محمود صادقی: استفاده از فرصت مغایر عزت و مصلحت نیست

تهران- ایرنا- نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در واکنش به شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مقابل رقیب دموکرات خود، با بیان اینکه استفاده از فرصت با عزت و مصلحت منافات ندارد، گفت: عزت‌مندی به این است که هوشمندی داشته باشیم و با برخورداری از دیپلماسی، بتوانیم از فرصت‌ها استفاده و از منافع ملی دفاع کنیم.

«محمود صادقی» روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا در واکنش به شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی دموکراتها،  اظهار کرد: سیاست کلی ما همان موضوع اعلام شده و رسمی از سوی نظام است. ترامپ با قلدری در پی مذاکرات دوباره با ایران بود و جمهوری اسلامی ایران زیر بار قلدری او نرفت، لذا در آینده اگر گفت‌وگویی صورت بگیرد در چارچوب برجام خواهد بود.

نماینده مردم تهران در مجلس دهم افزود: ایران سیاستی منطقی در رابطه با دولت آمریکا داشته است. از طرفی بایدن در تبلیغات انتخاباتی تصریح کرده و همچنین در مقاله‌ای نوشته بود به برجام بر می‌گردد، بنابراین احتمال می‌رود که مواضع و رویکردهای دولت دموکرات نسبت به برجام شدنی‌تر و قابل تحقق‌تر باشد.

صادقی یادآور شد: گرچه کنگره و سنا فعلاً در اختیار دموکرات‌ها نیست و اکثریت را ندارند و در میان دوره‌ای و در ژانویه آینده ممکن است اکثریت به دموکرات‌ها برسد، منتها چون تصمیم ترامپ در خروج از برجام یک فرمان و دستور اجرایی رییس جمهوری بود، نیازی به رای کنگره ندارد و بایدن با اختیارات ویژه خودش می‌تواند همان فرمان اجرایی را لغو کند.  

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حسن روحانی نسبت به انتخابات آمریکا مواضع قابل قبولی اتخاذ کرد، گفت: به نظر خواسته روحانی مبنی بر اینکه دولت جدید آمریکا اشتباهات دولت قبلی را تکرار نکند، موضعی منطقی و درست است. آقای روحانی به طور ضمنی از تغییراتی که در کاخ سفید رخ داده استقبال کرده است.

وی اظهار کرد: از آنجا که با آمریکا رابطه سیاسی نداریم نمی‌توان و نمی‌شود مثل دیگر کشورها پیام تبریک بدهیم اما شاید به طور ضمنی این یک واکنش مثبتی از طرف روحانی تلقی شود و استقبالی است از رویکرد جدید دولت آمریکا. البته بحث تاکید بر جبران خسارات و برگشتن از اشتباهات دولت قبلی منطقی است اما اینکه آنها بپذیرد یا نپذیرد مساله دیگری است.

راهبرد ما در مورد آمریکا ثابت ولی تاکتیک‌ها باید متفاوت باشد

صادقی اظهار کرد: انتظار جامعه از دولت روحانی این است که از این فرصت حداکثر استفاده را بکند. این فرصتی است که برای نظام، حاکمیت و دولت ایجاد شده است. اگرچه راهبردهای ما در مورد آمریکا یکسان است ولی تاکتیک‌های متفاوتی وجود دارد، به‌ویژه استراتژی تعامل با دموکرات‌ها، چون خودشان طرف اصلی برجام بودند و اکنون به قدرت بازگشته‌اند.

دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با بیان اینکه به نظر می‌رسد بایدن سیاست‌های اوباما را دنبال کند، گفت: به همین دلیل انتظار می‌رود دولت ما هم فعال‌تر عمل کنند و از لاک خود خارج شود و با صراحت و با قاطعیت یک مرحله جدید برای احیای برجام را رقم بزند. تمام این پیشنهادات و تاکید بر استفاده از فرصت به دست آمده به منظور گره گشایی از مشکلات مردم که به خصوص در شرایط سخت کرونایی است.

وی با تاکید براینکه بخش‌هایی از جامعه درمانده و پژمرده شده‌اند، خاطرنشان کرد: بخشی از این گرفتاری‌ها به داخل ولی عمده و بخش غیر قابل انکار آن به خاطر بحث تحریم‌های یکجانبه آمریکا است. تحریم‌های ناشی از قرار گرفتن در لیست اقدامات متقابل گروه ویژه اقدام مالی (FATF) نیز بر مشکلات ما افزوده است. با این فکر که نباید نسبت به اتفاقات سیاسی در آمریکا شتابزده و با ذوق زدگی عملکرد موافقم، اما برابر نبایدها، بایدهایی هم وجود دارد. باید از فرصت‌ها در زمان خودش استفاده کرد. وقتی فرصت‌ها از دست بروند چیزی عاید ما نمی‌شود.

استفاده از فرصت با عزت و مصلحت منافات ندارد

صادقی ادامه داد: همانگونه که همه مشاهده کردند پیروزی بایدن در بازارهای بین المللی تاثیر مستقیم گذاشت  و در بازار ما هم قیمت ارز و سکه کاهش یافت. این تاثیرات به دلیل نفوذ اقتصاد آمریکا بر بازارهای جهانی و حتی اروپا و چین است و واقعیتی غیر قابل انکار است به همین دلیل هم خبر پیروزی بایدن اثرات روانی خود را بر بازار گذاشت.

این فعال اصلاح طلب با بیان اینکه  تحریم‌های حداکثری ترامپ نوعی تعلیق در اقتصاد ایران ایجاد کرده بود، عنوان کرد: بازارهای مالی ما از نوعی هوشمندی خودکار برخوردارند که با یک اعلامیه، برنامه، بیانیه و اتفاق سیاسی واکنش خود را نشان می دهند. اگر اقتصاد ایران از استحکام لازم برخوردار باشد و تا این حد به نفت و درآمد نفتی وابستگی نداشته باشد، به بخش خصوصی و مالیات متکی باشد تاثیر کمتری از انتخابات آمریکا می‌گرفت. به هر حال این واقعیتی است که باید پذیرفت و ایران در حال حاضر هنوز به نفت وابسته است.  

صادقی خاطرنشان کرد: عزت‌مندی به این است که ما هوشمندی داشته باشیم و با برخورداری از دانش دیپلماسی بتوانیم از فرصت‌ها استفاده کنیم. باید در عرصه سیاسی شفاف عمل کرده و از منافع ملی دفاع کنیم و از فرصت‌ها در زمان خودش بهره بگیریم.

به گزارش ایرنا، جو بایدن ۷۸ ساله سرانجام شامگاه شنبه با کسب ۲۹۰ رای الکترال برابر ۲۱۴ رای دونالد ترامپ رقیب جمهوری‌خواه خود، به عنوان چهل و ششمین رییس جمهوری آمریکا و کامالا هریس هم به عنوان معاون او انتخاب شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha