استاندار خراسان جنوبی: کشاورزی پربازده ترویج داده شود

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: مرکز تحقیقات کشاورزی استان باید به گونه‌ای عمل کند که مردم به سمت کشاورزی پربازده متمایل شوند.

به گزارش روز سه‌شنبه روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، حمید ملانوری در نشست با رییس سازمان جهاد کشاورزی استان و هیات همراه افزود: این نوع از کشاورزی با وجود هزینه‌های کمتر، بازدهی بیشتری به همراه دارد.

وی به موضوع آب مجازی و صادرات مجازی آب اشاره کرد و گفت: باید برای خارج کردن کشاورزی از حالت سنتی و افزایش بهره وری در سطح، بسیج شویم.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: بخش کشاورزی با تولیدات خاص و منحصر به فرد، یکی از بزرگترین ظرفیت‌های استان است که در توسعه نیز نقش بسزایی دارد.

وی افزود: رتبه اول تولید عناب و زرشک، رتبه دوم تولید زعفران، رتبه برتر تولید انار و پنبه از قابلیت‌هایی است که باید به درستی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

ملانوری با اشاره به وسعت و پهناوری استان خراسان جنوبی تصریح کرد: این که گفته می‌شود خراسان جنوبی بعد از کرمان و سیستان و بلوچستان، وسیع‌ترین استان کشور است، به تنهایی مهم نیست بلکه آنچه اهمیت دارد این است که از همه وسعت استان بهره ببریم.

وی گفت: هنر این است که از آب، باد و خاک استان در راستای تولید ثروت و ایجاد محیطی مناسب برای شهروندان استفاده کنیم.

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر منابع آبی محدود استان، این کمبود را فرصتی برای برنامه‌ریزی مطلوب عنوان کرد و گفت: مهمترین راهکارها برای مدیریت منابع آبی موجود، توجه به شیوه‌های نوین آبیاری، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای، استفاده از گونه‌های کم آب‌بر و سایر موارد است.

وی متذکر شد: کشت‌های گلخانه‌ای اگرچه ظرفیت‌های خوبی هستند و می‌توانند نجات بخش کشاورزی باشند اما به تنهایی نمی‌توانند گره گشایی کنند.

ملانوری گفت: برای بهره‌برداری هرچه بیشتر از ظرفیت گلخانه‌ها باید برنامه‌ریزی درستی صورت بگیرد و از این فضاها و امکانات به نوعی استفاده شود که ارزش افزوده هم برای کشاورزان به همراه داشته باشد.

وی بیان کرد: عدم تامین زنجیره کامل در کشت‌های گلخانه‌ای، مانع موفقیت این طرح است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت سند سازگاری با کم‌آبی که با تصویب شورای عالی آب به عنوان پایلوت در این استان اجرا شد، گفت: شرط موفقیت این سند اجرای دقیق طرح‌های نصب کنتورهای هوشمند، تغییر کشت، تغییر زمان کشت، سیستم‌های نوین آبیاری و سایر اقدامات است.

وی به ظرفیت جامعه عشایری استان هم اشاره کرد و گفت: جامعه عشایری با نقشی که در تولید دارند، قابلیت بسیار مهمی برای استان هستند به شرط این که اقدامات و برنامه‌ها به سمتی سوق داده شوند تا آنها بتوانند از تولیدات خود بیشترین بهره را ببرند.

ملانوری از حوزه تعاون روستایی خواست برای استفاده هرچه بهتر از فرصت تعاونی‌ها و اتحادیه‌های روستایی به عنوان سرمایه‌های شایسته در راستای سیاست‌های کشور برنامه‌ریزی کند.

وی اظهار داشت: گیاهان دارویی هم با توجه به پهناوری استان و حوزه‌های کویری و بیابانی می‌تواند فرصت بسیار خوبی برای درآمدزایی، اشتغالزایی و توسعه باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha