استفاده از ظرفیت مددجویان کمیته امداد در خانه‌های هلال

تهران - ایرنا - رئیس کمیته امداد امام(ره) گفت:‌ با همکاری جمعیت هلال‌احمر، مددجویان کمیته امداد پس از دریافت آموزش‌های مقابله با بحران و بلایای طبیعی به صورت داوطلب در خانه‌های هلال سراسر کشور مستقر می‌شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه کمیته امداد، سید مرتضی بختیاری روز دوشنبه در رونمایی از «طرح یاس» در جلسه مشترک با کریم همتی رئیس جمعیت هلال احمر که از طریق ویدئو کنفرانس انجام شد، با تشریح جزییات اجرای این طرح گفت: طرح یاس در راستای توانمندسازی جامعه هدف کمیته امداد در ابعاد فرهنگی، روان‌شناختی و اجتماعی با همکاری جمعیت هلال‌احمر و کمیته امداد آغاز شده است.

وی ادامه داد: در این طرح از ظرفیت جامعه مددجویی به عنوان نیروی امدادی و داوطلب در خانه‌های هلال سراسر کشور بهره‌گیری خواهد شد.

رئیس کمیته امداد افزود: جمعیت هلال احمر در قالب طرح یاس، ارائه آموزش‌های لازم به مددجویان در زمینه شیوه‌های مواجهه با بحران و بلایای طبیعی و ساماندهی افراد در خانه‌های هلال را متعهد شده است.

وی اضافه کرد: پس از دریافت آموزش‌های لازم، از ظرفیت مددجویان امداد در هزار خانه هلال احمر در سراسر کشور در مواقع بحران با رویکرد ایجاد هماهنگی و افزایش تاب‌آوری خانواده و جامعه محلی استفاده خواهد شد.

بختیاری بر نقش ارتقای فرهنگی مددجویان در فرآیند توانمندسازی تاکید کرد و گفت: این طرح با هدف افزایش عزت نفس و پذیرش مسئولیت اجتماعی در بین خانواده‌های تحت حمایت و همچنین ایجاد شبکه فعال مدیریت بحران اجرا می‌شود.

رئیس کمیته امداد اضافه کرد: پس از دریافت آموزش‌های لازم، از ظرفیت مددجویان امداد در هزار خانه هلال احمر در سراسر کشور در مواقع بحران با رویکرد ایجاد هماهنگی و افزایش تاب‌آوری خانواده و جامعه محلی استفاده خواهد شد.

وی همزمانی آغاز طرح یاس با سالروز ورود کریمه اهل بیت، حضرت معصومه (س) به سرزمین ایران را موجب مبارکی این طرح عنوان کرد و افزود: از آذرماه فرآیند شناسایی و معرفی داوطلبان به هلال احمر آغاز خواهد شد و امیدواریم در ماه‌های آغازین سال ۱۴۰۰ شاهد حضور مددجویان آموزش‌دیده کمیته امداد در خانه‌های هلال باشیم.

طرح یاس نوید بخش خدمت موثرتر به مردم است

رییس جمعیت هلال احمر نیز در مراسم گفت: همکاری هلال احمر و کمیته امداد امام خمینی(ره) در اجرای طرح یاس و به‌کارگیری افراد تحت پوشش کمیته امداد در خانه‌های هلال و ارائه آموزش‌های امدادی به آنها می تواند نوید بخش خدمت موثرتر به مردم باشد.

کریم همتی افزود: اینکه یکی از سازمان های انقلابی با توان بالا و شایسته کشور در این طرح ملی، هلال احمر را همراهی می کند مایه افتخار است و امیدواریم این طرح که نام نیک و اهداف برجسته ای دارد، برای مردم کشور منشاء خیر باشد.

وی در ادامه به هفتاد و سومین سالروز تاسیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر نیز اشاره و ضمن تبریک این مناسبت تاکید کرد: اعضای این سازمان چه در خوشی و چه در ناخوشی‌ها، سالهاست در کنار مردم بوده اند؛ از جمله در دوران شیوع بیماری کرونا و در روزهای اخیر با اجرای طرح "آمران سلامت" که با تلاش و همراهی جوانان هلال احمر و بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر ورود داوطلبان به موضوع رعایت پروتکل های بهداشتی در جامعه، به اجرا درآمد.

همتی گفت: هلال احمر بدون اینکه مخاطب مستقیم فرمایشات مقام معظم رهبری باشد، در این موضوع ورود کرد چرا که اعتقاد داریم حتی اگر بتوانیم جان یک نفر از هموطنان را از مرگ نجات دهیم، کار ارزنده ای انجام داده ایم.

