بهبود فضای کسب و کار کلید رونق سرمایه‌گذاری در ایلام

ایلام - ایرنا - سرمایه‌گذاران به دنبال جایی هستند که بهترین فضای کسب و کار را داشته باشد بنابراین بهبود فضای کسب و کار رونق سرمایه‌گذاری و اشتغال را به دنبال دارد.

به گزارش ایرنا، کشور ما دارای افراد جوان و پویای بسیاری است که درصدد راه‌اندازی کسب و کار هستند اما بیشتر آن‌ها ایده‌های زیادی برای کسب و کار ندارند.

محیط مساعد کسب و کار به عنوان یکی از عوامل اصلی و موثر بر رشد اقتصادی و تولید کالا و خدمات به شمار می‌رود و مهمترین عامل برای جذب سرمایه در یک منطقه، وضعیت مناسب شاخص فضای کسب و کار آن منطقه است.

برای داشتن محیط کسب و کار مناسب دولت‌ نیز باید از این حوزه با نظارت و تسهیل در این فضا حمایت لازم را انجام دهد.

در کشور ما بسیاری از شرکت‌ها متعلق به دولت هستند که اگر دولت در زمینه بهبود فضای کسب و کار اقدام کند گام مهمی در راستای جهش تولید برداشته است.

۲ طرح مهم اشتغال فراگیر و اشتغال روستاییان باهدف ایجاد فرصت‌های شغلی بخصوص برای جوانان و دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها در فضای اشتغال‌پذیری نقش موثری در رونق اقتصادی کشور و به تبع آن استان ایلام داشته است.

استان ایلام نیز بواسطه شرایط جغرافیایی ظرفیت ایجاد کسب و کار در حوزه‌های مختلف را دارد.

از جمله ظرفیت ایلام برای ایجاد کسب و کار حوزه صنایع‌دستی است که در صورت فراهم بودن شرایط مناسب شاهد افزایش بیش از پیش تولید صنایع‌دستی و درآمدزایی و توسعه اقتصادی استان خواهیم بود.

طرح کارورزی نیز از دیگر طرح‌هایی است که در بهبود فضای کسب و کار موثر است، این طرح به منظور افزایش اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی از طریق انتقال مهارت و تجربه در محیط کار و ایجاد انگیزه کارآفرینی و کسب و کار در دانش‌آموختگان در استان اجرا شده است.

این طرح مشوق‌های ویژه‌ای برای اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی ایلام ایجاد کرده و مشوق‌های بیمه کارفرمایی و یارانه دستمزد از جمله سیاست‌های بازار کار است.

این طرح‌ها اقدام دولت برای تحرک بخشیدن به بازار اشتغال است که با توجه به ظرفیت موجود در ایلام امیدواری برای ورود افرادی که دارای ایده های کسب و کار هستند به بازار را افزایش داده است..

ایلام جزو سه استان برتر کشور در کاهش نرخ بیکاری است

استاندار ایلام از کاهش نرخ بیکاری استان در تابستان امسال خبر داد و گفت: این استان از رتبه هفت کشور به رتبه سوم کاهش بیکاری کشور ارتقا یافته است.

قاسم سلیمانی‌دشتکی اظهار داشت: در آخرین گزارش رسمی مرکز آمار نرخ بیکاری استان ایلام را ۶.۲ درصد اعلام کرده است که این میزان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته که ۸.۷ درصد بود ۲.۵ دهم درصد کاهش پیدا کرده است. 

وی به مقایسه وضعیت بیکاری استان به نسبت سه ماهه بهار سال جاری پرداخت و افزود: در حالیکه در سه ماهه بهار امسال نرخ بیکاری استان ۶.۵ درصد بود در سه ماهه تابستان امسال با ۰.۳ دهم درصد به ۶.۲ دهم درصد کاهش پیدا کرده است.

سلیمانی‌دشتکی نرخ بیکاری استان در تابستان سال جاری را ۳.۳ دهم درصد پائین تر از میانگین کشوری اعلام کرد و گفت: درحالیکه میانگین نرخ بیکاری کشور در سه ماهه تابستان امسال عدد ۹.۵ را نشان می‌دهد این عدد در استان ایلام ۶.۲ دهم درصد است.

وی افزود: در حالیکه وضعیت نرخ بیکاری میانگین کشوری از ۱۰.۵ در تابستان سال گذشته به ۹.۵ در تابستان امسال یک درصد کاهش را نشان می دهد در استان ایلام این وضعیت از ۸.۷ به ۶.۲ دهم درصد بوده که ۲.۵ دهم درصد کاهش را نشان می دهد و این نشان دهنده روند مطلوب تر کاهش بیکاری در استان به نسبت میانگین کشوری است.

استاندار ایلام تاکید کرد: نرخ بیکاری استان ایلام از که ۱۷.۶ درصد قبل از دولت تدبیر و امید به ۱۲.۶ دهم درصد در پایان دولت یازدهم رسیده بود امروز در سه ماهه تابستان سال جاری به ۶.۲ دهم درصد کاهش پیدا کرده و از رتبه ۳۱ کشور در قبل از دولت یازدهم به سوم بهبود وضعیت بیکاری کشور در دولت دوازدهم رسیده است.

