۲۰ آبان ۱۳۹۹، ۱۷:۱۹
کد خبرنگار: 1210
کد خبر: 84105859
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پیشنهاد برگزاری ۲ امتحان در سال به جای کنکور ارائه شد

تهران-ایرنا- دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: بر اساس پیشنهادهای مطرح شده، یک یا ۲ امتحان در سال به جای کنکور برای داوطلبان برگزار شود.

منصور کبگانیان بعد از ظهر سه شنبه در حاشیه برگزاری جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طبق وظیفه مصرح در نقشه جامع علمی کشور، شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد راهبری نقشه علمی کشور باید به موضوع کنکور می پرداختند و سیاست های اجرایی آن باید طراحی و تدوین می شد.

وی افزود: در چند سال گذشته اقدامات کارشناسی متعددی در این زمینه انجام شد و به برخی از نهادها انتقاد داریم که ذهن داوطلبان کنکور را مشوش می کنند.

کبگانیان با بیان اینکه هشت سیاست در کمیسیون علم و آموزش نقشه جامع علمی کشور برای ساماندهی سنجش و پذیرش دانشجو آماده شده است، خاطرنشان کرد: جدا شدن فرایند سنجش از پذیرش در جلسه عصر امروز نقشه جامع علمی کشور مطرح شد. دانش آموز و داوطلب بعد از برگزاری کنکور پذیرش شده و نمره و رتبه فرد هم مشخص می شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جدا بودن سنجش از پذیرش یعنی سطح و رتبه علمی فرد جدا می شود و بر اساس یک پیشنهاد، این رتبه تا یک بازه زمانی مثلاً ۲ ساله معتبر باشد تا فرد با آزادی عمل بیشتری برای انتخاب رشته و دانشگاه اقدام کند.

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور درباره یکی از پیشنهادهای مطرح شده در این جلسه، اظهار داشت: در این جلسه بر برگزاری بیش از یک بار امتحان در سال برای پرهیز از جنگ روانی که در دوران کنکور رخ می دهد، تاکید شد؛ البته علاقه داریم تعداد بیشتری امتحان برگزار شود اما ۲ بار در سال پیشنهاد شد.

به گفته کبگانیان، همه این موارد در حد پیشنهاد است و این نتیجه ها باید مقایسه پذیر باشد.

وی با بیان اینکه اجتناب از ارزیابی محفوظات و اندازه گیری عمق یادگیری از دیگر مباحث مطرح شده در جلسه نقشه جامع علمی کشور بود، ادامه داد: این موضوع به عنوان یک سیاست در برخی از زمینه ها در قالب داشتن کف نمره که یک حداقلی باید وجود داشته باشد، پیشنهاد شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: سنجش تک بعدی کنکور کنار گذاشته شود و خلاقیت و عمق یادگیری را چک کنیم. شاید این فرایند ساماندهی سنجش و پذیرش در جلسات ستاد نقشه جامع علمی کشور به طول انجامد و بعد از آن مکاتبات جدی با سازمان سنجش آموزش کشور آغاز می شود.

وی گفت: وزارتخانه های علوم و بهداشت که عضو شورای سنجش و پذیرش دانشجو هستند باید بر مبنای این سیاست ها، طرح جامع سنجش و پذیرش را اعلام کنند. بعد از آن یک فاصه زمانی یکساله برای خانواده ها و داوطلبان کنکور قرار داده می شود تا با سیاست های جدید مصوب خود را منطبق کنند.

کبگانیان همچنین از آمادگی مجلس شورای اسلامی برای تصویب قانون های مورد نیاز خبر داد و اظهار داشت: در این طرح آزمون هایی باید برای داوطلبان برگزار شود اما شکل و نوع آن تغییر می کند؛ البته در حال مذاکره با وزارت آموزش و پرورش برای تاثیر سوابق تحصیلی در این زمینه هستیم.

وی در ادامه با اشاره به دستور جلسه دیگر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، گفت:  در نظام رتبه بندی QS دانشگاه های ایران جایگاه خوبی قرار دارند؛ البته بر اساس اعلام برخی از روسای دانشگاه ها، اطلاع رسانی بین المللی دانشگاه ها کم است.
کبگانیان خاطرنشان کرد: بالا بودن توانایی علم و فناوری دانشگاه ها به اطلاع مجامع عمومی نرسیده است. با این حال، در سطح کل قاره آسیا پنج دانشگاه ایران در رتبه ۱۱ قرار دارند.
به گفته دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، دانشگاه های صنعتی شریف، تهران، شیراز، علم و صنعت و امیرکبیر در این رتبه بندی سطح بالایی دارند.
وی با اشاره به گستردگی مقالات در حوزه کرونا گفت: ایران در حوزه کرونا تاکنون هزار و ۸۸۴ مقاله دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha