مرتضی نوریان روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت ۲۸ هزار و ۳۷۰ نفر برای اهدای خون مراجعه کردهاند که این تعداد نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۵ درصد کاهش داشته است ضمن اینکه مقایسه تعداد مراجعه کنندگان در مهرماه سال جاری نیز کاهش ۱۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه روند اهدای خون در هفته های اخیر نزولی بوده است ادامه داد: میزان اهدا نسبت به کل جمعیت در بازه هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک درصد و تعداد اهدا کننده مستمر در این مدت نیز ۴.۶ درصد کاهش داشته است.
مدیرکل انتقال خون قم اظهار داشت: از ۲۳ هزار و ۳۱۱ شهروند نوعدوستی که در هفت ماه امسال موفق به اهدای خون خود شدند، حدود ۵۸ درصد آنها ازجمله اهداکنندگان مستمر بودهاند.
نوریان با اشاره به افزایش اهداکنندگان خانم در این استان افزود: ۹۴۲ نفر از بانوان استان در هفت ماه امسال موفق به اهدای خون شدند که این آمار ۴ درصد از کل اهدا کنندگان را شامل می شود و این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲ دهم درصد رشد را نشان می دهد.
مدیرکل انتقال خون قم اظهار داشت: از ابتدای فروردینماه تا پایان مهرماه سال جاری ۳۳ هزار و ۹۹۱ واحد خونی به بیمارستان های استان و هفت هزار و ۵۳۸ واحد نیز به شبکه خون رسانی کشور ارسالشده است.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت ذخیره خون استان بهصورت لحظهای پایش میشود، گفت: به دلیل اینکه زمان ماندگاری خون محدود است، امکان ذخیره خون در مدت طولانی وجود ندارد به همین دلیل باید اهدای خون بهصورت مرتب و مستمر صورت گیرد.
نوریان با اشاره به اثربخشی پلاسمای اهدایی بیماران بهبودیافته کرونایی در درمان بیماران مبتلا به این بیماری گفت: با مثبت ارزیابی شدن پلاسمادرمانی در بهبود بیماران مبتلا به کرونا، جمع آوری پلاسمای خون بیماران کرونایی بهبود یافته توسط سازمان انتقال خون در دستور کار قرار گرفت.
وی اظهار داشت: از ابتدای اجرای طرح اهدای پلاسمای بیمارای بهبودیافته کرونایی تا کنون ۱۴۰ بیمار بهبودیافته قمی پلاسمای خون خود را اهدا کرده اند.
مدیرکل انتقال خون قم با تأکید بر اینکه خون و فرآوردههای آن جایگزین مصنوعی ندارد افزود: با توجه به نیاز مستمر بیماران مختلف ازجمله بیمارانی دیالیزی و تالاسمی و مجروحان ناشی از تصادفهای رانندگی، از مردم نوعدوست استان که از سلامت برخوردار هستند، درخواست داریم تا این بیماران را در این ایام تنها نگذارند.
نوریان ادامه داد: توصیه و درخواست ما به اهداکنندگان و مردمی که از سلامت برخوردار هستند و علائم بیماری ندارند، این است که جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون قم مراجعه و نسبت به اهدای خون اقدام کنند.
مدیرکل انتقال خون قم با تأکید بر رعایت مسائل بهداشتی در مراکز انتقال خون این استان گفت: این مرکز بهصورت مستمر ضدعفونی و گندزدایی میشود ضمن اینکه پیش از ورود اهداکنندگان، وسایل مراقبتی فردی شامل دستکش و ماسک نیز در اختیار آنان قرار داده میشود.
وی با تأکید بر لزوم به همراه داشتن کارت ملی توسط داوطلبان اهدای خون، افزود: تمام افراد بالای ۱۸ سال که از سلامت کامل برخوردار بوده و هیچگونه علامتی از آنفلوانزا یا سرماخوردگی ندارند، امکان اهدای خوندارند.
نظر شما