عضویت یک میلیون جوان در هلال احمر

رئیس جمعیت هلال احمر افزود: سازمان جوانان جمعیت هلال احمر بیش از یک میلیون نفر عضو دارد و انرژی و انگیزه جوانان، محور اصلی کار در این سازمان است. این سازمان، سیاسی نبوده و به هیچ جریانی وابستگی ندارد و همواره بدون در نظر گرفتن هرگونه منفعتی در خدمت مردم بوده است. ترجیح جوانان هلال احمر؛ بودن در کنار مردم در ایام ناخوشی بوده و به همین دلیل، در طرح آمران سلامت بیش از ۱۳ هزار جوان و در بیش از ۴ هزار پایگاه در کمتر از ۲۴ ساعت آماده خدمت به مردم شدند. این انرژی باعث می شود که سازمان جوانان همواره به دنبال طرح‌ها و ایده های نو باشد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه، طرح جدید یاس بتواند با موفقیت اجرایی شده و به کار خود ادامه دهد، خاطرنشان کرد: همکاری هلال احمر و کمیته امداد در اجرای طرح یاس و به‌کارگیری افراد تحت پوشش کمیته امداد در خانه‌های هلال و ارائه آموزش‌های امدادی به آنها می تواند نوید بخش خدمت موثر به مردم و دنبال کردن کار به شکل اجرایی باشد. اجرای این طرح حتی اگر باعث نشاندن لبخندی برلب یکی از هموطنان شود، مایه آرامش و نشاط خواهد بود.

چرایی راه‌اندازی خانه‌های هلال

همتی در تشریح مسئولیت و وظیفه خانه‌های هلال نیز گفت: بعد از وقوع زلزله دماوند در استان تهران، رئیس جمهوری از جمعیت هلال احمر سوال داشتند که اولین تیم هایی که به منطقه زلزله زده ورود کردند کدام تیم ها بودند، چه زمانی برای ورود تیم ها به منطقه طول کشید و همچنین میزان آمادگی هلال احمر در این زمینه تا چه حد بوده است که ما بعد از مطالعاتی که انجام دادیم، گزارشی به رئیس جمهور ارائه و طرحی مطرح شد که اگر در حین وقوع حوادث، ساکنان منطقه حادثه دیده بتوانند اولین کسانی باشند که خدمات امدادی مقدمانی را ارائه می‌کنند تا حد بسیار زیادی از میزان خسارات احتمالی حادثه کاسته خواهد شد.

وی افزود: ایده خانه های هلال از سال ۹۴ در هلال احمر مطرح اما عملیاتی نشده بود. ادامه راه اندازی این خانه ها در سال جاری مبنای کار قرار گرفت چراکه راه اندازی این خانه ها هیچ هزینه ای برای دولت ندارد و کار به شکل کاملا داوطلبانه انجام و تمام خدمات هلال احمر از جمله، سازماندهی نیروها، مدیریت، دپوی اقلام امدادی، آموزش، توان افزایی و ... در این خانه ها در مقیاس کوچکتر انجام می شود.

آغاز به کار ۳ هزار خانه هلال از ابتدای سال جاری

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: از ابتدای سال جاری حدود ۳ هزار خانه هلال راه اندازی شده است و مدیریت بسیار خوب و مقرر شده تا در تمام مناطقی که دهیاری داریم، این خانه ها افتتاح شوند. هلال احمر در مواقع حوادث از اعضای خانه های هلال که آموزش دیده اند، اطلاعات لازم در خصوص میزان خسارت حادثه و ... را نیز به دست می آورد. اعضا و مخاطبان این خانه ها از ساکنان مناطق محروم و روستایی هستند که در کنار هلال احمر قرار می گیرند و ما نیز می توانیم با این قدم ارزشمند در کنار افراد نیازمند بوده و به آنها قوت قلب بدهیم که در اجتماع حضور موثرتری داشته باشند.

هم‌افزایی کمیته امداد و هلال‌احمر در خدمت به مردم

همتی با بیان اینکه اجرای طرح یاس، فرصتی است برای کنار هم بودن دو ارگان هلال احمر و کمیته امداد، تاکید کرد: با اجرای این طرح می توانیم هم افزایی داشته و با توانایی مضاعف و همدلی در خدمت مردم و جامعه بوده و نشان دهیم علیرغم تمام مشکلات، تحریم ها اثر چندانی در ارائه خدمات به مردم نداشته است.

در طرح ملی «یاس» با هدف کاهش و پیشگیری از آسیب های اجتماعی، ۴۰ منطقه تحت پوشش کمیته امداد در سراسر کشور در حاشیه کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها مشخص شده که در هر نقطه پنج خانه هلال فعال خواهد شد.

مددجویان و افراد تحت پوشش کمیته امداد در این خانه ها از آموزش‌های لازم برخوردار شده، سازماندهی و به‌کار گیری می شوند که می توان از این فرصت در بحران ها و بلایای طبیعی نیز استفاده کرد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha