به گزارش ایرنا، «اسماعیل نجار» امروز -شنبه- در مراسم بهرهبرداری از فاز دوم سامانه پیشبینی و هشدار سیل و سامانه پیشبینی یخبندان با بیان اینکه بهرهبرداری از سامانهها و سنسورهایی که امروز انجام شد در جهت افزایش تابآوری کلانشهر تهران است، گفت: باید طی هماهنگی با وزارت ارتباطات، اطلاعات لازم را به محض وقوع حادثه از طریق تلفنهای همراه در اختیار مردم گذاشت تا از زمانی که دارند استفاده و تا حد ممکن خود را از مخاطرات احتمالی نجات دهند.
وی تصریح کرد: سیل بحث دوم در تهران است و با تغییرات جوی که در دنیا، کشور و تهران رخ داده و منجر به این شده که تغییر اقلیم بارش و زمان و پراکنش بارش را تغییر دهد و شاهد مشکلات امروز هستیم، در نتیجه باید با تمام توان از علم و تواناییهای علمی بهره بگیریم و در جهت کاهش هزینههای جانی و مالی گام اساسی برداریم.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: استفاده از این اطلاعات برای همه دستگاههای اجرایی است و تقاضا میکنم از نگاه بخشینگری خارج شویم و بتوانیم از اطلاعات همدیگر در جهت کاهش خسارت جانی و مالی استفاده کنیم.
همچنین رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در این باره گفت: سه مرحله از پروژههای مربوط به سامانه های پیشبینی و هشدار سیل، یخبندان و زلزله شامل پیادهسازی مدلهای پیشبینی سیل و یخبندان، ۴ ایستگاه برف سنجی در مناطق شمالی تهران و ۲۲ ایستگاه شتابنگار جدید زلزله امروز مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
رضا کرمی محمدی با اشاره به احداث و راه اندازی ۱۰ ایستگاه باران سنج حوضههای شمال تهران در سال گذشته گفت: سامانه نسل ۴ پیشبینی و هشدار سیل آبریز شمال تهران با همکاری پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از طریق اجرای روشهای همادی پیش بینی هواشناسی و شبیهسازی هیدرولوژیکی طراحی و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
وی ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به نیاز شهر تهران به برنامههای ویژه مدیریت و کنترل برف و یخبندان، ۴ ایستگاه جدید برف سنجی با هدف آمادگی برای مقابله با یخبندان در مناطق شمالی تهران نصب شده است که بر اساس آن پایش برخط ارتفاع برف و برنامهریزی برای بکارگیری تجهیزات و خدمات مقابله انجام میشود.
کرمی محمدی با اشاره به طرح پایلوت سامانه هشدار سریع زلزله مشتمل بر ۴ ایستگاه شتابنگاری که در سال ۹۲ در بخش شرقی گسل مشاء با همکاری جایکا اجرا شده بود، گفت: در ادامه تکمیل این پروژه خرید ۲۲ دستگاه شتابنگار جدید زلزله از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و عملیات احداث و تکمیل و راه اندازی تجهیزات پایشی این سامانه به منظور تجزیه و تحلیل اولین سیگنال های دریافتی از زلزله بر روی گسلهای اصلی اطراف شهر تهران به پایان رسیده که مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
به گفته وی، با بهره برداری از سامانه های جدید میتوان با برنامه ریزی مناسب در بخش پیشگیری و مقابله از بروز خسارت های اقتصادی و اجتماعی در شرایط بحران های ناشی از زلزله، سیل و یخبندان تا حد زیادی جلوگیری کرد.
مراسم رونمایی و بهرهبرداری از فاز دوم سامانه پیش بینی و هشدار سیل و زلزله و سامانه پیش بینی یخبندان بصورت ویدئو کنفرانس در حال برگزاری است.
همچنین از سه کتاب پهنه های گسلی شهر تهران، شناسایی زمین لغزشهای شهر تهران و سازندهای آبرفتی شهر تهران که از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران منتشر شده، در این مراسم رونمایی شد.
نظر شما