۱۵۱ جواز تاسیس واحد صنعتی در ایلام صادر شد

 معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام گفت: ۱۵۱ جواز تاسیس واحد تولیدی و صنعتی امسال در نقاط مختلف این استان صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۲ درصد رشد دارد.

ولی باج اظهار داشت: این تعداد جواز تاسیس‌ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه‌گذاری سه هزار و ۷۳۸ میلیون ریال با پیش بینی اشتغال سه هزار و ۶۶۴ نفر صادر شده ‌است.

وی افزود: در این مدت ۲۳ پروانه بهره‌برداری با سرمایه‌گذاری سه هزار و ۹۷۶ میلیون ریال و اشتغالزایی ۱۶۲ نفر صادر شده است.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام یادآور شد: تعداد جوازهای تاسیس صادره نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۲ درصد رشد داشته و در زمینه حجم سرمایه گذاری و پیش بینی اشتغال نیز به ترتیب رشد پنج و ۲ برابری صورت گرفته است.

وی با اشاره به راه اندازی مرکز فوریت های بررسی مشکلات واحدهای تولیدی و طرح های سرمایه گذاری گفت: در این مرکز مشکلات واحدهای تولیدی و طرح های سرمایه گذاری در بخش تامین مواد اولیه، صدور مجوزها یا موانع ناشی از تداخل قوانین و مقررات که منجر به عدم تحقق اهداف مورد نظر تولیدکنندگان شده است، بررسی و مرتفع می گردد.

سه هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی در ایلام پرداخت شد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام گفت: در ۶ ماهه نخست امسال سه هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی به چهار هزار و ۶۳۶ طرح در استان پرداخت شد.

شکراله شیرخانی اظهار داشت: این طرح ها در ایلام برای هفت هزار و ۷۳ نفر اشتغال ایجاد کرده است.

وی افزود: همچنین در این مدت ۱۸۴ مجوز مشاغل خانگی برای متقاضیان صادر شده و به ۱۰۴ فقره پرونده نیز با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.

شیرخانی یادآور شد: ۹۶۱ میلیارد ریال تسهیلات کرونا به ۱۱ هزار و ۴۱۴ واحد کسب و کار آسیب دیده از کرونا پرداخت شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام اظهار داشت: همچنین ۲ هزار و ۳۵۱ فارغ التحصیل دانشگاهی در طرح کارورزی جذب واحدهای کسب و کار شده اند.

شیرخانی به طرح یارانه دستمزد اشاره کرد و گفت: کارفرمایانی که کارگاهی جدید تاسیس می کنند به محض دریافت کد کارگاهی می توانند از خدمات یارانه دستمزد که ۳۰ درصد حقوق اداره کار است و به حساب کارفرما واریز می شود بهره مند شوند.

وی افزود: تاکنون قرارداد ۳۴۰ نفر جهت بهره مندی از یارانه دستمزد در استان منعقد شده است.

شیرخانی ادامه داد: در این مدت ۴۶۵ نفر از طریق دفاتر کاریابی غیردولتی به واحدهای خصوصی و تعاونی معرفی و جذب شده اند.

سه هزار و ۲۹۵ تعاونی در ایلام فعال است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام گفت: سه هزار و ۲۹۵ شرکت و اتحادیه تعاونی در ۱۴ رشته در استان فعالیت می کنند.

شیرخانی اظهار داشت: رشته هایی که تعاونی های استان در آن فعال هستند شامل کشاورزی، صنعت، خدمات، فرش دستباف، اعتبار، مسکن، تامین نیاز مصرف کنندگان، تامین نیاز تولیدکنندگان، تامین نیاز صنفی، تولیدی-توزیعی، معدن، حمل ونقل، سهام عدالت و عمرانی است.

وی یادآور شد: این تعاونی ها با عضویت ۶۹۸ هزار و ۸۵ نفر (با احتساب اعضای تعاونی های سهام عدالت) تشکیل و ثبت شده و اشتغال پیش بینی شده در قالب این شرکت ها و اتحادیه های تعاونی نزدیک به ۲۶ هزار و ۴۲۷ نفر است.

وی افزود: ۲۰ درصد کل تعاونی های استان را زنان تشکیل می دهند و از مجموع تعاونی های ثبت شده ۶۷۴ تعاونی زنان هستند که این تعاونی ها هم اکنون فرصت اشتغال بیش از پنج هزار و ۴۰۰ نفر را دارند.

