سید جلال الدین شکریه دوشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فعالیت ۴۰ هزار واحد صنفی در رشت افزود : این محدودیت شغلی در گیلان فقط در مرکز استان اعمال می شود و سایر شهرستان ها روال عادی فعالیت خود را خواهند داشت.
وی یادآور شد : براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا فعالیت تمام مشاغل به غیر از گروه اول از بیستم آبان به مدت یک ماه از ساعت ۱۸ ممنوع است.
وی مراکز ضروری شغلی و مرتبط با زندگی روزمره و نیازهای ضروری مردم شامل مراکز درمانی، اورژانس، داروخانه ها، مراکز آتش نشانی، امداد و نجات، آمبولانس ها، خدمات سرویس های عمومی آب و برق و تلفن، نانواییها و سوپرمارکتها و فروشگاههای زنجیرهای را جزو گروه اول عنوان و تصریح کرد: برای مشاغل گروه دوم، سوم و چهارم باید بر اساس ضوابط و مقررات کرونا از بیستم آبان به مدت یک ماه (تا بیستم آذر) از ساعت ۱۸ محدودیت اعمال می شود و همه مراکز شغلی به جز مراکز ضروری تعطیل می شوند.
شکریه تصریح کرد: با وجود گلایه های اصناف از این طرح، ناگزیر به اجرای آن براساس مصوبه ستاد ملی کرونا هستیم ِ اما ایجاد هرگونه محدودیت بدون حمایت مادی و یا معنوی از اصناف موجب افزایش هزینه سربار کسب و کار و زندگی برای آنها می شود.
وی اظهار کرد: با توجه به این محدودیت ها مواردی همچون کرایه، بیمه کارگران شاغل، اجاره واحد صنفی و مسکن، مالیات بر درآمد اصناف و هزینه درمان و زندگی ساعت کار نمی شناسد و بدون چتر حمایتی در اجرای هرگونه طرح در مبارزه با کرونا اصناف دچار چالش جدی خواهند شد که در انتهای سال گذشته و ابتدای سالجاری این فشار اقتصادی به اصناف وارد شده است.
وی اضافه کرد: در تسهیلات کرونا نیز فقط هفت درصد اصناف استان بدلیل میزان سود و مبلغ آن از این تسهیلات استقبال کردندِ از این رو باید حمایت های مناسب تری از این قشر صورت گیرد؛ ضمن آنکه در اجرای طرح محدودیت های جدید کرونا بدلیل نزدیکی شهرهای گیلان بهتر است که برای تاثیر گذاری این طرح این محدودیت ها در تمامی شهرها اجرا شود.
به گزارش ایرنا، مشاغل گروه دوم شامل پاساژها و مراکز خرید و مالهای فروش غیرمواد غذایی، تمرین و انجام مسابقههای ورزشی، مراکز متبرکه و زیارتگاهها، مساجد و مصلیها، قنادی یا شیرینی فروشی، آب میوه و بستنی فروشی، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، آرایشگاه مردانه، بازار فروش خودرو، مراکز شماره گذاری اتومبیل، فرش و موکت فروشی، اسباب بازی فروشی، فروش لوازم خانگی، خدمات چاپ دیجیتال، تزیینات داخلی ساختمان، کادویی فروشی، عمده فروشی و خرده فروشی پوشاک، پارچه فروشی، آتلیه و عکاسی، مشاور املاک، پرده سرا، فروش مبلمان، فروش کیف و کفش، فروش لوازم التحریر، خیاطی، خرازی، فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی، شیرینی پزی، خشکبار و آجیل فروشی میشوند.
مشاغل گروه سوم شامل دانشگاهها، مدارس، حوزههای علمیه، آموزشگاههای فنی و حرفهای و زبانسراها و سایر آموزشگاهها و کتابخانهها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه، تالارهای پذیرایی، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی میشوند.
گروه چهارم نیز شامل برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایشها، باشگاههای ورزشی برای ورزشهای پر برخورد از جمله کشتی و کاراته و جودو، مدارس شبانه روزی، کافه، قهوه خانه و چای خانه با عرضه مواد دخانی، باغ وحش و شهربازیها و مراکز تفریحی آبی هستند
حدود ۱۱۰ هزار واحد صنفی در گیلان فعال هستند که ۴۰ هزار واحد آن در رشت مستقر هستند.
نظر شما