نادر فلاحی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: با توسعه چنین اقدامات حمایتی جوانان روستایی با ایجاد اشتغال در روستا مجبور به مهاجرت به شهرها نیستند و بانوان روستایی نیز میتوانند صنایعدستی بومی منطقه را به طور مستقیم به گردشگران عرضه کنند.
وی افزود: روستای عنبران سفلی در تولید گلیم واقع در شهرستان نمین، روستای نمهیل و روستای برندق در تولید جاجیم واقع در شهرستان خلخال و روستای بران اولیا در تولید ورنی واقع در شهرستان پارسآباد قابلیت معرفی به عنوان روستاهای جهانی صنایع دستی را دارند.
وی همچنین درباره توسعه اقامتگاههای بومگردی در استان گفت: تعداد این واحدها به بیش از ۶۰ مورد رسیده است.
وی اظهارداشت: ظرفیتهای شهرستانهای ۱۱ گانه این استان در حوزه بومگردی بررسی و در هر شهرستان چند روستا که مستعد ایجاد اقامتگاههای بومگردی بود، شناسایی شد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه ایجاد و توسعه اقامتگاههای بومگردی مبتنی بر تولیدمحور بودن روستا است، در سال جهش تولید با هماهنگیهای انجام شده شاهد اقدامات موثر در این زمینه خواهیم بود.
اردبیل از استانهای برجسته در زمینه صنایع دستی در ایران محسوب میشود و دستان هنرمندان در هر منطقه از این استان از گذشتههای دور کالاها و آثار ارزشمند در این زمینه خلق میکنند.
بیش از ۱۲۰ هزار نفر در استان اردبیل در ۶۲ رشته متنوع صنایع دستی اشتغال دارند.
چرم و ملیله اردبیل، معرق نمین، مرصع و معرق سنگ خلخال، گلیم عنبران، جاجیم بافی، قالی بافی، پالاز بافی، ورنی بافی، تراش شیشه، مسند بافی، سفالگری، چاقو سازی، قلم زنی و کاشی معرق از جمله صنایع دستی معروف استان اردبیل است.
نظر شما