به گزارش ایرنا از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان ، در دیدار امروز یکشنبه اعضای گروه مصاحبه علمی از متقاضیان مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده با وزیر ورزش و جوانان که با حضور تندگویان معاون ساماندهی امور جوانان و کریمی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان انجام شد، اعضای حاضر پیرامون اقدامات صورت گرفته، برنامه های آتی و نقطه نظرات و پیشنهادات به بحث و گفت و گو پرداختند.
نجابتیان رئیس گروه مشاوره و خدمات روانشناختی در ارائه گزارش خدمات صورت گرفته در این بخش گفت: صدور مجوز را به صورت جدی از سال ۱۳۹۸ آغاز کردیم و با وجود اینکه اواخر سال گذشته ویروس کرونا شیوع یافت و در حالی که استان هایی همانند چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد در گذشته فاقد مرکز بودند و سیستان و بلوچستان فقط یک مرکز نسبتاً غیرفعال داشت، با حمایت¬های صورت گرفته صد و پنجاه و پنج مرکز تخصصی مشاوره در کشور اضافه شد.
وی با بیان اینکه صدور مجوزها با همکاری سازمان نظام روانشناسی که تنها سازمان تخصصی در حوزه مشاوره است صورت می پذیرد اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸، از صد و هفتاد و پنج نفر از واجدین شرایط طی دوازده دوره، مصاحبه علمی به عمل آمد و برای اولین بار دوره دانش افزایی به صورت ملی و منطقه¬ای برگزار شد و همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی مجازی از برنامه های زمان کرونا بود.
نجابتیان با اشاره به ایجاد تعامل مثبت بین ادارات کل استانی و مراکز مشاوره به حمایت هدفمند جهت ترویج فرهنگ مشاوره به خصوص در مناطق حاشیه نشین اشاره کرد و گفت: بانک اطلاعاتی مدیران، روانشناسان و مشاوران شامل اطلاعات فردی، سوابق علمی، تخصصی و پژوهشی برای ایجاد پروفایل کامل و فراهم آوردن امکان انتخاب برای عموم جامعه در حال تدوین است و به زودی به بهره برداری می رسد.
رئیس گروه مشاوره و خدمات روانشناختی درباره روند صدور مجوز تصریح کرد: با رایزنی های صورت گرفته با مرکز خانواده، سازمان نظام و ادارات ترتیبی اتخاذ شد تا نقطه شروع صدور مجوز استان ها باشند و در حال حاضر حداکثر ۹۰ روز برای صدور مجوز زمان لازم است که در حال ایجاد دسترسی برای سازمان نظام به منظور تسریع فرایند صدور مجوز هستیم.
او اضافه کرد: در حال حاضر مجوزها با دو امضای رئیس سازمان و معاون جوانان صادر می شود و قرار است صدور مجوزها به صورت الکترونیک و از طریق سامانه انجام پذیرد.
اوج شکوفایی در سال ۹۸
نوابی نژاد رئیس گروه مصاحبه علمی از متقاضیان مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده نیز با اشاره به سابقه خود از آغاز فعالیت شورای هماهنگی، راهنمایی، مشاوره و خانواده در سال ۱۳۷۴ گفت: در گذشته فعالیت ها به صورت پراکنده و عمدتا در تهران انجام می شد و پس از ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان از سال ۹۲ اقدامات چشمگیری صورت گرفت که اوج شکوفایی این تشکیلات را سال ۹۸ میبینم.
رئیس گروه مصاحبه علمی از متقاضیان مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده تصریح کرد: تمام افرادی که متقاضی دریافت مجوز هستند فرآیند تخصصی و حرفه ای را طی می کنند تا واجد شرایط شوند و مسئولیت به آن ها واگذار شود.
نوابی نژاد با یادآوری اینکه در دانشگاه های معتبر دنیا به روزرسانی صورت می گیرد بیان کرد: در حال حاضر برای افرادی که مجوز را به دست آورند به طور مرتب دوره های بازآموزی و دانش افزایی برگزار می شود.
وی افزود: علی رغم اینکه آگاهی مردم از طریق رسانه ارتقا یافته، متاسفانه شاهد افزایش مشکلات و معضلات در بین خانواده ها هستیم که این آمار شایسته جامعه ما نیست. اکثر جدایی ها در سال های ابتدایی زندگی مشترک اتفاق می افتد که نشان دهنده انتخاب اشتباه جوانان است، از این رو این مراکز در پیشگیری از طلاق و اصلاح فی ما بین و رسیدگی به نیازهای جوانان می توانند موثر و کمک کننده باشند.
اولویت پیشگیری بر درمان
در ادامه اعضا گروه مصاحبه علمی متقاضیان مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده نیز به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و عبداله شفیع آبادی عضو این گروه با تاکید بر اولویت پیشگیری بر درمان در کاهش هزینه ها و سرمایه ها، تصویب قانون حضور جوانان در دوره پیش از ازدواج را به عنوان پیشنهاد مطرح کرد.
نورانی پور و احدی دیگر اعضا گروه مصاحبه علمی متقاضیان مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده با یادآوری نقش آموزش و دانش در انتخاب صحیح و تحکیم بنیان خانواده بر پرورش مدرسان و مشاوران شایسته و توانمند تاکید کردند.
بهمنی نیز حفظ و ارتقا استانداردهای تاسیس مراکز مشاوره را خواستار و اهمیت و عملکرد مطلوب مراکز مشاوره در کنترل روابط، با ایجاد فشار اقتصادی، روانی و اجتماعی تحمیل شده بر خانواده ها ناشی از شیوع ویروس کرونا را یادآور شد.
نظر شما