به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز سهشنبه در اولین جلسه کارگروه رهبری و نظارت منطقه ویژه اقتصادی بانه اظهار داشت: باید چارچوبی برای حضور سرمایهگذاران خارجی در این منطقه ویژه براساس نیازمندیها و نوع فعالیت در نظر گرفته شود تا شاهد رونق بیشتر این طرح مهم باشیم.
وی با بیان اینکه نباید سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه را منحصر به استان کنیم، اضافه کرد: باید از طریق رسانهها، برای جذب سرمایهگذاران در سطح ملی اقدام شود اما برای فعالان عرصه تولید در استان بویژه شهرستان بانه نیز اولویتبندی وجود داشته باشد.
استاندار کردستان خواستار تسریع در اجرای منطقه ویژه اقتصادی بانه و واگذاری زمین به متقاضیان شد و افزود: پیشنهاد میشود از طریق کارگروه مشخص ظرف یک هفته برای واگذاری زمین به سرمایهگذاران تصمیم نهایی گرفته و براساس اولویت کار آغاز شود.
مرادنیا با بیان اینکه سابقه متقاصیان و توانایی آنان برای کار برای اولویت واگذاریها مد نظر قرار گیرد، یادآور شد: باید براساس نوع فعالیتهای تولیدی زمین در اختیار سرمایهگذار قرار گیرد تا موجب سوء استفاده افراد سودجو نشود ضمن اینکه پیگیری الحاق مرز سیرانبند به منطقه ویژه اقتصادی بانه نیز ضروری است.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان هم با بیان اینکه تلاش زیادی برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بانه صورت گرفته است، افزود: نیاز است ساختمان گمرک در این منطقه ایجاد و کسانی که واقعا توانایی سرمایهگذاری و فعالیت دارند، در منطقه ذکر شده مشغول به کار شوند.
خالد جعفری با بیان اینکه زمین باید با قیمت مناسب در اختیار سرمایهگذاران قرار گیرد، افزود: میتوان از منابع خود شرکت شهرکهای صنعتی و فروش زمین، برای فاز ۲ منطقه ویژه اقتصادی بانه استفاده کرد.
بیش از ۲۰ میلیارد تومان برای فاز یک منطقه ویژه اقتصادی بانه هزینه شد
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان نیز، مساحت منطقه ویژه اقتصادی بانه را ۸۵ هکتار اعلام کرد و گفت: تاکنون برای ایجاد زیرساختهای فاز یک این منطقه با ۳۵ هکتار مساحت، ۲۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
احمدخسروی با بیان اینکه فاز یک این طرح از لحاظ صنعتی(غیر از بخش اداری و ساختمان گمرک) آماده واگذاری به متقاضیان و برآورد اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این فاز ۲۵ میلیارد تومان است، اضافه کرد: برای اجرای فاز ۲ این منطقه هم ۴۱ میلیارد و ۵۰۰ تومان برآورد شده که تاکنون ۱۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان آن هزینه شده است.
وی به صدور مجوز برای ۱۳۲ متقاضی و سرمایهگذار برای سرمایهگذاری در فاز یک منطقه ویژه اقتصادی بانه اشاره کرد و افزود: زمینهای فاز یک این منطقه در قالب ۱۱۰ قطعه به متقاضیان واگذار میشود، پس نیاز است کار واگذاری براساس اولویت و حساب شده و به سرمایهگذاران واقعی انجام شود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان یادآور شد: ایجاد منطقه ویژه مریوان با ۷۴ هکتار در دست مطالعه است که امیدواریم دولت سرمایهگذاری لازم را برای آن انجام دهد، ضمن اینکه مقرر شده سه منطقه ویژه اقتصادی توسط بخش خصوصی در شهرهای سقز، بیجار و کامیاران احداث شود.
نظر شما