنها باز هستند.

از یکی از آنان سوال کردم که از محدودیت‌های شغلی خبر داری که پاسخ داد: بله و پیامکی از طرف اتحادیه به من ارسال شده که از ۱۴ آبان به مدت ۱۰ روز باید فعالیت‌مان را تعطیل کنیم.

پرسیدم که پس چرا به دستور داده شده عمل نمی‌کنید،  گفت: هم صنفی‌های من همه مشغول کار هستند و تعطیل نکرده‌اند، من هم مثل آنها (از شرایط بد اقتصادی و نبود درآمد هم گلایه داشت)، در ضمن بازرسی هم از اتحادیه برای اجرای این دستورالعمل و نظارت بر آن به ما مراجعه نکرده است.

بستنی‌فروشی‌ها هم این روزها با وجود تاکید بر بسته بودن، به راحتی و بدون توجه به محدودیت‌ها فعالیت دارند، صاحب یکی از آنان گفت: ماهانه اجاره سنگینی باید بپردازیم اگر تعطیل کنیم چه کسی نان زن و بچه ما را می‌دهد؟ این را هم اضافه کرد که کسی تا حالا آنها را مجبور به تعطیلی نکرده است.

اینها تنها چند مورد از حرفه‌های گروه‌های شغلی هستند که چهارشنبه هفته گذشته اعلام شد باید فعالیت آنها محدود و یا تعطیل شود که به نظر می‌رسد هیچکس رعایت نمی‌کند و همه مثل قبل مشغول به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

۳۰ هزار واحد صنفی در شهر سنندج فعالیت دارند.

اعلام محدودیت‌ها به اتحادیه‌ها

با رییس اتاق اصناف سنندج راجع به محدودیت‌های گروه‌های شغلی صحبت کردم،  اظهار داشت: ما به تمام اتحادیه‌های گروه‌های صنفی که شامل این محدودیت‌ها هستند، دستورالعمل‌های ابلاغ شده ستاد کرونا را اعلام کردیم و وظیفه آنهاست که بر محدودیت‌ها و تعطیلی ها نظارت کنند.

فرهاد عزت‌پور اضافه کرد: واحدهای صنفی خیابان‌های مرکزی سنندج می‌گویند تا شهرداری دستفروشان را جمع‌آوری نکند ما هم کسب و کار خود را تعطیل نکرده و محدودیت‌های ابلاغی را رعایت نمی‌کنیم.

بی‌رغبتی نسبت به نظارت بر محدودیت‌ها

گویا اتحادیه‌ها هم زیاد تمایلی برای نظارت بر محدودیت‌های اخیر گروه‌های شغلی ندارند و پیگیر اجرای آن هم نیستند. این موضوع را از صحبت‌های ۲ تن از روسای اتحادیه‌ها متوجه شدم.

رییس اتحادیه عکاسان با بیان اینکه محدودیت فعالیت را از طریق کانال‌های تلگرامی به آتلیه‌داران اعلام کرده‌ایم، افزود: به نظرم برنامه‌ریزی انجام شده اصولی نیست چرا که برخی اصناف از جمله عکاسی‌ها و مشاوران املاک که نیاز به تعطیلی آنان نیست در لیست قرار گرفته‌اند.

شهاب ناصری به عدم رعایت مردم و نبود نظارت بر اصنافی مانند آبمیوه‌فروشی و بستنی‌فروشی‌ها اشاره کرد و ادامه داد: وقتی که چنین اصنافی تعطیل نیستند و همه در حال فعالیت هستند، دیگر واحدهای صنفی هم رغبتی برای تعطیلی فعالیت‌شان ندارند.

او با اشاره به اینکه هماهنگی بین دستگاه‌ها، اتحادیه‌ها و کنترل بر فعالیت اصناف وجود ندارد، یادآور شد: مردم در شرایط سخت اقتصادی قرار دارند و حاضرند جانشان را به خطر بیندازند به شرط اینکه درآمد روزانه خود را کسب کنند، بنابراین با این اوضاع واقعا امکان نظارت و برخورد شدید با عکاسان و اصرار بر تعطیلی کسب و کار آنان میسر نیست.

رییس اتحادیه آرایشگران سنندج هم گفت: ما از طریق سایتی که داریم، محدودیت‌های ابلاغی را به واحدهای زیرمجموعه اعلام کرده‌ایم اما بسیاری رعایت نمی‌کنند.