شیرخانی یادآور شد: تعاونی و اتحادیه سهام عدالت به عنوان اولین تعاونی های نوع جدید با عضویت نزدیک به ۵۸۰ هزار نفر تشکیل شده اند که با تقسیم سود سهام در آینده نزدیک شاهد به ثمر نشستن یکی از اهداف تشکیل این تعاونی ها خواهیم بود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام گفت: چهار تعاونی فراگیر ملی در سطح استان با عضویت ۷۰ درصدی سه دهک پایین درآمدی با هدف فقرزدایی از طریق ایجاد اشتغال، بهبود وضعیت شغلی، بهبود وضع معیشتی یا تلفیقی از آنها با عضویت ۳۱۳ نفر و اشتغال بیش از ۶۰ نفر در استان تشکیل شده است.

شیرخانی افزود: ۸۵ تعاونی های مسکن مهر در سطح استان فعال هستند و واحدهای ساخته شده تحت نظارت این تعاونی ها هشت هزار و ۱۹۰ واحد است که از این تعداد پنج هزار و ۲۳۷ واحد تحویل متقاضیان شده و ۲ هزار و ۹۵۳واحد مسکونی نیز در دست ساخت است و متوسط درصد پیشرفت فیزیکی این واحدها ۸۹ درصد است.

وی یادآور شد: در راستای اجرای سیاست های دولت وحمایت از مرزنشینان ۱۵ شرکت و یک اتحادیه تعاونی مرزنشین در شهرستان های مهران، دهلران، ملکشاهی و بخش مرکزی ایلام تشکیل شده است که از این تعداد به علت مشکلات متعدد، تنها هشت تعاونی فعال مشغول ارائه خدمت به اعضای خود هستند.

شیرخانی اضافه کرد: طی پنج سال گذشته با جذب سهمیه ارزی، ۹۶ هزار و ۳۶۸ هزار دلار کالا به کشور عراق صادرات داشته و منافع حاصله در بین سهامداران توزیع شده است.

وی تصریح کرد: از ابتدای فعالیت بخش تعاون در استان تاکنون ۲ هزار و ۷۵ طرح تعاونی از تسهیلات اعتباری بخش تعاونی استفاده کرده اند که این طرح ها با اخذ بیش از ۲ هزار و ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات توانسته اند ۱۵ هزار و ۶۹۲ فرصت شغلی ایجاد کنند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام اظهار داشت: طی سال جاری ۴۵ میلیارد ریال تسهیلات برای تعاونی ها مصوب شده است که برای ۵۰۰ نفر شغل ایجاد می کند و از محل تسهیلات اشتغال روستایی ۲۱۴ طرح تعاونی با اعتبار ۲ میلیارد و ۴۴ میلیون تومان و از محل تسهیلات اشتغال فراگیر ۴۰ تعاونی به مبلغ پنج میلیارد تومان دریافت کردند.

دپارتمان تخصصی کسب و کار در ایلام راه‌اندازی می‌شود

مدیرکل فنی و حرفه‌ای ایلام گفت: دپارتمان تخصصی کسب و کار برای اولین بار در ایلام پس از رایزنی‌های مستمر افتتاح شده است تا رشته‌های مورد نیاز بازار کار شناسایی و آموزش داده شود.

علی رشیدی اظهار داشت: هیچ فردی بدون داشتن گواهینامه فنی و حرفه‌ای قادر به راه‌اندازی کارگاه‌های فنی نیست و شرط راه‌اندازی کسب و کار داشتن مدرک فنی و حرفه‌ای است.

وی با بیان اینکه ۱۲۰ کارآموز زن در رشته‌های مختلف فنی و حرفه‌ای ایلام تحت آموزش قرار دارند، یادآور شد: کارآموزان در ۱۰ رشته میناکاری، نقاشی، قلم زنی، بهداشت، معرق، آشپزی، قلم‌کاری و مهرکاری روی پارچه و کارگاه چرم فعالیت دارند.

وی افزود: این کلاس‌ها بسته به نوع رشته به مدت یک تا ۲ ماه برگزار می‌شوند و متوسط حضور کارآموزان ۱۲ نفر است و آموزش رشته نازک‌دوزی نیز توسط اتباع نیز ایلام آغاز شده است که هزینه آموزش این رشته ۳۰ میلیون ریال است اما در فنی و حرفه‌ای بصورت رایگان برگزار می‌شود.

رشیدی یادآور شد: در پایان دوره برای  این افراد گواهینامه معتبر صادر می‌شود و در صورت وارد شدن به بازار کار از تسهیلات ارزان قیمت برخوردار می‌شوند.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای ایلام اضافه کرد: بیش از ۱۰ رشته نیز در بخش مردان وجود دارد و بدلیل اینکه این رشته‌ها سخت‌تر هستند مدت زمان آموزش آنها نیز برحسب رشته بیشتر است.

رشیدی گفت: رشته‌هایی نظیر مکانیک خودرو، جوشکاری، برق خودرو، صنایع چوب، برق صنعتی و نقشه‌برداری فعال هستند و متقاضیان بسیاری نیز دارد.

وی افزود: این افراد نیز در صورت پایان دوره‌های آموزشی و دریافت گواهینامه می‌توانند وارد بازار کار شوند و از تسهیلات ارزان‌قیمت استفاده کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha