به گزارش ایرنا، «پیروز حناچی» روز شنبه در مراسم بهره برداری از فاز دوم سامانه پیشبینی و هشدار سیل و سامانه پیشبینی یخبندان گفت: موضوع اصلی که امروز بخشی از سناریو پیشبینی حادثه پایتخت است مربوط به دو بحران اصلی شناحته شده تهران سیل و زلزله است که در طول تاریخ نیز خسارات زیادی را وارد کرده است.
وی افزود: از شهرری که در روزگاری بیش از ۷۰۰ هزار نفر جمعیت داشته در قرن چهارم بر اثر فعال شدن گسل ری چیز زیاد باقی نمانده است و همچنین از دهه چهل نیز سیلهای شدیدی را در تهران تجربه کردهایم و سامانههای هشدار این آمادگی را در سطح شهر به وجود میآوردند که حوادث قدری زودتر از آنچه که خسارت ایجاد کنند، شناسایی شوند.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رونمایی از فاز دوم سامانه پیش بینی و هشدار سیل و زلزله در پایتخت گفت: در درجه اول دستگاههای امدادی و در درجه بعد دستگاههای زیربنایی به آمادگی سریعتر میرسند چرا که قطع بهموقع برق و آب و گاز از حجم خسارت به شدت میکاهد زیرا در مواردی تلفات ناشی از آتشسوزی بعد از زلزله بیش از خود زلزله بودهاست.
به گفته وی، در شرایط سختی به سر میبریم و از همکارانمان که در این شرایط سخت تحریمی این امر را فراموش نکردند تشکر میکنم و امیدواریم بتوانیم این سنسورها را به ۲۰۰ عدد برسانیم.
حناچی با اشاره به اینکه موضوع تابآوری شهری یکی از موضوعات مهمی است که همه شهرهای دنیا در دستیابی به آن تلاش میکنند، گفت: شناسایی بحرانها محتمل برای شهرها در خصوص تهران، که زلزله اصلیترین آنهاست و سیل با توجه به ۷ روده دره در کوهپایه البرز و یخبندان با توجه به تغییرات آب و هوایی موضوعیت بیشتری پیدا کردهاند.
شهردار تهران با بیان اینکه آمادگی در برابر ۳ بحران از وظایف مدیریت شهری است گفت: در سال ۱۹۹۵ در دنیا در زمینه زلزله تحولی را در شیوه برخورد به وجود آور چون زلزله ۳۰ ثانیه ژاپن با ۷.۳ دهم ریشتر که زلزلهای شهری بود تعداد تلفات بعد از زلزله با خود آن برابری میکرد و علی رغم آمادگی، ژاپنیها غافلگیر شدند و بعد از آن اتفاقات مهمی در دنیا رخ داد و تجربه کسب شد.
وی در خصوص آمادگی در برابر سیل در شهر تهران نیز اظهار داشت: اقدامات خوبی صورت گرفت، شاید نگرش تغییر کرده باشد اما تلاش شده به ۳ کانال اصلی منتقل شود.
حناچی ادامه داد: هفته گذشته هم اقداماتی در این زمینه صورت گرفت و در آینده هم ادامه دارد تا دیگر شاهد سیلهای دورهای نباشیم.
به گفته وی، سامانه هشدار زلزله مهم است از آن جهت که امواج اولیه موسوم به پی که خسارات کمتری دارند میتوان آمادگی ایجاد کند.
حناچی با اشاره به اینکه بخشی از انتقال سوخت تهران از طریق خطوط لوله انجام میشود و برخی میگویند این سیستم را جمعش کنیم اما معتقدم جمع آوری آن عوارضی دارد و باید آمادگی داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه نگه داری سیستمها هشدار هم بحث مهمی است، تاکید کرد: امیدواریم با تغییرات مدیریت شهری این کار دنبال شود.
شهردار تهران، موضوع یخبندان را هم مساله مهمی برای تهران برشمرد که از طریق این سنسورها زمینه ایجاد آمادگی را فراهم میکند.
مراسم رونمایی و بهرهبرداری از فاز دوم سامانه پیش بینی و هشدار سیل و زلزله و سامانه پیش بینی یخبندان بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
همچنین از سه کتاب پهنههای گسلی شهر تهران، شناسایی زمین لغزشهای شهر تهران و سازندهای آبرفتی شهر تهران که از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران منتشر شده، در این مراسم رونمایی شد.
مراسم رونمایی و بهرهبرداری از فاز دوم سامانه پیش بینی و هشدار سیل و زلزله و سامانه پیش بینی یخبندان بصورت ویدئو کنفرانس در حال برگزاری است.
نظر شما