رئوف غریبی اضافه کرد: وضعیت معیشتی و شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که نمی‌توان آنان را مجبور به تعطیلی فعالیت کرد، البته اتحادیه در این زمینه قدرت اجرایی ندارد.

۴۳۰ آرایشگاه مردانه به صورت قانونی و حدود ۱۰۰ آرایشگاه نیز به صورت غیرقانونی در سنندج فعالیت دارند.

رییس اتحادیه رستوران داران، تالارهای پذیرایی و اماکن عرضه غذای سنندج اما گویا در این زمینه جدی‌تر عمل کرده است،  او گفت: در حال حاضر یک هزار واحد صنفی زیر مجموعه این اتحادیه فعالیت دارند و از ۴۵ روز قبل از اعمال محدودیت‌های اخیر به صورت بیرون‌بر فعالیت می‌کنند.

منصور خوش‌ابرو اضافه کرد: قهوه‌خانه‌ها و سفره‌خانه‌ها تعطیل هستند اما این اصناف اگر هم فعال باشند فقط به صورت بیرون‌بر فعالیت دارند و عرضه چای هم ممنوع است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۶ هزار نفر شاغل در واحدهای صنفی زیرمجموعه این اتحادیه در سنندج بر اثر شیوع کرونا بیکار شده‌اند، ادامه داد: با این وجود، در صورت بی‌توجهی واحدهای صنفی زیرمجموعه به پروتکل‌های بهداشتی، با آنان برخورد و اقدام به پلمب واحد صنفی خواهیم کرد.

بیشتر واحدهای صنفی سنندج محدودیت‌ها را رعایت نمی‌کنند

جانشین رییس ستاد مقابله با بحران فرمانداری سنندج هم گفت: بیشتر واحدهای صنفی این شهر علیرغم تذکرات مکرر و تهدید به تعطیلی، محدودیت‌های بهداشتی و کرونایی را رعایت نمی‌کنند.

منصور مولانایی با اشاره به اینکه سه اکیپ صبح و عصر بر اصناف نظارت می‌کنند اما بعضی از اصناف همکاری لازم با ناظرین را ندارند، افزود: فعلا سعی کرده‌ایم با راهنمایی و تذکر تعداد بیشتری از اصناف را مجاب به رعایت محدودیت‌ها کنیم تا مغازه‌ای پلمب نشود.

وی یادآور شد: از مردم هم انتظار داریم با رعایت توصیه‌های بهداشتی سعی کنند بیشتر در خانه بمانند و خریدهای غیرضروری را به آینده موکول کنند.

جانشین رییس ستاد مقابله با بحران فرمانداری سنندج اضافه کرد: سنندج جزو شهرهای پرخطر است که محدودیت‌ها برای گروه‌های شغلی ٢، سه و چهار اعمال می‌شود و تنها مشاغل گروه‌های اول موظف به ارائه خدمات هستند و محدودیت‌های جدید شغلی در این شهر تا جمعه ٢٣ آبان ادامه خواهد داشت.

جدی نگرفتن دستورالعمل‌ها و افزایش قربانیان

جدی نگرفتن توصیه‌های قانونی مصوبات ستاد ملی کرونا باعث شده تا این روزها ضمن آمار رو به رشد مبتلایان و قربانیان، فشار بر جامعه پزشکی و درمانی کشور در مقابله با بیماری کرونا بیشتر شود که قطعا کار را برای مردم و کادر درمانی سخت خواهد کرد.

بطور قطع افزایش آمار مبتلایان به کرونا، بی‌تفاوتی مردم نسبت به رعایت توصیه‌های بهداشتی و نادیده گرفتن محدودیت‌ها، جز اضافه شدن به آمار قربانیان و داغدار شدن تعداد بیشتری از خانواده‌ها، نتیجه‌ای به دنبال نخواهد داشت.

دستگاه‌های مسوول از جمله فرمانداری، بهداشت، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف و اتحادیه‌ها نیز باید جدی‌تر از گذشته با افراد و اصناف متخلف برخورد کنند، چراکه در شرایطی که کرونا به اوج خود رسیده، بی‌تفاوتی به رعایت دستورالعمل‌ها جایز نبوده و قابل جبران نیست.

براساس سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون ۶۶۳ هزار و ۸۰۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۲۴ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۳۷ هزار و ۴۰۹ نفر رسیده است.

آمار بستری شدگان این بیماری در کردستان ۸۰۵ نفر است و در حال حاضر ۸۷ نفر بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه(ICU) بستری هستند و تاکنون ۷۲۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha